Acer DM431K Zwart Review

20 maart 2020, laatste update op 20 maart 2020, 382 views Rapporteer

Op zich prima, echter wat mij aangaat geen aanrader, glanzend scherm.

Pluspunten

• scherp beeld
  • 43" is lekker!

Minpunten

• glanzend scherm
  • PIP maar 2 maten
  • menu hangt vaak met AB
  • geluid blikkerig
  • geluid slecht te regelen

Scherm gekocht omdat ik een maatje groter wilde als de 34". Bijna 500 euro vond ik het wel waard.
Eerst geprobeerd met een 4K TV en HDMI en dat beviel goed dus deze besteld.

De echte afknapper is het glanzende scherm. Irritant als monitor want met invallend licht zie je delen van je scherm niet en objecten op mijn bureau worden in het scherm gereflecteerd. Als je het je kan veroorloven: kijk verder.

Ik heb hem met DP en HDMI aan mijn Macbook Pro gehangen en beiden gaan prima. Ook een chromecast als PIP device aangesloten en meteen valt op dat er maar 2 PIP maten zijn. Voor een TV prima, op deze monitor hadden er ook kleinere maatjes bij mogen zitten als ik er met mijn neus boven op zit. Voor mij waardeloos.

Alle browser tabs tot 75% verkleint anders is het wel erg groot. Alles is dan nog goed te lezen.

Ik heb hem nu een dag en 43" bevalt prima. Verder puur voor zakelijk gebruik, slack, chrome, beetje office, terminal, VS code, bevalt goed.

Geluid valt mij tegen, de 38" iiyama geeft een veel rijker geluid als ik op slack zit. Het geluid staat nu op 2 (van 100!) en is nog erg luid, aangesloten via de HDMI kabel. Praktisch gezien dus vrijwel waardeloos.

De afstandbediening werkt beroerd, luistert slecht naar de knoppen. Goede nieuws is dat je die eigenlijk toch maar weinig nodig hebt.

Al met al lijkt het er op dat ik net zo goed de 43" 4K samsung TV van mij zoon kunnen nemen, was ik goedkoper uit geweest. Mis je natuurlijk PIP echter als je dat niet veel gebruikt...

Heb jij ook een Acer DM431K Zwart?

Inmiddels ruim een week verder en behalve de reflecties van de ramen op het glimmende scherm geen ergernissen. De AB gebruik ik nooit en 43" is fijn werken.
Dus advies blijft: Koop een scherm dat gematteerd is... Met licht op de achtergrond (omdat je er scheef op kijkt) zijn stukken van mijn scherm niet te lezen behalve als ik anders naar mijn scherm kijk door mijn positie te veranderen.