Uitstekende CPU-koeler welke gemakkelijk is te installeren en een i7 9700K bij zwaar gebruik eenvoudig onder de 50 graden houdt.
Pluspunten
Prijs/kwaliteit
Installatiegemak
Geruisloos
Minpunten
Je raakt één RAM-slot kwijt
Aangeschaft nadat ik mijn i5 heb vervangen voor een i7 9700K, Ik meette mijn temperaturen voorheen niet, maar besloot het met bij de nieuwe i7 wel te doen (de vorige koeler was zeer bescheiden). De CPU werd 80 graden bij matig gebruik, en ging over de 90 als ik een zwaardere game opstartte. Meteen maar gezocht naar een nieuwe cooler, en kwam al snel uit op de be quiet! Dark Rock 4.
De Dark Rock 4 is eenvoudig te installeren (ik kan de Youtube handleiding van be quiet! aanbevelen) en past prima. Wel ben je in veel gevallen één van je RAM-slots kwijt, omdat de koeler zo groot is. Hij is zo geruisloos als geadverteerd wordt en de temperatuur van mijn CPU bij hooggebruik is gezakt van over de 90 naar onder de 50. Tel daarbij op dat hij niet spectaculair duur is, en de conclusie is dat dit een topproduct is.
Als je van 90 naar 50 graden gaat dan was er met je vorige koeler/montage iets mis. Dat is een te groot verschil lijkt me. Heb trouwens die Dark Rock ook, en ben er erg blij mee. Vooral genomen voor het afwezig zijn van geluid. Daar ben ik namelijk allergisch voor. Echte aanrader.