Degelijke 2-1 convertible ultrabook met premium uitstraling door gebruik van aluminium en fraaie vormgeving. De laptop doet snel zijn werk dankzij i7 processor en 16 GB geheugen. Bij dit model worden standaard ook een USB-C naar HDMI/VGA adapter en een pen (voor touchscreen) meegeleverd. Het is fijn dat ik deze niet apart hoefde aan te schaffen.
Behalve als laptop met touchscreen is deze laptop ook te gebruiken als tablet (omgeklapt toetsenbord als tablet, omgekeerd toetsenbord met staand scherm, of in tent mode). Voor gebruik als tablet vind ik deze 15 inch laptop erg zwaar (1.9 kg). Omdat ik het apparaat voornamelijk als laptop gebruik is dit geen bezwaar.
Ik heb gekozen voor een laptop met full HD resolutie vanwege de langere accuduur. Een volle accu gaat een hele (thuis)werkdag mee. Voor 15 inch is full HD voldoende. Als ik meer ruimte op mijn werkblad nodig heb, dan sluit ik, via de meegeleverde adapter, een externe qHD (2560x1440) monitor aan als bureaublad uitbreiding. Dit werkt goed. In het glanzende scherm zie ik wel reflecties, maar door de hoge helderheid is dit binnenshuis niet hinderlijk. Buiten heb ik de laptop nog niet gebruikt.
Als student/docent krijg je op de Lenovo website 10% korting (tijdens acties soms 15% of 20%).
Enkele foto's van de laptop:
Lenovo USB-C 3-in-1 hub naar HDMI/VGA/USB 3.0 (GX90T33021), meegeleverd:
Lenovo Active pen (met USB-houder), meegeleverd:
Lenovo 65W voedingsadapter. Lengte modulaire snoer tussen adapter en stopcontact: 90cm; lengte snoer tussen adapter en laptop: 175cm:
Lenovo Yoga 15" sleeve (GX40X02934), los verkrijgbaar: