Das Keyboard 4Q Pro RGB Review
Als gebruiker van de 4 Pro (sinds 4 jaar) valt me de 4Q behoorlijk tegen. De MX-Brown op de 4Q pro zijn duidelijk zompiger dan die op de 4 Pro, de secundaire tekens staan onderaan de toets i.p.v. standaard bovenaan (zeer verwarrend). Verlichting schijnt nauwelijks door secundaire labels. Retourtje, helaas.
Pluspunten
- Degelijke constructie
- Lange USB-kabel
- Alle functies die je van een pro-keyboard mag verwachten
Minpunten
- Matige MX-Brown uitvoering
- Onhandige positionering secundaire karakters
- USB 2.0 i.p.v. 3.0 zoals op de 4 Pro
- Software voor beheer RGB is buggy
3 van 5 sterren (Voldoende)
En dat niet alleen, bijvoorbeeld de bedrukking van { } en [ ] zijn volledig omgekeerd, net als de ; en ;. Voor een PHP-programmeur is dat geen handige "upgrade".
Wat ik ook jammer vindt is dat DAS een dubbele USB aansluiting heeft teruggebracht (had versie 1 ook), maar die blijkt voornamelijk voor de RGB features. Want USB 3.0 heeft plaats moeten maken voor 2.0. Het was juist zo handig dat je direct aan je keyboard -met behoud van snelheid- bijv. een externe SSD of USB-stick kon aansluiten.
Dit zou mijn derde DAS worden. Mijn huidige 4 Pro krijgt last van glanzende toetsen en door de lichtreflectie dan soms slecht afleesbaar. En enkele toetsen vertonen tekenen van ouderdom (ikzelf ook, trouwens :-) Maar na een korte kennismaking gaat de 4Q Pro niet de vervanger worden. Retourtje, helaas.