Wordt verwacht

Dell XPS 15 7590 (0Y5WX) Review

25 maart 2020, laatste update op 25 maart 2020, 1.675 views Rapporteer

Hij oogt zeer fraai, is razendsnel (vooral bij kortere loads) en de accu gaat voor dat allemaal bij mij 7 uur mee. Het OLED scherm is het zeker waard. In het donker films kijken is verbluffend mooi, de randen zie je niet bij donkere scenes.

Pluspunten

• Geweldig OLED scherm
  • Mooi, stevig gebouwd
  • Krachtpatser voor het formaat
  • Kan prima gamen

Minpunten

• Coil whine
  • Throttling bij gaming (lees review)
  • Wifi issues

Al een half jaartje in het bezit van deze mooie laptop. Hij is op alle gebieden sneller dan mijn desktop (i7 6700K, GTX 780) en heeft die ook vervangen middels een dock.
Dit is zonder twijfel de beste laptop die ik in handen heb gehad. Hij oogt zeer fraai, is razendsnel (bij kortere loads) en de accu gaat voor dat allemaal bij mij 7 uur mee. Het OLED scherm is het zeker waard. In het donker films kijken is verbluffend mooi, de randen zie je niet bij donkere scenes.

De prestaties zijn erg goed bij kortere loads. Maar met tweaks kom je heel ver. Zowiezo met Throttlestop CPU core en cache voltage met .125 omlaag schroeven. Bij gamen: turboboost uit (nihiel effect op FPS bij de meeste games) en gebruik MSI afterburner om een zo hoog mogelijke GPU klok te krijgen op 0.75V. Bij dat voltage zal de GPU NIET throttlen, ik heb hem op 1575MHz stabiel. En dat is erg fijn voor het gamen, bij mij loopt die dan niet boven de 65 graden. De CPU ook niet. Natuurlijk maakt die dan lawaai, maar alsnog minder dan een game laptop. En dan heb je deze looks en mobiliteit... En de power modus staat niet op high performance (anders meer lawaai)

De heavy loads vormen dus het grootste minpunt. Maar met deze tweaks is het goed te doen.
Ik heb wel af en toe Wifi problemen (plots is de verbinding weg). Maar dit gebeurt niet vaak, wel hebben anderen het erover gehad. En er is in sommige gevallen coil whine, dat kan mij irriteren maar dat verschilt per persoon...

Heerlijk apparaatje en zeker aangeraden als er een sale is.

Heb jij ook een Dell XPS 15 7590 (0Y5WX)?