€ 299,- bij MediaMarkt

Sharp R890S Review

moerasgeest
4 maart 2020, laatste update op 10 november 2020, 903 views Product gekocht

Sharp R890S

Al met al ben ik ontevreden met dit apparaat. Ik heb vroeger goede ervaringen gehad met Sharp ovens. Ik weet niet wat er gebeurd is maar deze oven is simpelweg bijna niet te gebruiken. Een temperatuur afwijking van 50 graden zou niet door het net van QA moeten kunnen glippen.

Pluspunten

• Geen draaiplaat
  • Degelijke bouwkwaliteit

Minpunten

• Haalt de 200 graden niet
  • Temperatuur niet goed gecalibreerd
  • Geen echte heteluchtoven
  • Onintuitief bedieningspaneel

2 van 5 sterren (Slecht)
De magnetron en grill stand werken goed. Door afwezigheid van een draaiplaat is hij ook mooi ruim van binnen. De magnetron functie lijdt er niet onder.

De heteluchtoven werkt erg slecht. De heteluchtoven is een zgh. 'geventileerde gril'. De gril staat dus aan als je de hete lucht oven wilt gebruiken. Dit is super onhandig voor bakken want alles verbrandt aan de bovenkant als je het niet afdekt met alu folie. De oventemperatuur is bovendien erg slecht gecalibreerd. Ik heb gemeten met twee verschillende thermometers en de temperatuur komt nauwelijks boven de 150 graden als je hem op 200 graden instelt. Een verschil van 50 graden is onacceptabel! Ik heb geen documentatie kunnen vinden voor het hercalibreren van de temperatuur van de heteluchtoven.

Tot slot vind ik het bedieningspaneel niet prettig werken: hij is niet intuitief en ook vaak onlogisch. De knopjes kunnen vaak niet ingedrukt worden (aangegeven met een irritant dubbel piepje) en het is nodig om de handleiding goed te bestuderen voordat je het ding een beetje kunt bedienen.

Heb jij ook een Sharp R890S?