Toshiba Canvio Premium (nieuw) 3TB Grijs Review

28 februari 2020, laatste update op 28 februari 2020, 332 views Rapporteer

Ingezet als offline backup schijf. Werkt, is snel en je hoort hem alleen licht 'resoneren' waar andere schijven die ik in gebruik heb compleet stil zijn.

Pluspunten

• Compact en draagbaar
  • "Relatief" stil

Minpunten

• Resoneren
  • Geen aluminium behuizing zoals Toshiba adverteert
  • Geen Auto Backup software (Mac)
  • Geen Encryptie software (Mac)
  • Prijs (met alle tegenvallers)

2 van 5 sterren (Slecht)
Ingezet als offline backup schijf. Werkt, is snel en je hoort hem alleen licht 'resoneren' van de motor waar andere schijven die ik in gebruik heb (WD Elements / Studio) compleet stil zijn. Schrijf- en leesopdrachten hoor je niet.

Geen Aluminium behuizing!
Stijlvol aluminium behuizing is wassen neus waarmee Toshiba adverteert. Alleen de bovenkant met de ronde blauwe LED is een dun plaatje aluminium. De zij- en onderkant zijn gewoon van kunststof. De eerste en meest prominente misser van Toshiba aangezien ze er actief mee adverteren en je een hogere prijs betaalt dan andere uitvoeringen.

"Dankzij de uitgebreide functionaliteit, een hoogwaardige aluminium behuizing met diamantgeslepen randen en drie jaar productgarantie is de Canvio Premium de ideale oplossing voor gegevensopslag." (Bron: Toshiba website)

Bijgeleverd
Er is een korte =/- 50 cm USB kabel meegeleverd. Incl. USB-C converter.
Het bijgeleverde hoesje soort van washand met touwtje is net aan te klein om de schijf in op te bergen, het is iedere keer wurmen hem erin te krijgen.

Geluidsproductie
De schijf is zonder omgevingsgeluid hoorbaar, je hoort prominent de motor lopen wat een soort van 'resonerend' geluid geeft. Minpunt is dat de schijf geen silicone druppels heeft aan de onderkant maar gewoon met het plastic. Hierdoor blijft de schijf niet stil liggen op het bureau en is duidelijk merkbaar in de vorm van vibratie. Zelf siliconen druppels aangebracht om krassen te voorkomen, de schijf is daardoor ook een fractie stiller.

Bijgeleverde software
De bijgeleverde software is strict voor Windows gebruikers geschikt terwijl Toshiba toch te kennen geeft dat de schijf ook geschikt is voor Mac OS. Dit klopt maar er is geen software voor beschikbaar. Heb de schijf zelf gecodeerd op de Mac en met het gebruik van Timemachine is backup 'geautomatiseerd'. Een tweede misser van Toshiba.

"Met de meegeleverde Toshiba Storage Back-upsoftware, die intuïtief en gebruiksvriendelijk werkt, maakt u in een handomdraai back-ups van uw gegevens. Selecteer gewoon individuele bestanden of mappen, intervallen en tijdsinstellingen voor uw back-ups, en de software doet de rest." (Bron: Toshiba website)

"Systeemvereisten
Met NFTS geformatteerd voor Microsoft® Windows® 10, Windows 8.1, Windows® 7
Een vrije USB 3.0- of USB 2.0-poort
Vereist opnieuw formatteren voor macOS v10.15/v10.14 /v10.13 /v10.12/v10.11/10.10"

"Back-upsoftware
Toshiba Storage Backup Software (te downloaden)"

"Toshiba Storage Security Software (te downloaden)"

(Bron: Toshiba website)

Over de levensduur kan ik niets zeggen, de schijf wordt ongeveer wekelijks aangesloten en bezit de schijf nu een maand of 3-4.

Ik kijk met gemengde gevoelens naar deze aankoop, zelf was ik te laat met terugsturen met de wet 'verkoop op afstand'. Aangezien de schijf een garantie heeft van 3 jaar dan maar gehouden en hopen op het beste. Gezien de loze beloften en toezeggingen is me dit goed tegengevallen van Toshiba en zal daarom in de toekomst Toshiba niet snel meer in vergelijking meenemen.

Toshiba heb ik schriftelijk op de hoogte gesteld van de door mij geïnterpreteerde foutieve informatie.

Heb jij ook een Toshiba Canvio Premium (nieuw) 3TB Grijs?