OPPO A5 2020 (3GB intern) 64GB Zwart Review
Prima toestel voor een goede prijs. Enige jammere is het iets mindere scherm maar dat wordt goed gemaakt door de flinke accu en de snapdragoon 665.
Pluspunten
- accu
- 2 x SIM plus microSD
- solide gebouwd
- Snapdragon 665
Door een bekend USB C probleem op mijn Nokia 7 plus was deze niet meer op te laden. Omdat je tegenwoordig alles of in ieder geval heel veel op je mobiele toestel doet moest ik dus een ander toestel halen. Getwijfeld tussen een Huawei Smart 2019 en de Oppo A5.
Gekozen voor de oppo A5 vanwege de behoorlijke accu. Het scherm is beduidend minder dan de Huawei dus als je daar een voorkeur voor hebt is dat zeker het zelf beoordelen waard.
Waarom dan toch voor iets meer geld een toestel met een minder scherm?
De voor mij belangrijkste verschillen tussen deze twee:
2 simkaarten plus een MicroSD kaart (Oppo) en niet 1 simkaart en een gedeeld microSD of SIM slot (Huawei).
5Ghz ondersteuning (Huawei) voorlopig nog niet beschikbaar (Oppo)
Scherm is net wat groter van de Oppo
Maar de Oppo draait op een Snapdragon 665 die gewoon beter is dan een Kirin 710 die in de Huawei zit.
Genoeg vergelijken, kun je ook zelf hier op de site uitvinden. Hoe bevalt het toestel?
Toestel ziet er niet bijzonder speciaal uit alhoewel de kleur blauw best mooi is.
Nadeel is dat het materiaal erg snel vol vlekken zit, gelukkig wordt er standaard een transparante siliconen hoes meegeleverd. Net als een USB C snellader met kabel en een koptelefoonset.
Toestel reageerd lekker vlot maar een van de dingen die opvalt bij het overzetten van de ene telefoon naar de andere is dat niet alle inlog gegevens meelopen. Geen idee of dat komt door het toestel of omdat de Nokia al op Android 10 draaide of een andere oorzaak. Ook biedt het toestel bij het overzetten van een ander android apparaat alleen een wifi mogelijkheid en niet standaard ook een NFC mogelijkheid.
Stel je hem dan in als nieuw apparaat en leg je de twee toestellen op elkaar en geef je via aan via NFC dan lukt het ineens wel. Had makkelijker geweest als dit meteen een optie was, maar ik weet dus niet of dat kwam door 2 verschillende android versies.
Het scherm is niet het allerfelste, in flink zonlicht is het lastig af te lezen bij de automtische stand. Moet ngo proberen of handmatig feller zetten het dan wel leesbaarder wordt maar ik vermoed van niet.
Camera, tsja, gewoon voldoende. Veel filters en grappigheidjes voor o.a. de portretmode ala snapchat maar daar is snapchat al voor. Voor de prijs van dit toestel gewoon goede camera.
Geluid, valt absoluut niet tegen. Zelfs bij gebruik van de speakers op hoog nivo blijft alles onvervormbaar en helder en goed verstaanbaar.
Telefoon, ja de nokia had nogal eens wegtrekkers tijdens een gesprek, dat heb ik tot nu toe nog niet gehad bij deze Oppo. Ook ben ik goed verstaanbaar aan de andere kant en ook dat was wel eens anders.
Wat zit erop? Android. En best wat leuke andere dingen die er ook gewoon af kunnen, zoals bijv FB. Bloatware valt mee.
Wat valt nog meer op? Hij ligt lekker in de hand, vingerafdruksensior zit op de achterzijde, vind ik persoonlijk erg prettig. Hij heeft FaceID die fatsoenlijk werkt net zoals de vingerafdruksensor trouwens. Verder voelt hij solide en stevig, steviger dan de Huawei. De accu gaat makkelijk een dag mee, in deze tijd van schrijven is er corona en gebruik ik hem erg veel om te appen, bellen, skype, zoomen en bellen dus behoorlijk intensief. Eind van de dag nog ruim 30% accu over en ik had hem niet volgeladen dus dat moet goedkomen.
Kortom, voor het geld een leuk toestel, op een wat minder scherm niets mis mee en een dikke plus vanwege de behoorlijke accu.