Nokia 8.1 Blauw Review

8 april 2020, laatste update op 8 april 2020, 398 views Rapporteer
Product gekocht 0

Stock android is veelbelovend, maar dit toestel maakt het niet waar.

Pluspunten

• prijs
  • stock android

Minpunten

• usb-c aansluiting inferieur
  • scherm hangt 1 op de 2 keer
  • sporadische updates

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Prima stock android toestel, was het dat ook voor dit Nokia toestel WEER geldt dat er charging point issues zijn. Ik heb het toestel nu 6 maanden en de USB-C aansluiting van het toestel zit al weer los, waardoor gebruik van bijvoorbeeld android auto nauwelijks meer werkt. Het laden gaat nog wel, maar ik weet uit ervaring (Nokia 8.0) dat dit niet goed gaat komen. Kijk nu al uit naar een nieuw toestel.

Daarnaast is er bij dit toestel sprake van een hangend scherm, waardoor je het scherm eerst uit en dan weer aan moet schakelen. Dit issue is al een jaar bekend bij Nokia maar ze doen er niets aan. Support/updates laten veel langer op zich wachten dan de belofte over maandelijkse updates, ik heb net de eerste update sinds een half jaar gehad. Maar de alom bekende softwarematige problemen waar het toestel mee kampt zijn niet opgelost.

Nooit meer Nokia voor mij, bouwkwaliteit en support is slecht.

Heb jij ook een Nokia 8.1 Blauw?

Ik ken de problemen die je opnoemt maar al te goed. Scherm loopt bij mij ook geregeld vast en ik weet uit ervaringen van andere mensen dat ze 'm toch niet gaan repareren omdat het probleem softwarematig is.
Inderdaad, dat was voor mij dan ook de reden om mijn Nokia direct in te ruilen voor een ander toestel met vergelijkbare specs, in dit geval en Moto One Hyper. Eindelijk geen hangend scherm en verrotte keyboard respons meer. Wat een opluchting zeg. Ook het feit dat de charging port niet na een paar maanden al los zit is heel prettig.

[Reactie gewijzigd door Erikz.nl op 27 juli 2024 05:50]