Voor de kids was ik op zoek naar een koptelefoon waarmee ze schoolwerk konden doen. In deze corona tijd zitten we met zijn allen thuis en dan is het fijn om niet te snel afgeleid te worden door andermans herrie op een tablet/pc.
Zoals vaker doe ik dan een klein marktonderzoek wat een beetje koptelefoon moet kosten en wat voor soort koptelefoon het meest geschikt is. Zelf heb ik een 'achter het hoofd' koptelefoon maar dat werkt niet handig als je langer haar hebt. Mijn dochter wilde gewoon een koptelefoon die op het hoofd kan. Dan heb je de kwaliteit. Ik zie prijzen uiteen lopen van een paar tientjes tot honderden euro;s. Wat moet een beetje koptelefoon nu kosten? Daarbij is mijn eigen koptelefoon wel op (de accu dan) en voor ons spelletjes avond die we nu met webcam doen wilde ik hem ook kunnen gebruiken. Dan heb je wel een koptelefoon met microfoon nodig.
Ik las een verhaal van iemand die er gewoon 2 bij de Ac-tion had gekocht maar mijn ervaring omtrent dit soort aanschaffen bij deze winkel zijn gewoon niet super. Had laatst een digitale schuifmaat gekocht maar die was van plastic. Die heb ik snel ingeleverd want een schuifmaat van plastic kan gewoon niet. Het kost niks maar je hebt ook niks, Dan geef ik liever wat meer uit en wellicht dat de kinderen nog iets leren over hoe een beter stuk geluid kan klinken. Heb zelf ooit geknutseld met High end klasse A versterkers maar heb dit los gelaten. Luister al jaren naar muziek in mp3 formaat en dit bevalt goed. Ook al zijn mijn kinderen niet zo kritisch ik wilde wel iets degelijks voor ze en met gewoon een beetje neutraal geluid.
Ik luister al jaren draadloos (via bluetooth) en wil niet meer anders. Alles heeft tegenwoordig bluetooth dus die keuze was snel gemaakt. Op de consumenten bond site zie je dat voor een comfortabele koptelefoon met beetje geluid toch wel aan 30-50 euro denken. Dat was mijn startpunt voor de zoektocht.
Samenvattend was mijn wenslijst dus:
- Bluetooth
- Betaalbaar (30-50 euro)
- Redelijke geluidskwaliteit
- Op het hoofd type
- Microfoon
Na wat zoek werk kwam ik uit op de Philips SHB3075. Niet op alle punten super maar als je niet 100 euro wilt neerleggen dan moet je ergens concessies doen. Eigenlijk was ik er al uit dat deze het zou worden maar ik wilde toch een bevestiging hebben dat dit een goede aanschaf was. Op you-tube hoopte ik mijn antwoord te vinden. Daar kwam ik een test tegen met de Sony WH CH-510. Ik dacht appeltje eitje en vast een klinkende overwinning voor de Philips.
Da bleek niet zo te zijn en mijn aandacht voor de Sony was gewekt. Maar wat is het verschil dan? In geluidskwaliteit ontlopen ze elkaar nauwelijks. Let op dit is uitermate subjectief en voor mij was het belangrijkste dat het laag bv niet heel erg overheerst. Waar de sony begon te overtuigen was o.a. de usb type c aansluiting. We hebben al een aantal jaren alle telefoons hier op dit type aansluiting en wil echt niet terug naar de mini/micro aansluitingen. Al is het alleen maar om de hoeveelheid laders terug te dringen.
Een ander positief punt is de accuduur. Dit is 35 uur voor de sony tegenover 10 voor de Philips. De prijs van 40 euro bij de media markt is voor mij ook alleszins acceptabel. Op deze site kon ik hem nergens vinden maar dat kwam omdat volgens de specificaties er geen microfoon er op zou zitten. Dit was wel het geval en heb ik door een verzoek laten aanpassen. De reviews die ik vond waren overwegend positief dus was voor mij de keuze gemaakt.
Inmiddels heb ik de telefoon een paar dagen in huis en tot nu toe bevalt het erg goed. Het pairen met een apparaat is zo gedaan en de bediening is ook kinderlijk eenvoudig. Daarbij is de telefoon ook goed af te stellen voor een kinderhoofd. Altijd fijn als het product voldoet aan de verwachting.
Is er dan niks op aan te merken. Ach, het is geen premium kwaliteit wat meestal inhoudt dat er veel plastic is gebruikt. Ik vind dat niet storend maar dat is persoonlijk. Een ander punt wat in een aantal reviews voorbij kwam, was dat de telefoon bij langdurig gebruikt niet lekker zit. Ik heb hem gisteren een hele avond op gehad en op het eind voel je het wel iets maar nauwelijks storend. Nu heb ik een smal hoofd dus voor mensen met een breed hoofd goed om hier op te letten. Uiteindelijk gaat het erom of het product voldoet aan de verwachting. Voor ons is dit een volmondig ja.
Ik hoop dat anderen wat hebben aan deze review. Foto's heb ik niet maar op you tube vind je genoeg beeldmateriaal. Heb je vragen, schroom niet om een reactie achter te laten.