Ik begrijp niet waarom mijn eerste reactie als ongewenst wordt beschouwd. Kennelijk mag ik niet kritisch zijn.
Maar zoals je wil, wat onderbouwing:
1. en 2: Ja, je kunt Bixby uitzetten, echter de service blijft draaien op de achtergrond. Ook die kan je stoppen, maar die draait na een reboot weer. Deze service heeft toegang tot:Contacten, Locatie, Microfoon, Opslag en SMS. Deze toegang is niet te weigeren. Neem daarnaast een service als SamsungPositioning. Die heeft toegang tot Locatie, Opslag en Telefoon. Ook deze service is niet te stoppen en de rechten zijn niet te ontnemen. Dit zijn een paar voorbeelden, maar er is er nog een aantal.
Kortom Samsung heeft toegang tot deze gegevens zonder dat ik dat wil. Dat noem ik spyware.
En wat betreft Google, ja, ik kies voor Android, dus ik weet dat mijn gegevens naar Google gaan. Ik vind dat ook geen heel fijn idee, maar dat betekent nog niet dat ik ze met elk ander bedrijf ook wil delen, zoals Samsung. Samsung heeft mijn gegevens helemaal niet nodig om hun service te verlenen namelijk het leveren van een goede telefoon. Ik wil een optie hebben om geen gebruik te maken van hun extra "services". Ik heb een Xiaomi, Motorola en Nokia gehad en die werkten prima zonder dat ik de leverancier van de telefoon toegang gaf tot mijn privegegevens.
En voor de rest, de layout is smaak natuurlijk. Qua dialer prefereer ik de standaard Google dialer boven die van Samsung. En ik gebruik ook Nova.
Alles is redelijk goed te customizen, behalve het instellingen menu wat ik bij Samsung ook hopeloos vind.
[Reactie gewijzigd door Stiegl op 22 juli 2024 13:19]