Das Keyboard 4Q Pro RGB Review

HanZ66 Newbie
20 februari 2020, laatste update op 20 februari 2020, 721 views Rapporteer Product gekocht

Das Keyboard 4Q Pro RGB

Als gebruiker van de 4 Pro (sinds 4 jaar) valt me de 4Q behoorlijk tegen. De MX-Brown op de 4Q pro zijn duidelijk zompiger dan die op de 4 Pro, de secundaire tekens staan onderaan de toets i.p.v. standaard bovenaan (zeer verwarrend). Verlichting schijnt nauwelijks door secundaire labels. Retourtje, helaas.

Pluspunten

• Degelijke constructie
  • Lange USB-kabel
  • Alle functies die je van een pro-keyboard mag verwachten

Minpunten

• Matige MX-Brown uitvoering
  • Onhandige positionering secundaire karakters
  • USB 2.0 i.p.v. 3.0 zoals op de 4 Pro
  • Software voor beheer RGB is buggy

3 van 5 sterren (Voldoende)

En dat niet alleen, bijvoorbeeld de bedrukking van { } en [ ] zijn volledig omgekeerd, net als de ; en ;. Voor een PHP-programmeur is dat geen handige "upgrade".

Wat ik ook jammer vindt is dat DAS een dubbele USB aansluiting heeft teruggebracht (had versie 1 ook), maar die blijkt voornamelijk voor de RGB features. Want USB 3.0 heeft plaats moeten maken voor 2.0. Het was juist zo handig dat je direct aan je keyboard -met behoud van snelheid- bijv. een externe SSD of USB-stick kon aansluiten.

Dit zou mijn derde DAS worden. Mijn huidige 4 Pro krijgt last van glanzende toetsen en door de lichtreflectie dan soms slecht afleesbaar. En enkele toetsen vertonen tekenen van ouderdom (ikzelf ook, trouwens :-) Maar na een korte kennismaking gaat de 4Q Pro niet de vervanger worden. Retourtje, helaas.

Heb jij ook een Das Keyboard 4Q Pro RGB?