Omdat de MSI GTX 1060 Armor 6GB GPU in de 'nieuwe' PC voor mijn zoon toch wel aardig doorhing, op zoek naar een oplossing.
Op internet diverse creatieve oplossingen gevonden van afgeknipte potloden tot visdraadjes en tiewraps om de toch wel zware videokaarten in het gareel te houden.
Ook diverse ijzeren GPU braces gevonden die de GPU moeten ondersteunen, alleen vaak bij buitenlandse webshops en lange levertijden of zeer hoge verzendkosten. En aangezien zoonlief niet zoveel geduld had, was dat geen optie.
Uiteindelijk bij de Cooler Master ELV8 uitgekomen. Mede omdat de behuizing ook van Cooler Master is, was dat toch een interessante optie. De prijs was wel aan de hoge kant, maar met de verzendkosten erbij waren de andere opties dat uiteindelijk ook.
Dus de knoop doorgehakt en besteld!
Volgende dag in huis en geen moment spijt van gehad. De beugel komt in een zeer luxe verpakking met beschermschuim, alle benodigde schroeven en een verloop voor de RGB aansluiting.
Omdat er kennelijk minstens één minpunt genoemd moet worden, heb ik de prijs als 'minpunt' genoemd. De beugel kost wat geld, maar dat is hij zeker waard.
De ELV8 is in een paar tellen gemonteerd in de behuizing en zit stevig met drie schroeven vast. De beugel is lang genoeg om tot het einde van de videokaart te komen en met de instelbare steun prima af te stellen.
Waar de kaart eerst duidelijk doorhing, wordt hij nu keurig netjes op zijn plaats gehouden.
Verder is de beugel erg mooi afgewerkt en de kwaliteit straalt er vanaf.
Omdat het moederbord, een Gigabyte Sniper B6, geen RGB ondersteunt, heb ik de RGB niet kunnen aansluiten. De led's zitten er wel in en wellicht ooit nog eens een RGB-controller in de kast monteren.
Kortom, een echte aanrader voor mensen die het doorhangen van de videokaart willen voorkomen.