Ik heb mijn iPad nu een weekje of drie en ik kan niet meer zonder

. Surfen, e-mail, IM, spelletjes, videootje kijken, en dat alles op de bank, aan tafel of in bed.
Toen ik mijn iPad voor het eerst vasthield, vond ik hem aan de zware kant. Nu, na drie weken, ben ik eraan gewend, maar het is nog steeds fijner om hem ergens op of tegenaan te leggen (benen/ tafel/ kussen).
Wat stabiliteit betreft: sommige apps schieten nog wel eens terug naar het homescherm, maar over het algemeen vind ik hem aardig stabiel. Ik heb een keer een vastloper gehad, toen ik buiten zag en hem in de hoes op de stoel naast me had liggen. Ook qua wifi bereik heb ik geen klachten.
De hoeveelheid beschikbare apps in de NL store is op dit moment naar mijn idee prima, ook zie je steeds meer echt iPad gerichte multimedia apps (magazines bijv) verschijnen, een Wired of zelfs het VW magazine (DAS) vind ik al een hele stap in de goede richting. Ik zou ook een Quest of National Geographic graag op de iPad zien.
Ik vind zelf de standaard mail app niet fijn, vooral niet in combinatie met Gmail, waar de web-app echt toegespitst is op de iPad. (om een bericht te archiveren moet je het bericht echt verplaatsen naar de 'all mail' map, waar het op de site 1 druk op de archive knop is). Ik laat de mail app wel meesynchroniseren, voor de alerts bij een nieuwe mail en het eventueel offline lezen van je inbox.
Als surf app gebruik ik nu nog Safari (standaard). Op zich een prima applicatie, je kan alleen geen tabs sluiten zonder dat je naar het overzicht gaat, en tabs herladen als je wisselt.
Spelletjes die ik vaak doe: Pinball HD, Marble mixer (echt een leuk en kort spelletje om even met z'n vieren te doen), Dizzypad HD (kikker + springen op leliebladeren). Deze spelletjes kan je even snel doen en snel weer wegleggen, bijvoorbeeld in de reclame van je favoriete tv programma

Andere apps die ik (regelmatig) gebruik: een tvgids app, uitzending gemist (helaas op dit moment nog de iPhone versie, die op zich prima is op 2x vergroot), IM+ en iThoughtsHD (mind mapping).
De autocorrectie is trouwens soms erg irritant. Dit valt voornamelijk op tijdens het msnnen als je snel wil typen en dan elke keer de verkeerde woorden krijgt voorgeschoteld).
Wat betreft de prijs: het is natuurlijk een hoop geld, maar ik vind het elke cent waard.