Sony HT-RT3 Review

Bruceleo Newbie
29 februari 2020, laatste update op 29 februari 2020, 273 views Product gekocht

Sony HT-RT3

Een goed systeem met goed geluid.

Pluspunten

• Hdmi Arc
  • Design
  • Geluid

Minpunten

• Ventilator hoorbaar

De Sony HT-RT3 is voor zijn prijsklasse een verassend goed systeem.

Door HDMI Arc is het heel simpel aan te sluiten op je TV en je kan meteen genieten van goed geluid, uiteraard moet het 5.1 signaal wel uitgezonden worden vanaf de bron anders hoor je gewoon het geluid uit alle boxen, bij sommige reviews krijg ik de indruk dat men dat niet door heeft.

Hij geeft ook alleen 5.1 geluid door via de modus "clear audio+" en dat doet ie heel goed.
De boxen zijn allemaal individueel in te stellen op afstand en op "db" , de subwoofer is aan te passen naar minder harde bass.
Zoals gezegd werkt het 5.1 geluid alleen via de modus "clear audio+" de andere zoals bioscoop, muziek, enz geven geen 5.1 geluid door.
Bluetooth werkt goed en er is ook nog een app waarmee je van alles kan instellen wat ook goed werkt.

Nu het nadeel, de ventilator maakt teveel lawaai en dat leid vooral af in stillere scenes en daar zit je niet op te wachten. Dat heb ik echter opgelost door de ventilator uit te schakelen, je moet daarvoor wel de achterkant open schroeven maar het is dan vrij simpel te verhelpen, je moet er voor zorgen dat het zwart/rode draadje losgekoppeld word, je kan hem ook doormidden knippen. Het systeem raakt niet overhit omdat de ventilator eigenlijk niet nodig is. Ik kan me voorstellen dat je denkt daar begin ik niet aan maar er is dus een manier om het uit te schakelen.

Het is voor het geld een heel goed systeem en zeker geen miskoop, helemaal als je die ventilator uitschakelt, ik kan me voorstellen dat je dat niet wil bij een nieuwe aankoop en misschien stoor jij je niet aan het gezoem, maar in deze prijsklasse vind je niet snel wat anders. Ik wist dit van tevoren doordat ik ook reviews gelezen heb met klachten over de ventilator en heb het op deze manier opgelost en ben er nu erg blij mee.

Heb jij ook een Sony HT-RT3?