Tweakers

Tweakers zegt: 7,5

Bowers & Wilkins PX7 (Grijs, Zwart)

Prijs
€ 399,-
Specificaties Over-Ear zonder bediening - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering
Bekijk alle reviews

Bowers & Wilkins PX7 (Grijs, Zwart) Review

+3
Dutchiee 4 april 2020, laatste update op 8 april 2020, 5.622 views Product geleend
De reviewer heeft dit product te leen gekregen voor het schrijven van deze review.Dutchiee schreef afgelopen jaar 27 reviews, waarvan 62% gesponsord.

Bowers & Wilkins PX7 (Grijs, Zwart)

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur ze richten zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Vandaag nemen wij de PX7 onder de loop!

Pluspunten

  • Kwaliteit van materialen
  • Batterijduur
  • Stevige case
  • Draadloos!
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Mooie headset

Minpunten

  • Geen equalizer in de software

Eindoordeel

Score: 5
Bowers & Wilkins PX7

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-48.jpg

Inleiding

Bowers & Wilkins, wie kent het niet. Bowers & Wilkins staat al voor vele muziekliefhebbers toch wel al jaar en dag bovenaan het lijstje voor audioapparatuur. De uitgesproken vormen van de speakers zijn ook vaak een goed onderwerp om over te hebben met gasten, en dan staat de muziek nog niet eens aan. Daarna kan je uren kletsen over de kwaliteit, althans... dit overkwam mij zo’n 10 jaar geleden toen een goede vriend van mij zijn Bowers & Wilkins speakers liet horen. En inderdaad, voor iemand die erg van muziek houdt was dat ‘yet another eargasm’..

Bowers & Wilkins richt zich natuurlijk niet alleen op speakers, maar ook op koptelefoons. Na het succes van de vorige PX komt de PX7 uit, die gaan wij vandaag reviewen!

Specificaties

Laten we aftrappen met de specificaties.

Draagstijl
Draadloze Bluetooth over-ear hoofdtelefoon

Technische kenmerken
Adaptive Noise Cancellation
Ambient Pass-Through
Draagsensor
Bluetooth® audio - Bluetooth 5.0 met aptX™ Adaptive
USB-C laad- & audio-ingang
Aux-ingang (3,5 mm) voor audio

Bluetooth Codecs
aptX™ Adaptive
aptX™ HD
aptX™ Classic
AAC
SBC

Bluetooth
Profielen A2DP v1.3.1
AVRCP v1.6.1
HFP v1.7.1
HSP v1.2
BLE GATT (Generic Attribute Profile)

Drive Units
2 x ø 43.6mm volledig bereik

Microfoons
4x microfoons voor ANC
2x microfoons voor telefonie (CVC2 – Clear Voice Communication v2)

Frequentiebereik
10Hz tot 30kHz

Ingangsimpedantie
20 kOhms

Vervorming (THD)
<0.3% (1kHz/10mW)

Soort accu
Oplaadbare lithium-polymeer-accu

Accuduur & laden
30 uur Bluetooth met ANC, 5 uur met 15 min. laden

Ingangen
Bluetooth, 3,5mm-stereoaansluiting, USB-C audio

Bijgesloten accessoires
Stereo-audiokabel van 1,2 m, USB-kabel (USB-A naar USB-C) van 1,2m, opberghoes

Gewicht
310 gram

Uitpakken

Tijd om de PX7 uit te pakken!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-1.jpg

Wat in dit geval een warm welkom is, is dat de PX7 in een hard case wordt geleverd. De case is niet akelig groot (De hoogte van de case is ongeveer 22,5 cm) waardoor deze tijdens het reizen gemakkelijk kan worden meegenomen.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-6.jpg

Onder de case ligt de uitleg voor het gebruik van de PX7. Aanzetten dmv de switch, en via de instellingen van een device (bijvoorbeeld telefoon) in de bluetooth settings de PX7 selecteren. Kind kan de was doen!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-8.jpg

De hardcase ziet er in mijn optiek netjes uit. De voorgaande PX had een softcase. Dat Bowers & Wilkins bij deze een hardcase heeft meegeleverd, is dus ook een pluspunt!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-12.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-13.jpg

Eenmaal open is het tijd om de prachtige PX7 te bekijken. Althans, ik vind deze erg sjiek ogen. De stoffen afwerking op de speakers zorgt voor een extra gevoel van detail. Ik zie genoeg koptelefoontjes die alleen van plastic zijn, wat soms best goedkoop oogt. Dit ziet er niet alleen sierlijk, maar dus ook mooi uit.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-14.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-16.jpg

Wat accessoires kan je zoal in de case verwachten? Een USB-A naar USB-C oplaadkabel, 3.5mm naar 3.5mm kabel om de PX7 bedraad vast te maken.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-20.jpg

Wat mij gelijk opviel, is dat de PX7 best soepel is. Tip van de week; Mocht de koptelefoon nou alsnog te strak zijn, hang deze (bijvoorbeeld) een nacht even op spanning - door deze bijv. over een armleuning van een bank te hangen.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-25.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-31.jpg

Naast de afwerking van de oorschelpen ben ik ook onder de indruk van de overige materialen. De arm is van geweven koolstofvezel, de hoofdband heeft hetzelfde materiaal als de oorschelpen (aan de buitenkant), binnenkant is afgewerkt met kunstleer.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-37.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-39.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-40.jpg

Laten we bij de rechter oorschelp (koptelefoon licht ondersteboven) beginnen! Ik kom straks terug op de bediening die met deze knoppen mogelijk zijn.
Van links naar rechts zijn de volgende knoppen/ingangen;
- Slider aan/uit én zoeken naar bluetooth devices.
- Volume harder
- Pauzeer/speel af
- Volume zachter
- USB type-c om de headset op te laden of muziek mee af te spelen (via bijvoorbeeld een pc).
- 3.5mm aansluiting, om een mobiel, laptop of dergelijke aan te sluiten

Tussen de ‘volume zachter’ en USB aansluiting zit nog een klein ledje.
Dit ledje geeft het volgende weer:
- Wit Accupeil > 30%
- Oranje Accupeil tussen 30% en 10%
- Rood Accupeil < 10%
- Rood knipperend Accupeil te laag; de hoofdtelefoon kan niet gebruikt worden
- Blauw knipperend Koppelstand ingeschakeld
- Blauw Het koppelen is gelukt
- Blauw knipperend Inkomend gesprek
- Groen knipperend Snel laden
- Permanent groen Accu volledig geladen,

In de linker oorschelp zit de knop om de noise cancelling aan te passen (ik kom hier later op terug!).

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-42.jpg

Het fijne aan de PX7 is dat de oorschelpen vervangen kunnen worden. Hierdoor gaat de PX7 nog zeker een lange tijd mee! Helaas is dit wel gelijk het enige wat vervangen kan worden aan de PX7.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-50.jpg

Mocht je overigens nog steeds niet geloven dat de PX7 best flexibel is, alhier het resultaat! De hoes is ongeveer 22.5cm hoog, dus dat is best netjes! :)

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-55.jpg

Binnenkant van de oorschelpen zijn, net zoals de hoofdband, afgewerkt met kunstleer.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-56.jpg

Software

De PX7 maakt gebruik van de Bowers & Wilkins Headphones app (te vinden in Android en iOS store). Let wel op welke app je pakt, de oude (vorige app staat er ook nog op). Onderstaand logo is de juiste! :)

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-0.JPG

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-1.jpg

Zorg ervoor dat de PX7 ingeschakeld is. Wanneer deze nog niet wordt gevonden, zorg dat je de slider nog even extra doorduwt naar boven, waardoor de bluetooth wordt geactiveerd. Hierna is de headset gemakkelijk terug te vinden door de app.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-3.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-4.jpg

Ik noem ‘hem’ wel gewoon PX7 Bowers & Wilkins, prima!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-5.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-11.jpg

Wanneer de PX7 een software update heeft, komt dit in de app ook direct naar voren!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-12.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-13.jpg

Leg in geval van de update de koptelefoon zo dicht mogelijk bij de telefoon, of device waarvan je de PX7 probeert te updaten.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-14.jpg

Ennn, let’s begin!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-15.jpg

Het updaten duurde in dit geval 11 minuten!

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-18.jpg

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-19.jpg

Goed, nu kunnen we pas echt spelen in de app! Er zijn verschillende manieren van ruisonderdrukking. Waaronder; uit, low, auto en high. Automatisch past zich aan de omgeving aan. Bij meer geluid zal de ANC ‘harder’ gaan werken.


https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-21.jpg

Via de instellingen kan worden geselecteerd met welke devices de koptelefoon automatisch verbinding moet maken.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-28.jpg

Wat ik persoonlijk gaaf vind, is dat er soundscapes in de app zijn verwerkt. Zo kan je puur naar het geluid van de zee, regen of vuur in een bos luisteren (daarnaast zit er rechtsboven nog een optie voor timer, zo kan de soundscape van 5 minuten tot 1 uur worden afgespeeld, of gewoon oneindig! :D).
Gewoon even geen muziek, puur rust en achtergrondgeluid. De kwaliteit van deze samples zijn nog eens goed ook. Helemaal gaaf is dat het geluid ook links en rechts wordt verdeeld. Het is immers ook stereo opgenomen, en dat maakt het nét even gaver.
Linksonder zit de soundscape met regen en zachte onweer. Het voelde even alsof ik weer in de Drakensbergen in Zuid Afrika zat. Wat een geweldig gevoel geeft dat.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-29.jpg

Voor de rest zijn er nog andere opties te benaderen zoals de draag sensor, gesproken aanwijzingen, standby timer, software update, informatie over de headset en de mogelijkheid om het geheel te resetten.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-30.jpg

Er is een optie de sensor aan/uit te zetten. Bij aan kan de gevoeligheid worden aangepast naar; minder, normaal of meer.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/2-31.jpg

Draadloos

Draadloos heeft de PX7 een behoorlijk bereik. Ik kan heel mijn appartement - ik woon ook niet bijzonder groot - doorlopen en het muziek blijft wel gewoon door het gehele appartement heen spelen, door verscheidene muren heen, zonder kwaliteitsverlies! Een fijne toevoeging al zeg ik zelf.

Bellen en bediening

Kan je met de Bowers & Wilkins PX bellen? Jazeker! De PX7 klonk voor verschillende mensen gewoon prima. Het is geen studiomicrofoon kwaliteit, maar dat verwacht ik ook niet. Ik wil gewoon een gesprek kunnen voeren met iemand zonder mijn headset af te moeten doen. En dat gaat met de PX7 goed!

De PX7 heeft best wat mogelijkheden/opties. En dat is gemakkelijk via de knoppen te selecteren.
Afspelen of pauzeren
Druk de multifunctionele knop eenmaal in.

Volgend nummer
Druk de multifunctionele knop tweemaal snel na elkaar in. Let op: functies zijn afhankelijk van het bronapparaat.

Vorig nummer
Druk de multifunctionele knop driemaal snel na elkaar in. Let op: functies zijn afhankelijk van
het bronapparaat.

Volume verhogen
Druk op de knop Volume +.

Volume verlagen
Druk op de knop Volume -.

Een inkomend gesprek aannemen
Druk bij een inkomend gesprek op de multifunctionele knop

Inkomend gesprek weigeren
Houd bij een inkomend gesprek de multifunctionele knop 2 seconden ingedrukt.

Schakelen tussen twee gesprekken
Druk de multifunctionele knop tweemaal in als er twee gesprekken actief zijn.

Twee gesprekken samenvoegen
Druk de multifunctionele knop 1 seconde in als er twee gesprekken actief zijn.

Toggle mute
Druk de multifunctionele knop driemaal in tijdens een gesprek

Noise Cancelling

Toevallig zit ik (nu) tijdens het schrijven van deze review in Port Zélande, in het restaurant met lawaaierige kinderen/gezinnen, en de PX7 filtert deze heerlijk weg! Af en toe hoor je een schreeuw met “mama!”, maar dat is vooral omdat deze boven de normale tonen uitkomen. Ik heb voor de lol een aantal keren de headset een aantal keren af gedaan, en dan schrik je wel even van het verschil. Kortom, in dit geval petje af voor de ANC mogelijkheden!

Op kantoor kan de PX7 wel ideaal gebruikt worden om de collega’s even weg te filteren en te concentreren op werkzaamheden. Uiteraard kan dit thuis ook door even onderuit te hangen op de bank, ANC aan met prachtige muziek in de achtergrond.
Ik durf bijna te wedden dat de PX7 ook heerlijk klinkt in het vliegtuig. Zeker nu is het even lastig dat te testen.

Of dit één van de beste noise cancelling headsets is, durf ik niet te zeggen - waar ik de twee andere van Bose en Sony nog niet heb mogen beluisteren. Puur uit ervaring van de 30+ audio reviews die ik nu al heb gedaan, kan ik zeggen dat de NC best goed klinkt. En dan hebben wij het nog niet eens over de kwaliteit van de muziek gehad. Dat telt immers ook!

Muziek en gebruik

Qua muziek kan ik vrij kort zijn. Ik vind dit wel echt een monster - in positieve zin van het woord.
Op dit moment luister ik Noisia Radio (S06E04) op, en de bassen klinken heerlijk! Je voelt je in een afgesloten ruimte. Al helemaal wanneer noise cancelling aan hebt staan.
De bass van de nummers komen goed aan, maar niet dusdanig dat je een trillende koptelefoon hebt. Dat wilt immers niemand.

Wat ik een groot voordeel van de koptelefoon vind, is dat het niet een gigantisch verschil is tussen het geluid/muziek met of zonder Noise Cancelling. In andere NC koptelefoons hoorde ik gigantisch veel ruis, wat negatief de audio beïnvloedde. In dit geval merk ik dat veel minder.
Ja, er is een klein verschil omdat er een soort muur om je heen wordt gezet, maar het geluid/muziek wordt hier niet echt door beïnvloed.

Van de week heb ik een kleine anderhalf uur naar een melodic house playlist geluisterd. Doordat de PX7 i.c.m. NC je zo afsluit van de wereld, kan je ‘echt’ even je ding doen.
Zo kon ik tijdens kantooruren echt even doorwerken. Fijne mix overigens!

Soundcloud: The Sound of Artee #1

Onderstaand nummer is toch één van mijn favorieten, en al helemaal in deze combinatie. Ondanks de lage kwaliteit van het YouTube filmpje is deze o.a. terug te vinden op Spotify

De instrumenten klinken prachtig (zeker de violen en drums). De diepe stemmen van Luciano Pavarotti en James Brown komen prachtig door. Deze opname is aantal keren beluisterd, zelfs met de standaard oordopjes van de iPhone 8. En geloof mij, het verschil zit er toch echt. De PX7 laat het veel voller overkomen. De PX7 geeft voor mij een voller gevoel. Had ik dit maar mee kunnen maken…



En voor je het weet luister je een uur naar het volgende en heb je zin om door je kamer heen te springen als een 7 jarige.
De PX geeft een geweldige diepe bass die er voor mij voor zorgt dat ik lekker kan genieten van muziek. Of het nou jazz, klassiek, pop of hardstyle/hardcore is, de PX heeft mij verrast.

Conclusie

De PX7 heb ik nu een aantal maanden kunnen gebruiken, op werk, thuis, kleine reisjes, tijdens rondje lopen etc. Ik heb hierdoor best een goed beeld (al zeg ik zelf) van de PX7 gekregen. Als veeleisende audioliefhebber ben ik altijd op zoek naar meer, beter geluid, fijnere koptelefoon, speakers en setjes. Met de PX was ik destijds al verkocht, en met de PX7 niet alleen weer, ook meer verkocht. Ik vind de PX7 ge-wel-dig klinken. Het geluid is zó helder, de comfort van de headset ideaal.
Ken je dat gevoel dat je door muziek automatisch mee gaat dijen? Een goede koptelefoon doet dat eenmaal. Je ergert je namelijk niet aan het geluid. Je hoort kwaliteit, en daar geniet je dan van. Bij het nummer van James Brown & Luciano Pavarotti deinsde ik mee. Muziek beweegt je, en dat lukt met de Bowers en Wilkins PX7 in mijn optiek zeker!

De ingebouwde accu is goed voor maximaal 30 uur draadloos luisterplezier. Een kwartier snelladen geeft daarnaast nog eens 5 uur extra luistertijd. Ideaal voor tijdens de pauzes op werk!
Daarnaast is het ook erg fijn dat de PX7 een ingebouwde sensor heeft. Als je één oorschelp even optilt wordt het geluid direct gepauzeerd. Zo kan je binnen no-time horen wat er in de trein wordt omgeroepen. Ook het hangen van de koptelefoon om de nek doet het muziek/film of dergelijke pauzeren. De sensor kan overigens ook nog via de app worden aangepast - of zelfs worden uitgeschakeld.

Het gave vind ik ook dat Bowers & Wilkins een hardcase meelevert met de PX7. Zo weet je in iedere geval dat in de meest heftige wereldreizen die je maakt, de headset in orde blijft!
… Ik ga op reis en neem mee…!

De Bowers & Wilkins gaat op dit moment voor 349 over de toonbank, en dat is voor een koptelefoon geen laag bedrag. Bedenk je wel dat je een stukje extra’s krijgt met de afwerking, materialen én noise cancelling. En dan heb ik de kwaliteit van de audio daargelaten, dat is in mijn optiek al 400 euro waard.

Echt eerlijk, ik kan mij op de prijs en het missen van een softwarematige EQ ook geen ander negatief punt bedenken. Het is in geval van dit kaliber koptelefoon ook totaal niet nodig de EQ aan te passen. Bowers & Wilkins heeft een beest van een koptelefoon neergezet, en dat is te horen ook!

De Bowers & Wilkins PX7 staat op dit moment bovenaan mijn wenslijst voor koop van een draadloze koptelefoon.
De PX7 krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

https://www.nl0dutchman.tv/reviews/b&w-px7/1-60.jpg

Heb jij ook een Bowers & Wilkins PX7 (Grijs, Zwart)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (21)

Wijzig sortering
Dag allemaal, ik heb net de sony WH-1000X m3 in huis, en kan nog ruilen !

Ten aanzien van het bellen ben ik niet tevreden met de Sony en ook de bediening op rechter oorschelp bevalt niet zo. Ik heb natuurlijk niet het verschil gehoord in muziekkwaliteit, is de PX7 op verschillende vlakken echt beter? Wie kan mij helpen.
Reageer
Het geluid van de PX7 is "puurder". De Sony WH-1000X geeft wat betreft geluid wat meer (overdreven?) bas, maar dat is ook een kwestie van smaak. De Sony heeft ook meer opties waaronder een equalizer in de app. Zoals je in de review kan lezen heb je die mogelijkheid niet bij de PX7.

De ANC van Sony is op de hoogste stand (denk ik) een trapje hoger dan de PX7, maar dit kan ik niet met zekerheid zeggen omdat ik ze niet in dezelfde situatie heb geprobeerd.

Het materiaal van de PX7 voelt echt wel meer premium en er zitten fysieke knoppen op in plaats van touch controls. Dat vind ik toch fijner feedback geven. Ik heb de PX7 gekozen en heb zeker geen spijt. Hoop dat deze info jou helpt.

[Reactie gewijzigd door Timer op 9 april 2020 17:35]

Reageer
Ik heb nu ongeveer 2 maanden ook de PX7.

Heb hiervoor een sennheiser PXC 550 gehad (de eerste versie) en de slider voor de oorschelpen was defect geraakt net voor het verstrijken van de garantie, zonder probleem een nieuwe gekregen van Sennheiser als vervangend exemplaar. Deze heb ik vervolgens verkocht om een nieuwe te proberen.

Tijdens mijn zoektocht heb ik mij voornamelijk gefocust op het gebruik tijdens werken (open kantoor omgeving) en reizen. Tijdens werk moet ik veel bellen al dan niet over internet of via telefoon dus de microfoon was een zwaarwegend punt voor mij. Tevens een dikke voorkeur voor de mogelijkheid om de koptelefoon met meerdere apparaten tegelijk te kunnen verbinden om naadloos te kunnen switchen tussen mijn telefoon een laptop en vice versa.

Een collega van mij heeft de Sony WH-1000X m3 en een hoop andere collega's de WH-1000X m2. Nu heb ik de 3e versie een week geleend om te testen, ook de mogelijkheid gehad om de 2e versie te testen maar die heb ik overgeslagen omdat daarvan bekend was dat de microfoon belabberd is (je hoort meer omgeving geluid dan stemgeluid van de drager). 1 van de punten die ik direct miste bij de Sony was de mogelijkheid om met 2 apparaten tegelijk te verbinden. Vervolgens ben ik hem gaan testen en qua geluidbeeld vergeleken met de PXC550, eerste wat mij opviel was de sterke bass, initieel dacht ik dit wel leuk te vinden maar al gauw kwam ik erachter dat er bij een hoop muziek nummers een soort van sluier over de overige tonen lag en de bass naar mijn smaak te overheersend was. Over de ANC kan ik kort zijn, subliem, ik heb een hoop koptelefoon getest maar en is er mijn inziens niet een die het beter doet!

Toen ben ik verder gaan kijken en had ik de Bose 700 op mijn lijstje gezet, vol goede moed naar Hifi klubben om daar een te gaan luisteren, ze hebben daar werkelijk alle merken (veel high end merken waar ik nog nit eens bij stil had gestaan in mijn zoektocht) maar geen bose.

Vervolgens ben ik bij hifi klubben alle koptelefoons in het hogere prijssegment dat zij aanbieden afgegaan en met allen een goede luistersessie gehad in een relatief drukke winkel (goed om de ANC te testen!).

Uiteindelijk zijn de volgende op de short list gekomen:

Sennheiser Momentum 3 wireless
- Geluid goed, vol, goede bass, mid ok, hoog ok. Maar overal veel beter dan de voorganger. (beter dan PXC500 1)
- ANC goed (beter dan PXC500 1)
- Bellen ok
- Multi pairing werkt perfect! (afgaande op ervaring met PXC 550 1)
Bower & Wilkins PX7
- Geluid goed, Goede bass, mid goed, hoog ok, maar overal vond ik het geluid beeld wat prettiger dan bij de Sennheiser. Afgaande op de reviews iets minder mogelijkheden in de app om dit in te stellen dus dat was belangrijk!
- ANC top, bijna net zo goed als de Sony. waar de sony nog net iets beter afsluit dan de B&W en daardoor nog beter zijn werk doet. Ambient is achteraf erg prettig
- Bellen goed (beter dan de Sennheiser volgens de andere kant van de lijn :)
- Multipairing mogelijk. Nu ik hem in gebruik heb wel iets minder vlekkeloos dan bij de Sennheiser PXC550 1
- Bouwkwaliteit voelt TOP!
Bose 700
- Geluid ok, Bas ok, mid goed, hoog ok/goed. Maar overall vond ik het wat "saai" voelen doordat ik het persoonlijk te vlak vond en hem nergens echt uit vond springen
- ANC alleen kunnen testen in een rustige winkel maar voor wat ik heb kunnen testen leek deze ook erg goed te werken.
- Bellen top, beste van de geteste koptelefoons

Al met al ben ik op basis van het korte overzicht hierboven tot de PX7 gekomen. Zoals gezegd is het multi pairing iets minder dan bij de Sennheiser (blijkbaar heer en meester op dit gebied) maar op alle andere punten ben ik erg tevreden.

Normaliter heb/neem ik niet echt de tijd om te gamen, tijdens de lockdown game ik weer wat vaker, laidback couch gaming op de PS4. Om toch van een beetje geluid te kunnen genieten zonder de kleine wakker te maken gebruik ik daar sinds kort ook deze koptelefoon voor, op dit moment komt de ambient sound heel goed van pas en die werkt dan ook top! Meerder instel mogelijkheden van natuurlijk tot versterkt. Komt erg goed van pas zodat ik het tenminste hoor wanneer de kleine wakker word en ik daar dus niet door de ANC gewoon volledig doof voor ben :)

[Reactie gewijzigd door reeging op 10 april 2020 13:31]

Reageer
Ik lees voornamelijk beoordeling over bas. Neem toch aan dat dit ding nog wat anders doen dan bass, toch?
Reageer
Anoniem: 294457
5 april 2020 09:26
Deze review is prima, je geeft een goed en compleet beeld van jouw ervaring met het product.

Zo’n 6 jaar geleden kocht ik op basis van reviews een Bowers & Wilkins P7. De recensie waren positief en ik was ontzettend aangenaam verrast van de geluidskwaliteit. Tot voor kort, want om voor mij onverklaarbare reden is er iets mis gegaan en klinkt het niet goed meer. Ik gebruik het ding dagelijks, dus er moet iets nieuws komen. Na het lezen van verschillende reviews, heb ik vorige week de PX7 gekocht. Het werd bezorgd en de pret kon beginnen. Na het koppelen met mijn tablet eerst op Youtube muziekvideo’s gaan kijken. Beeld en geluid lopen nagenoeg gelijk. De Sennheiser Momentum True Wireless oordoppen die ik eerder had geprobeerd, klonken goed maar de vertraging tussen beeld en geluid was te groot. De B&W deed dit prima, maar het geluid was een enorme tegenvaller. Dan even met een draadverbinding geprobeerd: geen verschil. Dan de telefoon pairen: geluid is voor mij niet te pruimen. Heel weinig mid, klein beetje meer hoog en een, naar mijn mening, wollige bas. Ieder moment dat ik probeerde er naar te luisteren, werd ik teleurgesteld. Na anderhalve dag heb ik besloten de PX7 retour te sturen.
Geluid ervaren is een persoonlijk iets en is voor iedereen verschillend. Ik ga in elk geval weer eerst naar een speciaalzaak om verschillende hoofdtelefoons te beluisteren om vervolgens een voor mij juiste keuze te kunnen maken.
Reageer
Ik heb zelf ook een PX7 en ik heb wat je zegt inderdaad vaker gelezen, dat hij qua mid wat aan de lage kant zou zijn. Misschien dat dit per exemplaar verschilt, maar bij die van mij is dat zeker niet het geval.

Ik heb op werk ook een Audio Technica ATH-M50x liggen, een koptelefoon die gewaardeerd wordt om goede geluidskwaliteit en gebalanceerd zodat dit in de studie een fijne koptelefoon is. Ik had verwacht dat de PX7 hier misschien iets onder zou zitten qua geluidskwaliteit, aangezien het draadloos is, maar de geluidskwaliteit is toch aanzienlijk beter, wat ik dus niet verwacht had.

Qua bass ook zeker niet tegenvallen, bijvoorbeeld een album als Monolake - Silence, die veeleisend is dat dat betreft, klinkt zeker ook goed qua bass naar mijn mening.

Maar dit is me wel opgevallen met reviews, sommige mensen loven de geluidskwaliteit en anderen vinden het dan juist weer tegenvallen.
Reageer
Is that Younger Brother cover at your avatar? super cool! Did you try the old P7W? I wonder how the PX7 sound in comparison. Thinking to upgrade my P7W but somehow the reviews don't really prove the sound better or at least the same plus that the PX were really worse, tried them myself and you can see in reviews also. With the P7 chorded connected to nice equipment I really get unequal sound to other so that is a big big plus.
Reageer
Yeah that's from the first Younger Brother album, big fan of Simon hehehe. I didn't try the P7W so I can't help you there. I have the PX7 for a few months now and still very happy with the headphones. Sound quality is great in my opinion (it got even better but might be just me getting used to it or placebo). As what you said the reviews are a bit mixed so you might want to try it out somewhere first before buying.
Reageer
Anoniem: 310408
4 april 2020 17:58
Is dit een gesponsorde review of heb je hem van een vriend geleend?
Reageer
Hi Falcon,
Ik heb het product van Bowers & Wilkins geleend. Maar puur door eigen interesse hen aangesproken deze te mogen lenen.
Reageer
Mooie review.

Nadeel voor mij alleen is dat tegenwoordig alles alleen nog maar noise cancellation is. Ik heb die bekende van sony gehad en die is de vorige dag retour gegaan.

Ik loop zelf nogal zwaar op mijn hielen en dat dreunt gigantisch door, dankzij de noise cancellation. Dit dreunde gewoon op mijn orden door.

Zelf heb ik dan nu nog de Dr. Dre beats over ears, volgens mij de 1ste of de 2e variant. Waar wel noise cancellation in zit, maar niet zo goed als die van Sony.
De bass in de beats vind ik heerlijk om te horen en ik zoek dus nu eigenlijk een nieuwe over ears headset zonder noise cancellation, maar wel bluetooth en over ears.

Kan je hier eens op induiken als dat kan Dutchie?
Reageer
Je kunt eens kijken naar de Dali IO-4. Die heb ik zelf gekocht en ben ik erg tevreden over. Ik heb 'm toevallig vergeleken met de PX7 en ik vond de klank van de Dali IO-4 mooier, maar dat is erg persoonlijk. Hij is wat mij betreft gewoon prettiger om naar te luisteren, je krijgt nog net even meer zin om muziek te luisteren, dus dan is de keus snel gemaakt, zeker gezien ik geen ANC nodig heb.
Reageer
Dank je wel, ga hier eens naar kijken :)
Reageer
Even een kleine aanvulling: defqon1 klinkt op elke koptelefoon lekker!! :9~ :9~
Reageer
Leuke review. Een aanvulling: De band en de oorschelpen zijn niet van leer, maar kunstleer :)
Reageer
Dank je wel! Ik heb het gelijk aangepast!
Reageer
mooie uitgebreide review.
in vergelijking met de Bose-headphones. Kan je met deze speakers tegelijk muziek luisteren en opladen?
en bij de Bose-speakers MOET je GPS aanzetten om de app te gebruiken, is dat met deze B&W-headphones ook zo ?
Reageer
Ik kan in ieder geval bevestigen dat opladen en muziek luisteren tegelijkertijd werkt.

Moet ook wel want om muziek te kunnen luisteren moet hij altijd aan staan, ANC actief of niet.

Los daarvan gaat het opladen ook erg snel, zit een snel laad functie op waardoor je binnen 15 minuten 5 uur bij zou kunnen laden (volgens B&W, niet zelf tegetest..)

[Reactie gewijzigd door reeging op 14 april 2020 11:55]

Reageer
Hoi Dutchiee,

Goede en duidelijke review, maar wat ik zo vaak mis, ook bij de reviews van Tweakers zelf, is de gebruikte telefoon of muziekspeler waar naar geluisterd wordt. Dat is namelijk van groot belang m.b.t. de muziek beleving.

Ik heb zelf ook de PX7 samen met de LG V40, geweldige combinatie. Als je de V40 juist instelt dan kun je via bluetooth genieten van 24-bit / 44.1 KHz / 990 Kbps muziek kwaliteit. Zeker Deezer High Fidelity komt dan echt goed tot zijn recht (klink wel beter als je bekabeld luistert, niet met de standaard mee geleverde kabel maar via de Adioquest Evegreen 3,5 - 3,5 mm kabel is het echt genieten). Via bluetooth kom je ondanks de 990 Kbps toch net iets te kort. (Deezer High Fidelity is Flac 16-bit / 44.1 KHz / 1441 Kbps CD kwaliteit).

Dus ook via een kabel is de PX7 een geweldige geluidservaring, zeker als je 24-bit muziek op je telefoon hebt staan :P

P.S. de V40 heeft een native equalizer die je, ook als je via bluetooth luistert via een kleine omweg kunt bereiken en werkt voor alle apps die je gebruikt om muziek te luisteren...

[Reactie gewijzigd door Nomen-Nescio op 18 april 2020 14:20]

Reageer
Dank voor de fijne review. In 2018 heb je de PX een oordeel gegeven... Daarbij kwam ter sprake dat een 'camera connection kit' niet volstaat om de PX via USB-C aan te sturen vanaf een iPhone...

Is dat inmiddels bij de PX7 wel het geval? Ik ben op zoek naar een goede manier om hi-res Tidal vanaf mijn iPhone te beluisteren en dat lukt met mijn PX nog niet. Een PX7 zou een mooie upgrade zijn. Andere tips zijn overigens ook welkom... Gaat een Dragonfly met 'camera connection kit' bijvoorbeeld wel werken?

[Reactie gewijzigd door cocoskoek op 27 mei 2020 21:03]

Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee