Honor 9X Pro 128GB Paars Review
6 april 2020, laatste update op 6 april 2020, 141 views
Rapporteer
Prima telefoon voor de prijs. Kwalitatief voel je helemaal niet dat het om een low en/of mid range toestel gaat. Ik had hiervoor een Oneplus 6T en dat was dan ook mijn vergelijkingsmateriaal. Dit toestel was vele malen sneller.
Pluspunten
- Kwaliteit rear/front camera
- Gewicht toestel bevalt me, wat zwaarder dan over het algemeen
- Telefoon blijft koel bij intensief gebruik, bijvoorbeeld gamen(CoD Mobile)
- 4000 mAh batterij
- 3,5mm headphone aansluiting
- Fingerafdruk lezer aan de zijkant en werkt supersnel
- 256GB opslag
- Bezel-less door pop up camera
Minpunten
- Pop-up camera is langzaam
- Standaard screenprotector is van slechte kwaliteit(stof/krassen)
- Zoeken naar apps is tijdrovend
- Google play services, zolang er geen vervangende mogelijkheden zijn voor verschillende apps(youtube bijv)
- Geen mogelijkheid tot gebruiken streamingservices(Netflix en KPN iTV)
- Google melding bij sommige apps die wel te gebruiken zijn.
3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik had een Oneplus 6T en gebruikte deze met veel plezier. Er kwam een review win actie voor de Honor 9X Pro voorbij en ik deed mee, waardoor ik de Honor 9X Pro won. Ik heb toen vrijwel meteen besloten er mijn "daily driver" van te maken, ondanks het gemis van de Google play services. Ik zag daar wel de uitdaging in.
Heel eerlijk gezegd, mis ik mijn Oneplus totaal niet. Ik mis Google play services ook niet. Ik heb hem vooral bij minpunten gezet, omdat je irritante meldingen krijgt bij het openen van apps, die wel werken, maar een melding geven over Google play services(foto bijgevoegd). Apps zoals Youtube, Google drive e.d. mis ik niet, de browser werkt prima en ik heb gewoon een snelkoppeling gemaakt naar de browser. Mn gmail gebruik en beheer ik met de Outlook app(wel ff google chrome installeren)
Qua apps gebruik ik verschillende stores: de Huawei app gallery, apptoide en Appsuche. Zo verkrijg ik de meeste apps wel.
Gamen werkt echt vloeiend. Ben zelf fanatiek Call of Duty Mobile speler en bij mijn Oneplus viel CoD minimaal 1x uit bij het spelen van Battle Royale, de telefoon werd ontzettend warm(tot zweethanden aan toe) en kon niet op max settings spelen. Ik speel op de 9x Pro probleemloos op max settings en de telefoon blijft lekker koel.
Handige apps:
- XCast voor het casten van Youtube e.d.
- Outlook voor e-mail(wel ff google chrome installeren als je gmail wilt gebruiken).
- Gboard, voor als je swiftkey niet fijn vind(zoals ik:))
- Aptoide
- APKPure
- Appsuche
Het aller grootste nadeel van het toestel voor mij persoonlijk is dat je geen gebruik kunt maken van streamingdiensten. Ik kijk zelf nog wel eens netflix en/of KPN iTV. Geen van beiden werken en dat vind ik oprecht wel irritant.
Qua geluid is het toestel prima. Hij heeft maar 1 speaker en is redelijk vergelijkbaar aan de Oneplus 6T, al heb ik wel het idee dat de 9X Pro iets harder kan. Ik gebruik echter ook true wireless oordoppen(van aliexpress). Die gingen op de Oneplus vrij zacht, op de 9X Pro heb ik echt geweldig geluid.
Scherm heb ik niks op aan te merken, zeer goed scherm.
De conclusie is dat dit toestel voor mij een prima daily driver is. Ook zonder Google play services. Ik zal echter wel constant blijven zoeken naar een optie om Google play services te installeren. Puur omdat het makkelijker is. Ik heb geen moment terug gewild naar mijn Oneplus 6T, het is gewoon een kwestie van gewenning en Huawei is hard bezig de appgallery uit te breiden, zo is er bijvoorbeeld Snapchat bijgekomen sinds ik het toestel heb. Dit is ook een app die ik gebruik.