LC-Power Cosmo Cool LC-CC-94 Review

Helixes
7 april 2020, laatste update op 7 april 2020, 208 views Rapporteer Product gekocht

LC-Power Cosmo Cool LC-CC-94

Deze koeler is goedkoop en "goed genoeg" voor situaties waarin je een redelijke koeler nodig bent.

Pluspunten

• Goedkoop
  • Goed genoeg
  • Stil (bij een zuinige processor)

Minpunten

• Bevestiging

Met een prijs van rond de € 10 verwacht ik net een stapje bovenop de stock koelers van Intel en AMD. En dat krijg je ook wel.

Het gaat hier om een model zoals dat door Zalman ooit is geïntroduceerd - dus met samengelaste(in dit geval) alu plaatjes die uitwaaieren. De koeler steekt 60 mm boven het koeloppervlak uit. Out of the box is er thermal compound aangebracht. Die heb ik trouwens direct verwijderd en vervangen door Arcrtic Silver.

Op mijn Core i3 6100T (dus TDP van 35 watt) is deze koeler niet hoorbaar. Hij heeft een idle van zo rond de 30 graden, en onder load heb ik max 50 graden gezien (ambient 20 graden), zonder op enig moment hoorbaar te zijn buiten een meter afstand.

Anders dan vermeld in de spec sheet, is de minimum rpm op 750 gezet. Max rpm is ongeveer 2000 - waarbij de koeler wel hoorbaar is, maar nog steeds niet luid. Mocht je twijfelen, er is inderdaad een vierpins PWM fan gemonteerd met een diameter van ongeveer 82 mm die, naar mijn beste indruk, niet vervangen of geüpgradet kan worden.

Ik ben niet echt onder de indruk van de plastic push-pin constructie van de bevestiging. Het voelt mij nog brakker aan dan de stock koeler constructie van Intel. Maar de koeler is niet heel zwaar, en zolang je niet met je kast gaat gooien zal het ook wel volstaan. De compatibiliteit is voor Intel 115x en 775 sockets, op basis van dezelfde bracket. Geen extra onderdelen nodig dus.

Heb jij ook een LC-Power Cosmo Cool LC-CC-94?