ASUS ROG Strix Radeon RX5700 XT O8G Gaming Review

25 maart 2020, laatste update op 25 maart 2020, 617 views Rapporteer

Het is echt de beste RX5700 XT die te krijgen is ALS je hem aanpast en dit moet eigenlijk niet kunnen met een videokaart in deze prijs klasse.

Pluspunten

• Snel en stil
  • Robuust gebouwd
  • Hoge kwaliteit onderdelen zoals je van ROG mag verwachten
  • AURA mooi aan te passen
  • Je kan 2 fans koppelen aan de videokaart
  • Dual BIOS (performance en Quiet) en dit werkt perfect
  • Je kan de AURA op de kaart uitschakelen met een simpele knop die op de videokaart zit

Minpunten

• Ontwerp fouten
  • Eigenlijk te zwaar om zonder ondersteuning te plaatsen
  • Je moet hem goed nakijken voordat je hem inbouwt omdat bij sommige de schroefjes te lang zijn

Op zaterdag 21 maart heb ik deze videokaart thuis bezorgd gekregen en geïnstalleerd in mijn nieuwe systeem. En ook ik schrok van de temperaturen. Ze liepen op tot 95 graden in bijvoorbeeld Planet Coaster.

Ik heb het systeem weer afgesloten en de kaart eruit gehaald, hier zag ik de speling tussen de voorkant en de achterkant (de koeling raakte niets dus de warmte kon niet weg) ik ben de schuur in gegaan heb de achterkant eraf gehaald en heb 2 metalen plaatjes gemaakt van ongeveer 7mm bij 7mm en er een gaatje in geboord dat het M2 boutje van de kaart erdoor paste.

Hierop heb ik alles weer in elkaar gezet en de speling is weg, ook gelijk de andere boutjes nagekeken, maar alleen de achterste 2 boutjes hadden de speling. Systeem weer in elkaar gezet en... de temp was nu 30 graden idle en max 64 graden in game op 100% verbruik..

Het is dus de beste kaart die er is maar er zitten nog steeds GROTE fouten in het ontwerp, zoals de te lange boutjes, maar ook is de kaart eigenlijk een beetje te zwaar om zonder ondersteuning in een PCI slot te hangen. Dit is makkelijk op te lossen en ook wel mooi te doen door een mooi balkje te maken wat past bij je kast of je onderdelen.

In het kort:

Goede kaart na aanpassingen. Wanneer je de boutjes aanpakt is het echt een goede, stille en snelle kaart.

Als de kaart deze fouten niet zou hebben dan zou het een dikke 5 ster review zijn, maar doordat de foutjes erin zitten krijgt die van mij 4 sterren, de 4 sterren omdat het eigenlijk een kleine aanpassing is met grote gevolgen.

Het is echt wel zijn geld waard maar de fouten zouden niet mogen voorkomen......

Heb jij ook een ASUS ROG Strix Radeon RX5700 XT O8G Gaming?

Nu ben je toch gewoon je garantie kwijt?
Geen idee eigenlijk. Het is niet zo dat alles uit elkaar gehaald is. Het zijn twee schroefjes die eruit kan draaien. Plaatjes ertussen en weer aandraaien dat is alles.
Goed dat je dit zo hebt kunnen oplossen. Echter zou ik zo'n kaart zelf teruggestuurd hebben. Ik zou een bedrijf wat zulke enorme fouten maakt niet willen belonen met mijn centen. De TUF serie heeft namelijk een soortgelijk issue.
Dat is ook zeker zo. Maar ik wou gewoon deze kaart hebben voor de snelheid die de kaart heeft. Vaak haal ik toch de plates eraf om er waterkoeling op te zetten. En gaat het mij alleen om de snelheid.
Snap je argument en vind de ROG serie ook altijd erg mooi. Ik heb alleen de laatste tijd het idee dat men vooral bij de AMD tak een paar stagiaires het werk laten doen daar. Deze constructie fouten en de dramatische software support bij de moederborden hebben mij bij ze vandaan gehaald.
amd heeft deze kaart niet gemaakt, dat is asus.
De AMD-tak van Asus bedoel ik er mee.
Ja je hebt gelijk, je zit dit ook vaker, EVGA had ook dit soort gepruts met hun Nvidia gtx 10xx modellen, daar maakte ook een onderdeel geen contact, de vrm als ik het goed heb onthouden.