Wordt verwacht

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (12GB intern) 128GB Zwart Review

19 maart 2020, laatste update op 16 april 2020, 6.053 views Rapporteer

Een telefoon met een enorm prijskaartje, enorme specs op papier, maar of hij de hype en prijs waar maakt???

Pluspunten

• Enorm mooi en helder scherm
  • Wordt minder warm dan vorige toestellen met opladen en heavy use
  • Fingerprint is gevoelsmatig sneller
  • Stereospeakers klinken prima
  • Camera in perfecte belichting erg mooi
  • Geluidskwaliteit bij gesprekken via het normale netwerk klinkt erg zuiver (ja mensen dit is toch het hoofddoel van de telefoon)
  • 12gb ram goed merkbaar, apps reloaden amper

Minpunten

• Accuduur 120hz om te huilen
  • Accuduur 60hz ook niet om over naar huis te schrijven
  • Eerste S toestel zonder headphone jack
  • ENORME camera bump
  • Zelfs na update is de autofocus van de s10+ en iphone sneller
  • 120hz + QHD resolutie gaat niet
  • 1080p op een scherm van 6.9 inch is toch wel echt zichtbaar minder

3 van 5 sterren (Voldoende)
Na het succes van mijn iphone 11 pro review dacht ik ook de moeite te nemen om mijn ervaring te delen met de samsung galaxy s20 ultra 5g. Vorig jaar heb ik een drietal maanden de huawei p30 pro mogen gebruiken en wat ik erg leuk vond aan dit toestel was toch wel het zoomen met de camera. De meeste mensen lijken liever wide angle te hebben, maar zelf gebruik ik het zoomen, zeker nu dit scherp kan veel vaker. Toen samsung dus dit toestel aankondigde met maarliefst 100x zoom en 10x optische zoom was ik dan ook erg enthousiast. Het wisselen tussen android en IOS maakt pijnlijk duidelijk voor mij hoe groot de verschillen zijn en jammer genoeg hebben beiden systemen hun voor en nadelen. Ik spreek hier even niet vanuit het tweakers perspectief, maar vanuit een gewone gebruiker. Het heeft allebei dingen die makkelijker zijn dan bij de ander. En daarom denk ik dat persoonlijke voorkeur hierbij lijdend blijft.

Na enorm veel telefoons te hebben versleten waaronder de S2,S4, S6, S7, S8, S9, S10+, Een sony X nog wat en de huawei P30 pro, De iphone 4, 5s, 6s, 7, 8, X, XS en 11 pro heb ik dan ook heel wat vergelijkingsmateriaal en kan ik in elk geval voor mezelf ook dit toestel vergelijken met de concurrentie en oudere toestellen van dezelfde fabrikant. Vanwege de enorme hype rondom de camera van deze telefoon plaats ik dat gedeelte onderaan de review, dan is de rest iets makkelijker te vinden.
Behuizing
Het formaat van deze telefoon is kortweg erg groot en hij is zelfs nog groter dan de iphone 11 pro max en de galaxy s10+. De telefoon lijkt ook iets dikker, maar qua gewicht valt het eigenlijk reuze mee. Als je de iphone 11 pro max ernaast houdt lijken de telefoons even zwaar. Sterker nog de s20 ultra ligt fijner in de hand. De balans van de telefoon is net anders waardoor ik hem met mijn kleine handen met wat moeite wel met 1 hand kan bedienen, zonder bang te zijn dat hij uit mijn handen glijd. Daarbij lijkt de telefoon ook iets minder glad. Helemaal met 1 hand bedienen is in elk geval helemaal niet mogelijk en met 2 handen is het een stuk fijner. Die paar kleine dingen die je met 1 hand wil doen zijn echter wel mogelijk. Verder is de telefoon echt ontzettend stevig gebouwd. De randen en het glas voelen erg premium aan. Net zoals alle telefoons die ik review gebruik ik ook deze zonder case of hoesje.

Extra: RIP headphone jack. Ik vind het persoonlijk niet zo erg dat hij weg is, maar wat ik wel vervelend vind is dat alle andere apparaten nog wel een headphone jack hebben en niet persee een usb-c aansluiting hebben. Je krijgt er usb-c oortjes bij die je dus alleen beperkt kan gebruiken bij je telefoon. Persoonlijk had ik toch liever een dongle gehad, zodat ik de oortjes ook bij alle andere apparaten had kunnen gebruiken, of gewoon de headphone jack daar laten, OF nog beter. Bij een telefoon van 1350 euro voor de base model gewoon bluetooth buds in de doos stoppen.....

Pijnlijk duidelijk op deze foto is te zien hoe groot de camera bump is en hoe hij op tafel de s10+ overstijgt. De telefoon is onbruikbaar zonder hoesje als je hem plat op tafel legt en wil bedienen. Hij wiebelt namelijk enorm. Als je case DIK genoeg is, om net zo dik te zijn als de camera bump, dan is het prima typen op tafel. Echter moet je er wel opletten dat je case dik genoeg is.
Veranderingen t.o.v. s10
De behuizing is een stuk veranderd als je van de s10 of s10+ komt. De ronding aan de onderkant van het scherm en de bovenkant van het scherm is namelijk bij de s20 omgedraaid. Het scherm kromt een stuk minder om de zijkanten heen wat ik erg fijn vindt. Zeker omdat ondertiteling van sommige dingen nu niet het beeldscherm omkromt. De achterkant is nu echter helemaal omhoog gekromd waardoor de aluminium zijkant zelfs nog dunner is dan op de s10+.

Ik heb geprobeerd op de foto zo duidelijk mogelijk te laten zien dat de kromming van het scherm naar de metalen rand echt erg klein is, terwijl de achterkant van de telefoon helemaal eromheen kromt.

Krasbestendigheid / valbestendigheid
Net zoals zowat alle telefoons sinds de eerste smartphones krast deze telefoon bij normaal gebruik vanzelf. Gorilla glass 6 heeft nog steeds dezelfde hardheid als al het glas hiervoor. Bij Moh's Scale of Hardness krast de telefoon bij een lvl 6 pick, met diepere krassen bij een lvl 7 pick. Gorilla glass 6 heeft echter wel gezorgd dat het glas een hogere val zou moeten overleven. Dit ga ik echter niet testen, bovendien moet je bij het laten vallen van je telefoon ook een klein beetje geluk hebben. Voor de mensen die hun telefoon wel eens laten vallen, of het vervelend vinden dat er over de jaren heen krassen op komen. Raad ik in elk geval een hoesje en een screenprotector aan.
Stereo speaker
Persoonlijk vind ik het een ware toevoeging dat er tegenwoordig steeds vaker geluid komt uit het speaker gedeelte waar je normaal mee belt. Ik vind het wel iets toevoegen en het maakt filmpjes kijken op je telefoon toch weer iets minder erg. Het enige jammere blijft dat de speaker aan de onderkant van de telefoon, aan de zijkant zit. Deze is en blijft toch af en toe makkelijk te blokkeren wat toch een klein puntje is van kritiek. Ik vraag me persoonlijk af wat een 2mm speaker aan de onderkant nu aan ruimte toevoegt, aan de bovenkant van de telefoon kan het namelijk ook.
Waterproof
Volgens Samsung is de telefoon IP68 water resistance tot 1.5 meter. Dit vind ik persoonlijk erg jammer aangezien deze rating precies dezelfde is sinds de Galaxy s5. (de s6 sloegen ze even over, maar de s7 had weer IP68). Dit is dus 6 generaties aan telefoon zonder enige verbetering. Stiekem had ik na deze 6 jaar op een betere ontwikkeling gehoopt en eventueel zelfs waterdichtheids garantie die bij de 2 jaar lopende garantie van je toestel hoort. Ik heb zelf namelijk de s9 in het zwembad laten vallen (1 meter diep ongeveer 20 seconde) en hij was meteen kapot en helaas niks geen garantie. Hoewel de telefoon zelfs 50cm dieper had moeten kunnen en het zeker nog 29 minuten had moeten uithouden. De iphone biedt ook geen garantie maar gaat momenteel wel tot 4 meter diep. Wat toch iets zegt over hoe water resistent hij nu echt is.
Beeldscherm
Het beeldscherm is zoals bij elke Samsung telefoon gewoon echt super. De kleuren spatten van het scherm af en zelfs als je de kleuren uit de doos op normal zet is het nog steeds een erg goed scherm. Het scherm is ook erg groot met 6.9 inches. Echter is dit meer in de lengte. De S20 ultra 5g is namelijk precies even breed als de s10+ , alleen is hij ietsje langer. Overigens levert Samsung net als op de s10 en note 10 toestellen een standaard plastic screenprotector.

Het enige jammer aan het scherm is de hole punch. Ik weet veel mensen vinden het niet erg, en als jij ook die persoon bent dan maakt het niet uit. Echter vind ik zeker omdat het scherm ook wat langer is, het erg vervelend dat de camera precies in het midden zit. Ik was veel meer een fan van de s10 en s10+ waar hij aan de zijkant zat. Bij video kijken en bij scrollen door instagram is het allemaal veel minder storend dan bij de s20+ ultra waar hij in het midden zit.

Zoals je kan zien op de foto is de s20+ ultra niet heel veel groter, eigenlijk alleen langer.
helderheid
De helderheid van deze telefoon is net als de 10+ echt bizar hoog. Het aflezen van dit scherm in de volle maart zon is dan ook echt geen enkel probleem. Savonds in bed kan de telefoon ook donker genoeg om er in elk geval geen last van te hebben.
Speciale features (120hz)
O my god, EINDELIJK, sorry voor de caps, maar 120hz op een telefoon was het enige wat ik pesoonlijk nog miste in mijn leven. Met een 240hz laptop scherm, een 144hz computer scherm en een 120hz ipad scherm, was de 60hz op de telefoon echt erg pijnlijk om naar te kijken. Het scrollen door instagram, websites, het maakt eigenlijk niet uit waar je doorheen gaat, instellingen, gewoon de animaties naar het home scherm alles is zoveel vloeiender. Het is zoals bij zoveel dingen, je kan niet mee terug zodra je het gewend bent. Als je er nooit naar kijkt, zal je het niet missen, dus mocht je nog niks hebben met meer dan 60hz, raad ik je aan deze telefoon ook nooit op 120hz te zetten, want je wil meteen al je apparaten upgraden naar 120hz. Persoonlijk vind ik dit 1 van de grootste en beste updates die deze telefoon te bieden heeft.

Echter samsung zou samsung niet zijn als er niet een MAAR was. De 120hz functie heeft een aantal nadelen.
Zo kan je geen QHD resolutie gebruiken of juist de hd ready resolutie. Alleen de HD resolutie biedt de mogelijkheid tot 120hz. Dat is een afweging die je moet maken. Persoonlijk vind ik het verschil erg goed zichtbaar op dit enorme 6.9 inch scherm met HD en QHD. QHD is de tekst beduidend scherper, echter krijg je 60hz. En bij HD heb je 120hz, maar vind ik vooral tekst iets minder scherp en dit is toch wel erg jammer. Zeker omdat het scherm maarliefst 6.9 inch is!
Accu
De accu heeft een formaat van 5000mah, wat voor een telefoon van dit formaat niet persee heel groot is lijkt me. Het rijtje van telefoons wat met mijn gebruik de dag doorkomt zijn er niet zoveel, ook deze telefoon valt in het rijtje veel te snel leeg. Voor mijn gevoel is wat ik met mij telefoon doe ook niet heel speciaal verder. Mijn gebruik qua apps is in de afgelopen 3 jaar niet veranderd. De meeste accu lijkt naar de camera, navigatie, chrome, tidal en telegram te gaan. Ik kan het lijstje met mijn vorige telefoon ervaringen hier prima onder plaatsen.
  • Iphone X: 0% rond 20:00
  • P30 pro: 33% rond 20:00
  • S10+ : 3% rond 20:00
  • Iphone 11 pro: 55% rond 20:00
  • S20+ ultra 5g: 0% rond 18:00
De screenshot is van een dag waarop hij sochtends pas om 10:00 de lader uitkwam, normaal is dit om 7:00.

Ik ga er heilig vanuit dat dit met het 120h scherm te maken heeft, want de s10+ deed het velen malen beter. Echter is dit toch wel de feature waarvoor ik deze telefoon heb gekocht. Ik had alleen ook totaal geen hoge verwachtingen van de accu met het 120hz scherm en het enorme formaat van het scherm + de accu die daar dus eigenlijk te klein voor is. Voor de mensen die dus graag 120hz op hun telefoon willen, houdt er rekening mee dat je de dag lastig zal halen en tussendoor opladen waarschijnlijk een must is. Ik ga de telefoon zelf niet testen op 60hz, omdat ik hem gekocht heb voor de 120hz.
Performance
De performance van de telefoon valt vind ik persoonlijk al 5 generaties niet echt meer iets over te zeggen. De telefoon is super snappie, apps openen instant of ze nu in het geheugen staan of niet. De hele telefoon voelt gewoon heel snel aan. Persoonlijk ervaar ik alleen dat samsungs na 1 of 2 jaar altijd iets langzamer lijken te worden, echter is dit de laatste jaren minder het geval.
Fingerprint
Technisch weet ik niet of de vingerprint veranderd is tegenover de S10+, maar in praktijk, kan ook de nieuwigheid zijn. Lijkt het erop dat de vingerprint vaker juist reageert, maar ook iets sneller. Vaak zit ik er half naast en toch doet hij het. Wat een erg fijne upgrade lijkt te zijn t.o.v. de s10+
Geekbench
Niet dat geekbench een belangrijke meetgraad is tegenwoordig, wil ik het toch in de review meenemen. Zeker omdat naar mijn mening Samsungs over het algemeen niet meer zo snel zijn na 1 - 2 jaar gebruik en mij dit toch is opgevallen in de hele reeks Samsung toestellen die ik gebruikt heb. Wel valt op dat het minder erg is naarmate we verder komen in de S reeks. Zo is de S9 na een fresh install zeker niet langzaam. Maar bij de s8 heb ik toch mijn twijfels zeker als je dan net de snelheid van de S20+ ultra gewend bent.
Ik neem ook de score van de ondertussen half jaar oude iphone mee, die nog steeds de nieuwste samsungs uit het water blaast (benchmark wise). Zolang software vanaf nu in elk geval niet zwaarder wordt, wat sinds de s8/s9 niet echt lijkt te gebeuren, ben ik wel vrij zeker van dat deze s20+ ultra voor de meeste mensen wel 3 jaar mee gaat kunnen.

Geekbench S20+ ultra 5g

Geekbench iPhone 11 pro
4g snelheden/wifi
De wifi snelheid was behoorlijk saai qua meten. Alle toestellen scoorden op 5 meter afstand van de router allemaal precies hetzelfde. 9ms ping en een topsnelheid van 249mbps, geen enkel toestel haalde de 250, kan met de dag te maken hebben, maar dit zijn helaas de resultaten.

De 4G test was echter een stuk interessanter en eigenlijk was ik best verrast over de score. Uit eigen ervaring is de 4G snelheid namelijk bij Samsung toestellen altijd ietsje sneller dan bij de iphones. Echter heb ik het zeker 5x getest over verschillende dagdelen en elke keer als ik een speedtest run op 4g (niet tegelijk, altijd braaf wachten tot de ander klaar is) was de iphone fors sneller. Geen idee waar dit mee te maken heeft maar dit zijn nu eenmaal de resultaten.

4G Samsung galaxy S20+ Ultra

4G iPhone 11 pro
Bloatware
Of ik herinner het me verkeerd of er was vroeger iets minder bloatware dan nu, ja vroeger waren er gewoon teveel features, maar ik zie bloatware als apps die meegeleverd worden. Bij het schoon opstarten zonder back-up terug te zetten staan er echt ontzettend veel apps op de s20+ ultra. Naast de grote hoeveelheid Samsung apps, die steeds meer en meer worden staan er ook apps op als netflix en de office suite. Het wordt er in elk geval zeker niet minder op.
Het grote camera topic
Ja ja, de camera...daar kan opzich een boek over worden geschreven. Er zitten 3 lenzen aan de achterkant en 1 aan de voorkant. De mogelijkheden met deze camera's zijn oneindig, echter zitten er ook wat mitsen en maren aan, waar je veelal toevallig achterkomt als je bezig bent. Echter denk ik dat de gewone gebruiker 90% van de functies toch niet zal gebruiken.
Soorten lenzen
De galaxy s20+ ultra 5g heeft meerdere lenzen.
  • Een 108mp f1.8 main camera waarmee in 8k video opgenomen kan worden, die 12mp fotos maakt.
  • Een 12mp ultrawide camera
  • Een diepte camera
  • Een 48mp telephoto zoom
  • Een 40mp selfiecamera, die 10mp foto's maakt
Goede lichtomstandigheden
In goede lichtomstandigheden zijn de foto's van de galaxy echt ontzettend goed. Er is meer detail dan bij de foto's van de iphone, echter blijf ik vinden dat de kleuren reproductie van de galaxy toestellen toch net niet overeen komt met de werkelijkheid. De pixels en iphones doen dit een stuk beter. Dat neemt echter niet weg dat de foto's gewoon prachtig zijn. Ik laat hier een voorbeeld zien van x1 tot x30 zoom in goede belichting.

Eerlijk is eerlijk, het is gewoon wonderbaarlijk dat je zo ver kan zoomen naar een object wat zo ontzettend klein is. De x30 zoom is niet heel scherp, maar het is wel heel duidelijk wat het is en ik vind het echt erg knap dat dit met een smartphone gedaan kan worden.

Samsung heeft bij HDR shots altijd iets meer moeite dan de iphone of pixels, wat erg jammer is. Het is de afgelopen jaren wel degelijk verbeterd. Met de s9 of s10 was deze foto nog veel erger geweest. Deze foto komt zelfs in de buurt van zeer goede HDR.

Minder goede lichtomstandigheden / donker
In iets minder goede belichting heeft de telefoon moeite met de standaard sluitertijd. De iphone vanaf de XS en de pixel vanaf de 3 maken deze foto's zonder enkel probleem. Hieronder is goed te zien dat de foto licht wazig zijn, terwijl de hond niet extreem snel aan het bewegen was.

In het donker maakt de s20 ultra erg goede foto's. Zelfs zonder nachtmodus is er nog redelijk wat te zien.
Hier een foto zonder nachtmodus:

Als je de nachtmodus aanzet dan is het helemaal wow. Vergeet niet dat het hier echt heel donker is.

Als laatste nog een foto gemaakt van een bloeiende boom, ook in het donker. Een paar jaar geleden was het echt ondenkbaar dat je zulke foto's kon maken met zo weinig licht. Hier scoort samsung echt pluspunten.

Alle foto's zijn los uit de hand geschoten, terwijl de sluitertijd rond de 7 seconde lag, dat maakt deze prestatie nog knapper. Echt kudos hier.
Zoomen tot 100x !!
100x zoomen is helaas een typisch gevalletje van pure marketing, want ik vrees dat het praktisch nut gewoon 0 zal zijn. Zelfs op een statief is gewoon niet duidelijk te zien waar je nu precies een foto van maakt. Ik denk dat niemand deze functie ooit zal gebruiken. Hier een voorbeeld van 0.5x tot 100x. Ik zou zeggen oordeel zelf hoe nuttig het precies is. Persoonlijk denk ik dat ze beter bij x30 hadden kunnen stoppen, zoals op de normale s20 en s20+

Video's
Komen we bij het laatste topic, videos schieten met deze telefoon. Net als bij vorige Samsung toestellen vind ik de videos altijd iets minder dan de foto's, niet zozeer de mogelijkheden, want die zijn er echt genoeg. Maar video's zijn gewoon net altijd iets minder mooi dan bij iphones. De HDR schiet net iets tekort, de autofocus is vaak net iets te langzaam en de kleuren, voor mij is het het net niet. Deze telefoon heeft ook heel veel goede dingen die weer beter zijn dan bij de iphone dus ook hier is het weer wat werkt voor jou.

Je kan tijdes het filmen wisselen van lens. Maar niet altijd. Deze functie werkt alleen als je filmt in 30fps, maakt niet uit of het 4k of 1080p is.
Als je de camera op 60fps zet, kan je ineens alleen nog maar filmen met de main camera, wat ik erg jammer vind, ik maak veel videos van de honden of andere snel bewegende objecten en dan is 60fps echt een verademing. Echter zal dat voor mij dus alleen met de main camera kunnen.
Je kan overigens ook niet starten met een andere lens als de mode op 60fps staat. Er wordt geen keuze getoond, alleen de main camera maakt dus videos

De videostabilisatie is echt de beste van alle telefoons die ik ooit gezien heb, en het allermooiste is dat het ook werkt in 4k. Bij bv de gopro is het mindere of geen stabilisatie bij 4k en al helemaal niet met 60fps. Hier verdient Samsung wat mij betreft echt een pluim.
8k filmen
8k filmen...op een telefoon nog wel. Nu heeft Samsung natuurlijk voor een telefoon een enorme sensor en is deze ook nog eens 108mp, maar ik kan zelf moeilijk beoordelen of iemand hier nu echt iets aan heeft. Als ik de 4k filmpjes vergelijk met de 8k filmpjes kan ik zelfs met zoomen niet echt het verschil zien. Wat wel heel cool is, is dat je 33mp stills uit je video kan halen. Persoonlijk ga ik 8k video verder niet gebruiken, het neemt namelijk een enorme hoeveelheid ruimte in beslag. En ik denk dat het voor niemand iets toevoegt, tenzij je een 8k tv hebt, maar ik denk dat dat aantal nog erg klein is in nederland
Samsung heeft met de S20+ ultra 5G laten zien wat ze kunnen. Het 120hz display is super vloeiend, de kleuren zijn erg mooi en het beeld is over het algemeen erg fijn om naar te kijken. Ondanks het formaat van de telefoon houdt hij lekker vast in de hand, en is het geheel goed gebalanceerd. De meegeleverde snellader laad de telefoon lekker snel op en de camera heeft talloze mogelijkheden. Echter voor de prijs is er ongelooflijk veel wat gewoon beter had gekund. De camera software laat steken vallen met autofocus, HDR en sluitertijd bij bewegende objecten (pixels en iphones hebben hier veel minder last van). Het camera blokt steekt echt enorm uit op een al erg grote en redelijk dikke telefoon. Voor als je het vervelend vind zit er nog steeds een hole punch is je scherm, deze keer precies in het midden, wat ik persoonlijk erg jammer vindt. De accu is best belabberd en had voor mij echt wel beter gemoegen, op zijn minst gelijk aan de s10+. Ook jammer is dat je niet voor de QHD resolutie kan kiezen op 120hz. Het verschil op dit formaat is toch wel te zien. Je kan me kritisch vinden op deze telefoon, maar het is dan ook een telefoon van 1350 euro en dan mogen de kleine steekjes die ze laten vallen best opgelost worden.

Mijn score is een 6.

Als de prijs wat lager was, was het zeker hoger geweest, maar het blijft een toestel van 1350 euro. Natuurlijk is dit mijn mening, als mijn minpunten voor jou niet gelden is dit misschien wel het toestel voor jou. Het doel van deze review was dan ook om te laten zien wat wel en wat niet kan met dit toestel.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (12GB intern) 128GB Zwart?

Mooie review. Erg goed uit een gezet. Het blijft echt een enorm bedrag voor een gsm.
Ik had gelezen ergens dat 120hz modus 40% batterij meer slurpt...
Vergeet even niet dat er geen 5g antennes in zitten, dus je hebt dik betaald voor apparatuur waar je alleen maar 4g mee kan. (https://youtu.be/k-OZVWcyN5w?t=607 )
Persoonlijk was dat voor mij niet eens een interessante feature. Ik heb betaald voor het 120hz scherm en het enorme camera blok. Beiden zijn een serieus feest in gebruik.
Als ik dan heel misschien ooit weer een Samsung zou willen (not!) dan wel met de veel betere Snapdragon erin. In Europa wordt je met erin geluisd met die trage Samsung chip, Enyxsos ofzo.
Pffff kunnen we dat sprookje nu begraven? Soms is de exynos wat minder, soms wat meer. Maar het verschil is minimaal en de support van Samsung vaak beter.
Nee gewoon niet, de exynos is op bijna alle vlakken langzamer dan een snapdragon en dat is sinds de laatste jaren zo dus het is geen sprookje gap. Er is zelfs een petitie gestart om ervoor te zorgen dat samsung de snapdragon in europa uitbrengt of ze dat gaan doen is een ander verhaal maar dat de exynos op bijna alle vlakken vooral op batterijduur slechter presteert is een feit.
Mooie review. Na 2 jaar lang een S9 te hebben gebruikt weet ik eigenlijk wel dat samsung manier niet bij mij aansluit. Dat merkte ik eigenlijk al aan de camera. Volgens mij werd de S9 hier ook goed op beoordeeld en heb me er eigenlijk altijd wel aan geërgerd.

De ultieme telefoon voor de samsung adapt lijkt mij.
Ik vind het een slechte zaak dat de USA de betere chip heeft én goedkoper is.
Betaald de fabrikant niet 4% importheffing en 21% btw in nederland? wat de prijs al 25% omhoog duwt. Daarnaast zitten ze met de strengere regels omtrent garantie, wat in de VS gewoon 1 jaar is.
Bekijk de benchmarks, mindere chip voor veel meer geld. Gelukkig zijn er andere merken in NL te koop die wel Qualcomm in hun telefoons stoppen...

Zelfs een actie in de USA helft van de prijs retour na 2 jaar...

[Reactie gewijzigd door RAAF12 op 27 juli 2024 03:50]

Ben eigenlijk wel benieuwd, kon je s20 Ultra wel mee met de andere toestellen qua accu als je het scherm op 60Hz gezet heb?
Bij mij niet in elk geval, er kwam een 45 minuten bij op 60hz wat nog steeds echt om te huilen is.
Ik zal wel wat laat reageren maar ik haal met 120hz zn 7 a 9 uur screen on time.
Dus dat is toch gewoon goed?
Voor mij waren de eerste dagen (week) ook heel erg slechte batterij.
Maar daarna werd het steeds beter online lees je ook mensen die hetzelfde ervaren.
7 a 9 uur haalt zelfs de snapdragon variant niet. Ik haalde 1 uur en 44 minuten met normal use en 1 uur en 15 minuten heavy use. Met echt heel licht gebruik een enkele keer de 3 uur, maar dan kwam ik echt niet verder dan mailen en telegram. Zelfs op de allerlaagste resolutie en 60hz kwam ik niet boven de 5 uur uit op geen enkele manier van gebruik. Wat in mijn ogen juist overeen komt met wat andere exynos gebruikers halen
Als je hier kijkt

Dan zie je inderdaad dat het per telefoon erg uit een lopend is.
Sommige halen ook dezelfde SOT als ik met 120 hz terwijl andere weer hele slechte SOT hebben.
Heb jezelf deze telefoon nog?
Want ik heb hem wel pas sinds kort en mogelijk heeft een software update het dan opgelost?
Mijn tante heeft hem overgekocht, zij gebruikt hem velen malen lichter dan ik en zij haalt ongeveer de 3 uur met 120hz. Mijn gebruik is denk ik vrij heavy vergeleken met de gemiddelde persoon, echter is dit gebruik het zelfde op alle telefoons die ik gebruik. Dus als ik op een huawei met heavy use wel 8 uur kan halen en op een s20 ultra maar 1 uur en 44 minuten gemiddeld, dan is het toestel gewoon niet geschikt voor mij.
Ik heb de s20 ultra overgenomen van een vriend, ik haal makkelijk 8 a 9 uur screen on time, 120hz.

Ik ben er erg blij mee...