Asus VivoBook D509DA-EJ102T Review
Laptop voor een heel leuke prijs, snel en goed toetsenbord
Pluspunten
- weinig bloatwear
- goede prijs/kwaliteit
Minpunten
- geen toetsenbord verlichting
Deze review gaat eigenlijk over de Asus VivoBook D509DA-EJ051T, de heeft ipv de AMD Ryzen 3 3200U de AMD Ryzen 3500U.
Daadwerkelijke specs:
Processor: AMD Quad Core R5-3500U Processor, 2.1 GHz (2M Cache, up to 3.7 GHz)
Besturingssysteem: Windows 10
Geheugen: 8 (4x4) GB DRAM DDR4
Scherm: 15.6" FHD 60Hz Anti-Glare
Videokaart: AMD Radeon™ Vega 8 Graphics
Opslag: 256GB SATA SSD
Camera: VGA Webcam
Netwerken: Wi-Fi 5(802.11ac)+Bluetooth 4.1 (Dual band) 1*1
Interface: 1 x COMBO audio jack 1 x Type-C USB 3.0 (USB 3.1 Gen 1) 1 x USB 3.0 port(s) Type A 2 x USB 2.0 port(s) 1 x HDMI
Keyboard: ASUS 348mm keyboard with 19mm full size key pitch, integrated Numeric keypad
Accu: 32WHrs, 2S1P, 2-cell Li-ion
Voedingsadapter: 19 V DC, 3.42 A, 65 W Input :100 -240 V AC, 50/60 Hz universal
Afmetingen: 360.2 x 234.9 x 22.9 mm (WxDxH)
Gewicht: 1,8KG
Ik heb deze laptop rechtstreek via de website van Asus gekocht, de laptop werd snel bezorgd na het verzenden.
Wat me opviel is dat de eerste installatie zeer snel ging. Ik heb hem in eerste instantie geinstalleerd zonder internet, om zo toch nog een lokaal account aan te maken. Wat een verademing tegen veel andere merken is, is dat de laptop geleverd wordt met zeer weinig troep vanuit Asus. Natuurlijk staat er wel iets op, maar deze is snel verwijderd. Normaal doe ik altijd een clean install maar wilde eens zien wat er allemaal standaard op stond. dit viel mij niet tegen.
Na de installatie alle updates geinstalleerd vanuit Microsoft, de software was ook nog eens redelijk up to date waardoor het updaten snel gedaan was. Wel heb ik vanuit AMD rechtstreeks de drivers geinstalleerd voor de processor en onboard videokaart.
De laptop is zeer snel voor dagelijks gebruik als internet en office gebruik. Tevens heb ik hem gebruikt met wat oudere spellen, deze draaien soepel en snel zonder enige lag.
Het toetsenbord typt prettig en heeft een juiste travel waardoor hiermee makkelijk te werken is. Helaas geen toetsenbord verlichting, maar dat mag je niet verwachten bij een laptop van 450 euro. verder zit er ook geen CD/DVD lade in, dit is tegenwoordig bijna standaard en ik gebruik hem eigenlijk ook nooit dus voor mij geen gemist.