Huawei P30 lite (4GB, 128GB opslag) Blauw, Paars Review

16 maart 2020, laatste update op 16 maart 2020, 662 views Rapporteer
Product gekocht 0

Voor een betaalbare mid range telefoon onder de 250 euro is dit een goed toestel. Nadeel dat hij erg kwetsbaar is en een aantal opvallende zaken.

Pluspunten

• Nachtcamera
  • Vingersensor
  • Snel
  • Batterijduur

Minpunten

• Kwetsbaar
  • Niet waterdicht
  • Snooze functie wekker
  • Camera
  • Huawei-troep apps

3 van 5 sterren (Voldoende)
Zonder hoesje is deze telefoon zeer kwetsbaar. De telefoon glijdt snel uit je hand of van een oppervlakte af..

De nachtstand op de camera is supermooi. Maakt mooie foto's. De camera heeft moeite met beweging tijdens maken van normale foto's
Slowmo is ook niet erg gebruiksvriendelijk.

Ik ben overgestapt van een Samsung maar het toetsenbord is erg wennen. Ook om alle instellingen van het toetsenbord uit te zoeken vergt wat googlen en zoeken in de instellingen.
Ik heb zsm een Google toetsenbord gedownload. Ik tikte erg vaak op het emoticon en stuurde ongevraagd gifjes of emoticons...
Wat ik ervaarde als grootste nadeel is dat de wekker niet uit gezet kan worden maar standaard snoozed. Dus ik moest een aantal keer uit de douche stappen omdat mijn telefoon afging... dat is op te lossen met een andere wekker app maar kom op Huawei....
Kleine irritaties bij elkaar opgeteld word ook vervelend.

Ik merkte dat als ik de telefoon veel opdrachten gaf onder het openen van apps hij dit niet leuk vond. 1 keer bleef het scherm leeg en moest ik de telefoon opnieuw opstarten. Dat was de druppel en toen heb ik de telefoon teruggestuurd.

Heb jij ook een Huawei P30 lite (4GB, 128GB opslag) Blauw, Paars?

Welkom op Tweakers! Je review is erg beknopt, jammer want het is een interessant toestel.

Wat betreft je minpunten, wat bedoel je met "wekker niet uit gezet kan worden"? Zolang je de standaard wekker functie in de clock app gebruikt kun je snoozen door de fysieke knoppen in te drukken en uitzetten door onderin je scherm te swipen naar links of rechts (dit staat ook aangegeven tijdens het actieve alarm).

Verder kun je een vele andere toetsenborden (apps) instellen/installeren, persoonlijk vind ik gboard erg fijn, deze kun je redelijk customizen en dus naar je hand zetten.
De standaard Huawei "troep" kun je grotendeels verbergen en veel zelfs verwijderen.