Wordt verwacht

LG OLED55C9PLA Zwart Review

4 april 2020, laatste update op 4 april 2020, 1.212 views Rapporteer

Wat een beeld! De kleur weergave is fantastisch. Vooral huidskleur is heel natuurgetrouw. Nu 1 week in bezit en absoluut geen spijt.

Pluspunten

• WebOS is supersnel
  • Beeldkwaliteit

Minpunten

• Reflecties bij lichte omgeving

WebOS werkt goed. Super snel. Netflix app is bijna instant aan. (worden veel gebruikte programma`s alvast opgestart?)
Werkt ook goed met Apple Home kit + Tradfri, maar het is wel wat traag. De lampen zijn al lang aangesprongen en dan gaat de TV pas aan. Waardoor je het idee hebt dat de geactiveerde scene in eerste instantie mislukt is.

Apple Airplay werkt ook heel goed. Super snel connectie. Helaas gigantisch veel reclame op youtube, Elke 5 minuten weer een onderbreking en ook nog eens de zelfde reclame. Mega irritant, Apple bedankt
Als je direct via de youtube app op je telefoon streamt heb je net zo veel reclame als bij een standaard ChromeCast.

Doordat alle bekende steamingdiensten hun eigen programma hebben op WebOS heb ik nog niet mijn good old
ChromeCast gemist.

Uiteindelijk maar 3 minpunten:
Reflecties: Overdag is mijn woonkamer vrij licht. Hierdoor zie je te veel reflecties in het scherm. Het verduisteren van ramen is toch noodzakelijk wil je comfortabel kunnen kijken.

Kabel:
De stroomkabel zit vast ingebouwd. Het zou fijner zijn als er een standaard vrouwelijke stekker achterop de tv had gezeten. Dan kun je de kabel naar wens wisselen. Nu moet je het doen met een vrij korte kabel. Als je dat niet bevalt moet je al gaan Tweaken

Opname en live playback:
Live playback moet je aanzetten. Graag zou ik dit automatisch zien gebeuren. Uiteraard denk je er niet aan als je een keer terug wil spoelen.
Opnames en TV kijken kan niet op verschillende kanalen tegelijk. Mijn Humax iHDR-C5200 blijft dan toch maar staan.

De prijs vind ik hoog. Maar wel in verhouding. High end LCD tv`s vind ik persoonlijk hun (hoge) prijs niet meer waard vergeleken met deze LG OLED.

Heb jij ook een LG OLED55C9PLA Zwart?

@simonsesmotor dat er veel reclame in Youtube zit, is niet de schuld van de TV ;), maar dat zie ik ook niet terug als minpunt bovenaan gelukkig.
Wat je kan doen is een Pi-Hole inzetten. Voor ongeveer €30-€45 euro kan je dan in je hele thuis netwerk reclames blokkeren (gek genoeg; reclame in de Youtube app op je telefoon blijf je nog wel zien). Ik heb dezelfde tv als jij en ik kijk volledige filmpjes zonder een enkele onderbreking.

Daarnaast zou ik adviseren om te kijken of je je scherm kan kalibreren. Ik heb twee ramen vlak naast mijn tv (zuidkant) en ik heb geen last van reflecties bij overdag tv kijken. Ik heb mijn scherm gekalibreerd a.d.h.v. de website Rtings.com.
Beste CuBras,
Bedankt voor de tips. Ik ga eens aan de slag met calibratie. Mocht dat helpen pas ik mijn review aan.

Betreft de reclame.
Ik heb PI-hole draaien. Heel fijn, maar je krijgt toch reclame via YouTube.
Wat mij juist opviel dat YouTube streamen via AirPlay veel meer reclame opleverde dan rechtstreeks via ChromeCast of via directe cast met de YouTube app op de Iphone. Het viel extreem op, omdat ik normaal net zoals jij ook hele filmpjes kan kijken zonder reclames tussendoor. Misschien wel off-topic voor een TV review