Een WDSN550 1 tb NVMe TLC ssd voor deze prijs, kan je moeilijk laten liggen.
Pluspunten
Snelle nvme TLC SSD
Goedkoop
Klein
Minpunten
nog niet
Deze WD NVMe TLC ssd gekozen want welke moet je anders nemen als je een tlc schijf wilt voor deze prijs, ja hij is best goedkoop voor een tlc SSD. Ik heb ook de intel 660P 1tb qlc overwogen, echter deze WD Blue SSD was maar tien euro duurder en daar krijg je dan wel TLC voor, beste keuze lijkt me.
Installeren is een fluitje van een cent, dit gigabyte moederbord komt met een SSD heatsink, dus SSD erin en heatsink erop en draaien maar.
Bij installatie vanaf een usb 3 stick valt de snelheid al enigszins op al is de usb 3 stick hier de bottleneck.
Deze schijf komt in plaats van een WD black HDD van 1 TB i.c.m. een Samsung 850 evo.
Ik vind de verschillen in maat ook mooi om te zien, daarom heb ik een foto van de schijven naast elkaar gemaakt, dan is het verschil goed zichtbaar.
Eenmaal geïnstalleerd en de computer weer in gebruik merk je dat het allemaal erg soepel en vlot draait.
Misschien niet zo snel als een samsung 970 evo plus nvme, maar dat verschil zal je in de praktijk waarschijnlijk niet of nauwelijks merken.
Ik vind deze WD Blue SN550 1tb nvme een echte aanrader.
[edit] nu met CrystalDiskInfo en AS SSD screenshot
Jazeker, ik heb dit nu als enige schijf in gebruik in mijn pc, werkt tot nu toe als een zonnetje.
Ik heb ook nog even een crystaldiscinfo en AS SSD screenshot erbij gezet.
[Reactie gewijzigd door marc64 op 25 juli 2024 01:49]
Nu november 2021 deze schijf al 20 maanden in gebruik op een Gigabyte mainboard Aorus B450 I Pro WiFi
Net 2 weken terug Windows 11 pro geïnstalleerd en alle programma's die ik gebruik.
Deze nvme schijf heeft nog geen moment teleurgesteld, al deze tijd draait het systeem als een zonnetje of ik nu game of website aan het bouwen ben.
Komt nooit boven de 46 graden Celsius met de heatspreader die bij het mainboard meekwam.
Wel alvast naar een opvolger voor de nieuwe PC aan het kijken en ik twijfel nu tussen,
WD Black NVMe SSD SN850 2TB of de Kingston KC3000 2TB maar dat wordt het volgende avontuur.
Deze nvme ssd is dus top, echter jammer dat WD soms andere Nand chips op deze SSD's zet dan de oorspronkelijke, dat is dus voor nieuwe kopers een verassing.