Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

- Reviews

Specificaties Rad. HD5850 (725MHz), 1GB GDDR5 - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

MSI R5850 Twin Frozr II Review

+1
jbkappirossi 11 juni 2010, laatste update op 20 juli 2010, 4.978 views

MSI R5850 Twin Frozr II

Pluspunten

  • reclame van de doos ziet er mooi uit
  • kaart ziet er ook erg imposant uit

Minpunten

  • het betreft dus een drie tal problemen.
  • 1. kaart wordt niet herkent door afterburner (voor de meesten is dit nu op gelost)
  • 2. kaart wil niet overvolten (dit is nog niet opgelost datum 10-6-2010)
  • 3. koeler is niet vlak.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Overklokbaarheid Score: 2
Warmte en geluid Score: 3
Drivers en compatibiliteit Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 4
Prestaties Score: 4
Featureset Score: 3
Prijs Score: 3
Hallo ,ik heb begin mei 2010 deze MSI 5850 twin frozr 2 gekocht samen met de rest van mijn nieuwe systeem. Ik heb deze kaart gekocht door zijn inposante koeler ,waardoor de koeling beter zou zijn dan vergelijkbare 5850's .En door de military class componenten, waardoor het dus een goede overclocker zou kunnen zijn. Wat dus die paar tientjes extra dik waard moet zijn.

Featureset

Toen ik de doos voor me had die vol met reclame stond, begon ik toch te glim lachen, helemaal toen ik hem opende zag ik de mooie koeler als eerste. Verder zitten er twee pci-e verloopjes naar molex bij.
Voor degene die niet genoeg pci-e aansluiting aan zijn voeding heeft. En een adapter van dvi naar vga
Voor degene die een ouderwetse monitor aan wil sluiten. Verder zit er nog een quick user's guide bij.
En de software + drivers niet te vergeten. Er zit verder GEEN kabel bij in begrepen.

Prestaties

Naar mijn mening presteerd deze kaart gelijk aan andere 5850's .Ik heb gebruik gemaakt van de
Futuremark 3dMarkVantage test waarbij ik een GPUscore van 14500 behaalde.

Overklokbaarheid

Daar komt die, dit is waar de meeste mensen het om gaat bij het kopen van zo'n speciale kaart.
Maar dat viel dus even tegen .Ik ben een aardige doorbijter en geef niet snel op.
Maar ik kon hem tot een maximum van 830/1200Mhz @1.135vcore stabiel krijgen.
Dat valt dus heel erg tegen ja. Het probleem is dat de voltage niet boven de 1.139volt te krijgen is,
want anders crasht de kaart gewoon. Zelfs op stockspeed 725/1000mhz crasht hij dus boven die 1.139volt. Je zou zeggen dan heb je een slecht chip. nou NEE!! ,mijn core wil wel tot 1000mhz,
maar omdat de vcore niet hoger wil dan 1.139volt kan ik hem dus niet stabiel op 1000mhz krijgen.
830mhz is dus het maximale op 1.135volt wat ik kan halen.
Hiervoor heb ik de google al overhoop gehaald en kwam dr achter dat het nog wel eens aan de kaart zelf kan liggen. Omdat de 5850's twin frozr 2 gebruik maken van UP6266 regulatoren. Waarbij andere merken hun 5850's voorzien van Voltera VT1165 regulators. Hierdoor kan ik dus waarschijnlijk niet overvolten
wat jammer is ,anders was het waarschijnlijk een goede overclocker geweest. Hier is nog iemand met hetzelfde probleem. http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=120167

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit kan ik gewoon goed noemen. Dit ligt meer aan het scherm wat je gebruikt .
Maar ik kijk vaak films op mijn pc, waarbij ik gebruik maak van een decoder die ati stream ondersteunt.
Wat een verrassend goede beeldkwaliteit weergeeft.

Modbaarheid

Er valt weinig aan te modden ,tot zover ik weet' je kunt er geen andere koelers op zetten.
Bijvoorbeeld ,omdat de koeler letterlijk met 4 schroeven vast zit .waar ander kaarten veel meer bevestigings punten hebben.

Driver- ondersteuning en compatibiliteit

Ik heb geen problemen ondervonden met de ati catalyst 10.5 driver.
Verder zat afterburner bijgeleverd op cdrom die ik voor geen moglijkheid geinstalleerd kreeg.
Vervolgens van de site gedownload en dat werkte wel, maar toen!. afterburner geinstalleerd.
En vervolgen kon ik de voltage niet aanpassen. Dit heeft te maken met het bios van de kaart.
Wat normaal gesproken door afterburner herkent zou moeten worden. Dit is nu opgelost door de laatste versie (op dit moment van schrijven) en door de volgende handelingen hieronder uit te voeren.

http://event.msi.com/vga/...erburnerSetup160Beta6.zip

1. wijzig C:\Program Files (x86)\MSI Afterburner\MSIAfterburner.cfg open deze met kladblok.
2. wijzig AllowCaptureVoltageDefaults van 0 naar 1 dan opslaan als alle bestanden (niet als txt)
3. start Kombustor in windowed mode (niet volledig scherm)
4. Press <Ctrl> + <Alt> + <Shift> + <V> om voltage te loggen
5. klaar! "
6. Terug zetten van AllowCaptureVoltageDefaults van 1 naar 0 ,dan opslaan.

Warmte- en geluidsproductie

Hoe imposant de koeler er ook uit ziet de koeling is daadwerkelijk weinig beter dan de kaarten
met geforceerde koeling. Stock zit ik op 38C, Overclockt op 830/1200@1.135volt,
dan zit ik op 76C onder fulload. Dit alles heb ik getest met gpu-z en bij een kamer tempratuur van 23.5C.
Nu heb ik ook nog een vrij open kast (CoolerMaster HAF922) vol met 11 fans,
waardoor de koeling ook nog bevordert wordt. Waardoor je temps dus nog hoger uit zouden komen,
dan met een vrij dichte kast. Daarbij maken de fans van de twin frozr 2 het meeste lawaai,
van alle fans in mijn kast. De koeling zou nog beter kunnen, want de onderkant van de heatsink die op de core zit is niet vlak. (foto hieronder dat de basis niet vlak is :? ) ik zou hem kunnen lappen.
Maar dit is dus iets wat ik niet wil doen, omdat dan gelijk de garantie vervalt.
En in ander forums doen ze extra washers/schijven achter de bracket om zo de spanning te vehogen,
dit werkt NIET' ,want dan trek je simpelweg de videokaart krom over je kromme koeler.
In deze review is ook duidelijk te zien dat de koeler krom is. (Let wel dit is een andere kaart dan de mijne, de koeler is verder wel hetzelfde). http://www.techpowerup.co...HD_5870_Lightning/32.html

Prijs

Voor wat je krijgt is de prijs te hoog vind ik. Zeker als je vergelijkt met andere 5850 kaarten die vrijwel in elk
opzicht beter zijn.

Gebruikt in combinatie met:

  • Gigabyte GA-X58A-UD7
  • Intel Core i7 930
  • Cooler Master HAF 922
  • Corsair HX750W
  • Windows 7 x64

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een MSI R5850 Twin Frozr II?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Populaire reviews door gebruikers

Reacties (37)

Wijzig sortering
ik dacht dat deze kaart juist bedoeld was om een stille 5850 te hebben, heb hem zelf ook, en die van mij hoor ik echt niet! zelfs met open kast, maar zal ook eens een beetje gaan oc'en. Moet zeggen ik ben er zeer tevreden mee...
Ik had het volgende al een keer gelezen in dit artikel http://tweakers.net/nieuw...lightning-uit-update.html

Door CJ, vrijdag 26 februari 2010 22:05

Als je het alleen voor de koeling doet en niet geeft om zaken als:

- cherry picked higher leakage GPUs die verder te OC-en zijn dan de low leakage parts die op de gewone 5870s te vinden zijn (met dank aan AMD)
- de extra phases (15 vs 7)
- custom PCB met extra layers (Lightning Power Layers)
- mogelijkheden om meer stroom richting je GPU te pompen (vanwege de 2x 8 pins connector)
- voltage meter punten
- NEC Proadlizer decoupling capacitor

dan hebben we daarvoor ook nog wat andere kaarten in aantocht zoals de
R5870 - Twin Frozr II (medio maart)
R5850 - Twin Frozr II (medio maart)
R5830 - Twin Frozr II (ook gisteren gelanceerd net als Lightning)

Dan heb je de stille cooler, maar mis je het overklok potentieel van de Lightning.


Dus het lijk me dat hier je overclock probleem ligd..
military class zegt niets over het OC pontentieel, doch alleen dat het betrouwbare versus stabiele onderdelen gebruikt werden > zoals dat moet ? in legermateriaal
Zo bedoelde ik dat niet, je krijgt military class componenten voor wat ?
Je betaald er dus extra voor ,maar je hebt er in feite niks aan .
Want wie zegt dat de kwaliteit daadwerkelijk beter is ,waar ik nu dus niet zo zeker over ben. Dat is gewoon een beetje reclame maken. Want ik durf te wedden dat andere merken dezelfde onderdelen gebruiken.

[Reactie gewijzigd door jbkappirossi op 11 juni 2010 13:46]

Kwaliteit is niet gelijk aan overclock potentieel. Military Grade kan ook zo stabiel mogelijk zijn. Dan kan ik me ook voorstellen dat je voltages afkapt, om de GraKa zo stabiel mogelijk te maken ipv. dat er allerlei prutsers aan beginnen te sleutelen..

Als je het willen OC'en had je gewoon een andere kaart moeten kopen, denk ik.

Daarbij is de lompigheid van je replies beneden alle peil. Je zou echt 'ns moeten werken aan je manier van communiceren, want dit nodigt echt niet uit.
Als je mijn review goed leest. Dan gaat het niet om military clas componets.
Dat is slechts reclame van msi die ook gewoon op de site staat.
Maar het gaat om het probleem dat de kaart zelf niet wil overvolten tot boven de 1.139.
En waar geen een andere 5850 last van heeft. en het ligt ook niet aan de chip, maar aan de kaart. Waarschijnlijk AAN DE VOLTAGE REGULATOREN. Plus dat ik niet de enige ben met dit probleem. En dan de koeler ik heb er foto's bij gezet en dan zal iedereen het met mij eens zijn dat die zo krom als een hoepel is. En ja ik heb hier dus wel 300euro voor neer getikt. Dus vind ik dat hij goed moet wezen. Dat is dus wat anders dan lompigheid. Anders lees je het regelement even door, want jou persoonlijke mening hoeft hier dus niet te staan.

[Reactie gewijzigd door jbkappirossi op 11 juni 2010 13:45]

Kerel, leer eens even goed gebruik te maken van je caps-lock en shift-toets.

Ik heb geprobeerd je review en al je reacties op andere tweakers te volgen, maar het is echt irritant. Je gebruikt nergens komma's, behalve als je opeens AAN DE VOLTAGE REGULATOREN brabbelt.

Hoogst irritant om te lezen en daarnaast komt het ook niet echt ten behoeve van mijn perceptie van je intellectuele niveau.

Beschouw dit als opbouwende kritiek ;-)

[Reactie gewijzigd door Zabuzah op 11 juni 2010 10:03]

Gaat dit nou om comma's ,intellectueel niveau of om jou persoonlijke mening.
Wat we hier dus niet hoeven. En zo te zien ben je hier net actief op tweakers en dan gelijk al beginnen te galbakken. Maar ik zal me verder niet storen aan jou perceptieniveau, want dat is zo te zien vrij laag.

[Reactie gewijzigd door jbkappirossi op 11 juni 2010 13:42]

Toch deel ik zijn mening.

Heb dan toch ook nog even een vraag. Als je al wist dat het itt de Lightning geen OC potentieel had, waarom ben je er dan toch voor gegaan? Blijkbaar was dat toch al wel bekend gemaakt dat de standaard Frozr puur op betrouwbaarheid gebouwd is. Ik vraag me dan ook af of het echt alleen reclame is; trek de koeler er maar af en vergelijk het met een standaard 5850 voordat je dergelijke conclusies trekt?.

Verder zou je nog een beetje aan de review kunnen sleutelen om het een beetje beter leesbaar te maken.
je bedoelt de gewone twinfrozr ,want de lightning is wel de OC kaart.
maar waarom,omdat me die te duur was (uit mn hoofd 430euro).
zoals ik al eerder had gezegt heeft het niks te maken met die military shit.
het feit is dat hij exact >1.139 crasht in 3d mode. wat dus geen een andere 5850
heeft van een ander merk. en omdat er dus ook meer mensen zijn die op die exacte
1.139volt blijven hangen .wat waarschijnlijk met de voltage regulatoren te maken
heeft .omdat er op vergelijkbare 5850's andere op zitten.
Nice comeback hoor, alle woorden kopiŽren uit mijn reactie.

Daarnaast zijn het komma's, met een k. en als laatste: reacties op bv. een review zijn wel vaker persoonlijke meningen.

Als je iets fout doet, moet je er ook tegen kunnen dat mensen daarop reageren als je het mij vraagt.

Laten we het hier verder maar bij houden, anders wijken we te ver af van je review die in mijn ogen wel voldoende nuttige informatie bied. (ook persoonlijke mening, maar ja..)
dit noem ik dus geen opbouwende critiek. want twee keer hetzelfde zeggen is wel heel goedkoop.

dan weet je dus NU dat dat hier niet mag je persoonlijke mening geven.

en met het onderste ben ik met je eens ,anders kun je mijn email adres wel in mijn profiel vinden. en verder bedankt dat je het nuttig vond.!
Goed, dan zijn we het in ieder geval daarover eens =P
Heb zelf ook deze kaart, weinig te klagen.

Heb zelf zo'n 3 case fans. Maar als ik niet aan het gamen ben, hoor ik de kaart echt niet.
Ook niet tijdens films kijken, tijdens het gamen hoor ik de kaart alleen als ik er puur naar ga luisteren. Komt echt niet over het spel geluid heen(heb surround dus waarschijnlijk helpt dat ook).

Heb ook maar even in Afterburner gekeken, ik heb mijn kaart nog niet ge-oc'd (als je op alle spellen 60+ fps haalt, waarom zou je?) draait bij mij 1100-1300 rpm op idle.
Mijn kamer is ook meestal rond de 18 graden. Dat je kamer 23.5 graden is scheelt ook aardig wat(het is nogal aan de warme kant, voor een pc is 2 graden verschil in kamertemp al veel).
Ik heb nog wel een toetsenbord liggen waar de SHIFT-key het wel doet. ;)

Leuke review, denk dat nu bijna niemand deze Frozr koopt als die bijna niet te overclocken is.
dat is ieder zijn keuze, Ik heb naar mijn mening een eerlijke review gegeven .
Voor de rest op stock speed (als je hem dus niet overclockt) voldoet hij prima. ;)

PS; ik heb de shift toets gemaakt :P

[Reactie gewijzigd door jbkappirossi op 11 juni 2010 12:32]

mooie review hopelijk gaan die prijzen binnenkort naar beneden misschien dat ik me zelf dan ook een twinfrozr overweeg vindt het een erg mooie kaart alleen de prijs is inderdaad te hoog.
even een add maken voor iedereen die de voltage bug misschien willen vermijden , ik heb recent deze kaart gekocht en ik kan gewoon helemaal tot 1.155 draaien zonder problemen maar ik kan dan weer niet mijn gpu hoger dan 775 clocken =\

Edit : msiafterburner.cfg aan passen door de line unofficialoverclock van 0 naar 1 te zetten geeft je de vrijheid hem verder te pushen ik draai hem nu op 825/1200 op 1.144 volt

dus ik denk dat de nieuwe 5850 twin frozr II de voltage bug niet meer hebben.

[Reactie gewijzigd door jacket13 op 14 september 2010 17:53]

OOh ja?? wat zeg je hier van dan? http://www.newegg.com/Pro...IsFeedbackTab=true&Page=1
Zoals te lezen is onder ''feedback'' hebben 9 van de 10 mensen last van voltage overclock issieus, of jij hebt je eigen kaart nog niet goed aan de tand gevoeld, want je moet dan wel de 3d clock belasten en niet in afterburner en dan zeggen dat hij wil overclocken. Ik kan het natuurlijk ook mis hebben! want het wil dan ook niet gelijk zeggen dat iedere twin frozr kaart K*t is. maar de feiten van andere mensen liegen dr niet om. en zo kan ik nog wel 20 mensen vinden met dat probleem.

de 2e revisie (twin frozr 2) is gewoon een goedkopere productieproces kaart voor MSI,
die verhaaltje die er bij staan is om mensen lekker te makken zoals ''Military clas componenten''

De kaart wil tot op heden nog niet overclocken met de laatste drivers, van catalyst 10.1 tot 10.9 en alle versie van afterburner geprobeert. waar in de laatste aferburner toch echt staat dat er een fix is voor de Up6266 regulators.

Ik heb met meerdere tech support ''engineers'' contact gehad en geen een weet het!
Dit zeg voor mij dus wel iets ''nooit'' geen MSI produst meer voor mij.

Edit;

als je mijn ''samenvatting had gelezen had ik dit al uitgelegt hoe je voltage tweak moet uitvoeren in afterburner. En je vergeet er bij te zeggen dat je het bestand dan op moet slaan als ''alle bestanden'' en dan op oke, want anders verandert er nog niks.

Maar van het herkennings probleem in afterburner 2.0 heb je met de laatste versie catalyst 10.9 geen laast meer van. Dat staat los van het andere probleem, ''overvolten'' dit heeft niks met afterburner te maken. maar met het design van de kaart zelf en dat is voor MSI zijn rekening. Dus als afterburner hem nou wel of niet herkent dat wil nog niet zeggen dat je hem ook daatwerkelijk kunt overclocken/volten. wat jij dus wel bedoelt hierboven. ;)
dan heb jij dus iets met jou oren of het is jou enigste fan in jou case ik heb zoals je ziet aardig wat fans in mijn case ,maar daar komt de twin frozr 2 toch echt boven uit. is ook niet zo moeilijk te begrijpen want de fans in mijn case komen niet boven de 1300rpm en de twin frozr 2 draait standaard al op 1700rpm. en dat is nog niet eens onder load.
verder kan ik er ook niks aan doen ik vind het ook jammer, ik was tot nu, dus ook eerst een msi fanboy want ik had meer verwacht. ik had mijn kaart ook het liefst 5 sterren gegeven. wat ik iedereen zie doen. en ik vind niet dat ik overdrijf .want de 5850's met geforceerde koelers zijn naar mijn mening beter.

EDIT;

en het gaat er om dat ik een eerlijke review geef ,waar een ander wat aan heeft.
maar daar wordt tegenwoordig ook weinig waarde aan gehecht als ik de waardering zo zie.

[Reactie gewijzigd door jbkappirossi op 10 juni 2010 13:39]

Wie zegt dat jouw mening over geluidsproductie de ware is dan?

killer2 kan wel een heel andere kijk op dat punt hebben, of jij stelt veel hogere eisen, misschien onredelijke eisen zelfs? Of wellicht is er iets met jouw kaart? Dat zou allemaal kunnen en ikzeg dus niet dat dit zo is, maar het zijn mogelijkheden.

't Is niet echt netjes om maar direct een ander zo te benaderen zoals jij doet... Het argument over het aantal casefans is trouwens ook zo krom als een hoepel. Minder fans in een case zou betekenen dat je de HD5850 minder of niet hoort? Zo ja, dan ligt het dus aan je casefans en niet aan de gpu...maar dat terzijde.
Dat van mij is een feit of heb jij ook een 5850 twin frozr. Juist!! ,dus hoe kun je dan zeggen dat je het beter weet, anders moet je zelf een review schrijven. Maar ik vind positive critiek niet erg dus. Maar wat je verder zegt, hoe minder fans hoe minder je de kaart hoort WAHAHA!! Juist hoe minder fans hoe beter je de videokaart hoort. Maar het feit over die fans is toch niet zo moeilijk te begrijpen. Het zijn de fans die de meeste rpm's maken.
En als ik de vinger er op hou zodat ze stil staan is het meeste lawaai weg. Simpel he!!
Het zijn bij mij de videokaart fans die het meeste lawaai maken en boven de rest uitkomen!!!!!.

[Reactie gewijzigd door jbkappirossi op 11 juni 2010 13:54]

Ik weet het niet beter, noch claim ik dit.

Wat betreft het punt over geen of meerdere fans, lees jouw post en mijn reactie eens goed door. Je stelt dat killer2 wellicht geen enkele andere fans heeft dan die van de gpu zelf, terwijl hij de kaart niet hoort...

Je moet misschien eens iets beter leren lezen(/schrijven)... Anyway, ik heb deze kaart niet en ik oordeel dus ook niet over de kaart, enkel over een gegeven reactie die ik buitensporig vond, neigend naar kinderachtig gedrag.

Wat ik trouwens belachelijk vind is dat die fans minimaal 1700 toeren moeten maken.. Ik kan me voorstellen dat dat vaak niet nodig is en ik snap ook niet zo goed waarom dat dus een vast minimum is.. Al zal dat toch vast wel zelf in te stellen zijn met (aftermarket) software?
je snapt het gewoon niet he! je verdraait mijn woorden jij moet goed lezen voor je wat zegt. 1700 rpm idle. en onder load ongeveer 3600rpm hoe meer toeren een fan maakt .
hoe hoger de frequentie .dus als al mijn andere fans op 1300rpm draaien ,ja dan komt de twin frozr hier dus bovenuit .ik ga hier verder niks meer over zeggen want dit is mijn ervaing die ik heb ,tegen jou bewering want het gaat je niet om de kaart maar om jou eigen persoonlijke mening .en die hoeven we hier niet. want als ik het tegen iemand anders heb wil niet zeggen dat jij jou mening daarover hoeft te geven.
Wat voor temperaturen heb je als hij idle is dan? 1700rpm is wel erg veel.

Heb zelf ook een 5770, met een Twin Frozr II erop.
Misschien moet je even een blik werpen in je afterburner, en op basis van je temperaturen je fanspeed aanpassen.
Daar is in ieder geval een instelmogelijkheid voor.
De Twin Frozr hoor ik alleen zoemen net als ie op start, en als je er echt op let, als je aan het gamen bent.

(and yeah, i know, 5770 vs 5850 zal vast niet te vergelijken zijn, het gaat hier om de koeler.)

Daarnaast, iets persoonlijker, maar ik vind best dat je wat kalmer kan reageren tegenover je medetweakers!
38 /39 graden idle.
dat weet ik dat is de instelling user defined fan controlle.
ik stoor me er ook niet aan maar het is in mijn kast wel de fan die het meeste lawaai maakt.

dat ik kalmer kan reageren geeft ik Jou gelijk in omdat jij het netjes zegt.
maar niet als mensen geen gelijk hebben en er dus een persolijke mening aan binden. ;)
Jonge jonge zeg, heetgebakerd...? Jij begrijpt me alweer verkeerd door gewoon niet begrijpend te lezen, nogmaals speciaal in Jip en Janneke taal dan maar...

De kaart draait minimaal @ 1700 rpm zei je, klopt? Ja, goed...
Ik zei, dat minimum van 1700 rpm vind ik belachelijk hoog, duidelijk? Ja, goed.. Dan zijn we het dus samen eens dat we dat hoog vinden? Waardoor ik me dus kan voorstellen dat iemand zich aan het geluid van zo'n kaart stoort, afhankelijk van hetgeen die persoon storend vind natuurlijk...

Enige wat ik mij dus afvroeg, kun je dat toerental nog softwarematig veranderen/verlagen? En zo ja, blijft de kaart storend qua geluidsproductie...?

Ik heb trouwens geen enkele mening hier geuit over de kaart, enkel vragen gesteld. Die mag ik hier overigens gewoon plaatsen.. Dat jij dat niet kunt waarderen doet daar niets aan af...

[Reactie gewijzigd door Havvie op 11 juni 2010 13:13]

nu schreeuw je dus voor je beurt ,want als jij van Jip en Janneke taal houd prima .maar verder zijn wij het dus niet eens. als je dan eerst vraagt de volgede x.
maar goed ja de fan kun je afstellen en hij is niet storend maar wel overheersend .
ik kan hem niet veel lager zetten want dan loopt de temp gou op. en dan is dus het nut van de koeler weg.
heb de fan van mijn voeding CM silent 850, en de standaard fan van de H50 that's all
http://www.hardware.info/nl-NL/usersys/cmlxYp1gk2udnmI/view/
Dat wist ik al, maar dan nog het probleem zit hem in die 1.139 volt waar je niet voorbij kunt komen. Anders zou ik dus ook zeggen dat ik dan een minder goeie batch/revisie had.
Maar er zijn meer mensen die niet boven die exacte 1.139 kunnen komen.
Mocht dit dus opgelost worden zal ik dat hier gelijk posten. En zoals ik ook al zei
de koeling is niks beter dan vergelijkbare kaarten, want als ik mijn 20cm sidepannel ventilator uit zet stijgt de temp naar 82C onder fulload op stock speed .

[Reactie gewijzigd door jbkappirossi op 11 juni 2010 13:51]

Doelde op het overlock potentieel, ik geef je ook geen ongelijk, want inderdaad juist de koeling had dan goed moeten scoren op deze kaart, wat blijkbaar niet het geval is.

[Reactie gewijzigd door Cyrix-6x86 op 10 juni 2010 12:46]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Nintendo Switch Google Pixel XL 2 LG W7 Samsung Galaxy S8 Google Pixel 2 Sony Bravia A1 OLED Microsoft Xbox One X Apple iPhone 8

© 1998 - 2017 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Hardware.Info de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True

*