Olympus OM-D E-M1 Mark III Body Zwart Review

20 maart 2020, laatste update op 24 maart 2020, 701 views Rapporteer
Product gekocht 0

Wat een heerlijk compacte camera die licht van gewicht en waterdicht is, een supersnelle focus heeft en ook nog eens een van de beste in body beeldstabilisaties van de markt in de behuizing heeft. Overgestapt van een Pentax K3-II, en geen seconde spijt, maar een waar feestje!

Pluspunten

• Gewicht
  • Compact
  • Super snel scherpstellen
  • 2 geheugenkaartsleuven
  • Waterdicht

Minpunten

• nog niet gevonden

Na een aantal jaar gefotografeerd te hebben met een Pentax K3-II, was ik toe aan een nieuwe camera. Omdat de Pentax behoorlijk aan het gewicht was, besloot ik op zoek te gaan naar een lichter en ook compacter model. In eerste instantie heb ik nog gedacht om over te stappen naar een Sony A7-III, maar na de combinatie van deze camera samen met een 24-70 lens in handen te hebben gehad, heb ik besloten dit niet te doen. Met name het gewicht en formaat van het glas was voor mij doorslaggevend (en uiteraard ook de prijs). Een full frame camera vraagt uiteraard voor de grote sensor ook groter glas. Ik wilde juist compacter en lichter.

Na een behoorlijke zoektocht van reviews lezen en kijken, ben ik uitgekomen op de Olympus E-M1 Mark III. Tijdens een bezoek bij Kamera Expres in Capelle sprak ik bij toeval een erg enthousiaste verkoper aan die zelf ook een vervend gebruiker van het Olympus systeem was en ook zelf gemaakte foto's liet zien. Ik was echt flabbergasted en direct overtuigd van het systeem. Om over te stappen van mijn Pentax systeem, hield dit wel in dat ik een systeemwissel moest doen wat best kostbaar is, maar wat een feest zeg en wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb!

De camera heb ik samen met een 12-40mm 2.8 lens gekocht bij Kamera-Express. Zowel de body als de camera voelen super degelijk aan en wat gewicht betreft scheelt het een paar honderd gram. De lens is heerlijk compact en voldoet prima om in 80% van de gevallen in mijn behoefte te voorzien. Wat mij het meest verbaast is de snelheid van scherpstellen! Ik heb nog nooit een camera gehad die zo snel is als de M1 Mark III. Er staan nog 2 lenzen op mijn verlanglijstje, maar voor nu wil ik het systeem eerst goed leren kennen en er zoveel mogelijk mee werken.

In een later stadium zal ik nog foto's plaatsen van het uitpakken van het complete systeem en de review verder uitbreiden/aanpassen. Mocht je intussen vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Heb jij ook een Olympus OM-D E-M1 Mark III Body Zwart?

Welke 2 lenzen overweeg je nog toe te voegen aan deze set?
Ik wil graag een 60mm 2.8 Macro lens en een 7-14mm 2.8 Pro. Tijdens het gebruik van mijn vorige camera (Pentax K3-II), gebruikte ik in 90% van de gevallen een 17-70mm lens. Wat ik miste was een degelijke Macro lens en een groothoek. Vandaar dat deze 2 lenzen op mijn verlanglijstje staan. Zoomen doe ik over het algemeen wel op de voetjes, dus een flinke zoomlens hoeft voor mij nog niet. Maar voor nu ben ik nog volop aan het experimenteren en mijn camera leren kennen. Ik ben wel erg tevreden over de enorme scherpte van de foto's en de snelheid van scherpstellen. Met name het scherpstellen gebeurt in een oogwenk en dat is erg fijn hoor.
Volgens de specs zoals getoond op tweakers.net heeft deze Olympus gps aan boord.
Volgens de tabel (kolom 1) van de fabrikant niet: https://www.olympus.nl/si..._mark_iii_comparison.html
En volgens jou, patje01?
Nee er zit geen GPS aan board hoor. Wel kun je de camera koppelen met de app op je telefoon of tablet om op die manier GPS data mee te geven.
Oké, bedankt! (Ja, ik ben wat traag van reactie. :)