Sony Xperia XZ1 Compact Blauw Review

Sex Pistols
3 maart 2020, laatste update op 3 maart 2020, 542 views Product gekocht

Sony Xperia XZ1 Compact Blauw

Valt zwaar tegen. Veel bloodware niet te verwijderen. geen medewerking. Is voor de huidige apps te klein 4,6" terwijl zeker 5,5" of groter moet tegenwoordig.
geen upgrade Android 10, 9.0 is einde. Laatste Security update is van 1 sep. 2019! NIET KOPEN DIT TOESTEL!

Pluspunten

• wel robuust

Minpunten

• veel bloodware die niet te verwijderen is
  • service Sony is slecht, men weet niets
  • scherm te klein voor huidige apps
  • upgrades en updates zijn direct na 24 maanden gestopt door Sony

2 van 5 sterren (Slecht)
Valt niet veel over te vertellen of schrijven, is gewoon geen fijn toestel, werd langzaam geupdate en geupgrade en SNEL NIET MEER GEUPGRADE EN GEUPDATE door Sony! Is eigenlijk nu gewoon onveilig toestel dat al een jaar achter loopt op OS versie!
NIET KOPEN! Een Sony is gewoon door de service van Sony sowieso al niet aan te raden. Onbegrijpelijk dat zo'n bedrijf z'n mobiele telefoontak zo slecht ondersteund . Men wil waarschijnlijk geen mobiele telefoons meer maken want ik koop echt nooit geen Sony meer. Ik heb mijn Xperia XZ1compact in november 2018 gekocht voor meer dan €350 en binnen een jaar, augustus 2019 upgrade naar Android 9, dan al een jaar oud!, en security update is de laatste van begin september 2019. Nu is het begin maart 2020, half jaar later dus!
Staat bij Sony op de website nog te koop voor €549,00 !?! Onbegrijpelijk!😨

Heb jij ook een Sony Xperia XZ1 Compact Blauw?

Vraag & Aanbod

2 jaar updates is wel zo'n beetje de standaard in smartphoneland, en deze XZ1 was één van de eerste modellen op Android 8 Oreo en september 2017-september 2019 is precies 2 jaar inderdaad.

Als je dergelijke reviews gaat schrijven voor elk apparaat dat na 2 jaar geen updates meer krijgt ben je nog wel even zoet en blijven je keuzes voor een nieuwe telefoon erg beperkt.
Toen dit toestel 2,5 jaar geleden op de markt kwam was er geen enkel andere fabrikant die een high-end Android toestel in deze compacte vorm verkocht.
Voor zijn tijd was dit een prima smartphone met uitstekende specs :)
Het is echt jammer dat Sony niet meer dergelijke toestellen uitbrengt en zich alleen nog focust op die belachelijk grote toestellen die niet eens fatsoenlijk in je broekzak passen :X
Gevalletje, product prima maar past niet bij de gebruiker. Zelf enige tijd de Z3 compact in bezit gehad, prima toestel, aardige ondersteuning. Ja, naar 2 jaar krijg je geen OS update meer, maar dat is bijna bij alle merken. Niets nieuws toch?
Sony adverteerd alleen met de adviesprijs, ja die verandert meestal niet.
Je hebt gewoon een verkeerde productkeuze gemaakt. Dat is je eigen fout. Dus voor de volgende keer iets meer onderzoek doen voordat je iets aanschaft.

Verbeterpuntje: "bloodware" moet zijn "bloatware"
Je koopt een COMPACT en klaagt over het te kleine scherm???

8)7 |:(
Mijn moeder gebruikt al jaren met tevredenheid een Z5 Compact. Uiteraard krijgt die telefoon ook al jaren geen (security) updates meer, maar ja, dat is nu eenmaal de markt.
Calsonic schreef 'geen enkel andere fabrikant die een high-end Android toestel in deze compacte vorm verkocht' en daarom heb ik die ook gekocht. En mijn ervaring was al snel, dat het scherm te klein is voor de huidige apps. Deze 'ervaringstip' krijgt iedereen van mij. Na 2 jaar geen upgrade én updates meer krijgen bij een Android met dit 'Enterprise gecertificeerde toestel' had ik niet verwacht. In Sony fora wordt geschreven dat die enterprise gecertificeerde juist 3 jaar security updates krijgen, helaas. Ook nog niet gemeld maar vind ik een enorm gemis, wireless charging heeft het niet. Ik heb overal van die laadplakken liggen maar deze had ik over het hoofd gezien. En dan die zwaar irritante bloatware (is het begrijp ik, bedankt maniac2003). Een app schrijft zelf 'final edition' en 'werkt niet meer' maar weg te halen? Nee! Zo hebben ze er vele. Ik heb ze allemaal in een Sony forum opgeschreven en het zijn er zeker ca.50 denk ik. Voor mij geen Sony meer en als iemand het wil kopen!? Doe een bod wat mij bevalt en anders ga ik het helemaal kaal plukken met root-apps en kijken wat ik er nog wel van kan maken. Maar dan moet ik eerst een nieuw toestel hebben. Moet natuurlijk wel mijn banken apps kunnen blijven gebruiken. Het scherm zal zeker tussen de 5,6"~6,0" minimaal gaan worden en misschien wel een opvouwbare of dubbel?