HP Pavilion 17-ab455nd Review
goede laptop voor mensen die een gaming laptop zoeken zonder het "gaming uiterlijk". simpel uiterlijk maar toch krachtige prestaties met een lange accuduur. weegt 3,1 kg en hoewel ik hem gewoon dagelijks meeneem is het wel iets om je van bewust te zijn mocht je dit te zwaar/onhandig vinden.
Pluspunten
- non-gaming design
- krachtige laptop
- lange accuduur
- prijs/kwaliteit (in 2018 tenminste)
Minpunten
- zwaar
- redelijk luid tijdens gamen
- plastic behuizing
Inleiding: Ik heb de HP laptop in de zomervakantie van 2018 gekocht voor mijn studie (ICT) en om mee te gamen als ik niet thuis was. Vanuit de opleiding werd een intel-i7 en 16gb ram aangeraden en gezien dit een van de goedkoopste laptops was met deze specificaties en een onopvallend uiterlijk (en een 1050-ti) koos ik uiteindelijk deze laptop.
Behuizing: Het eerste wat mij opviel toen ik de laptop voor het eerst optilde was dat hij flink zwaar is, zo weegt hij bijna 3,1 kg. Van buiten is de laptop volledig van plastic en zit er geen overbodige decoratie of verlichting op. Wel mooi meegenomen is de dvd RW-drive hoewel deze door veel mensen niet meer word gebruikt. De laptop heeft 2 grote chromen scharnieren die misschien niet het mooist ogen maar wel erg stevig zijn.
Toetsenboord: Het toetsenbord heeft geen verlichting dus s'nachts typen vereist een lampje. De touchpad is vrij standaard maar werkt prima en probleemloos.
prestaties: De laptop beschikt over een i7-8750H, 16gb ram en een non-mobile gtx 1050 ti waardoor elke dagelijkse taak een eitje is.Tijdens het uitvoeren van deze doorsnee taken is de laptop niet tot nauwelijks hoorbaar. zware programma's runnen is dankzij de i7 in 99% van de gevallen ook geen enkel probleem.
zware games kunnen prima op medium gespeeld worden en iets oudere of lichtere games kunnen gewoon op high tot ultra settings. Tijdens het gamen maakt de laptop redelijk veel geluid wat op kan lopen tot iets dat lijkt op een opstijgend vliegtuig maar hiervoor moet je minimaal een uurtje pubg runnen op high.
accu: De accu duur is uitstekend. Als ik de laptop helemaal opgeladen heb kan ik deze een hele dag op de hogeschool gebruiken zolang ik geen games speel (en dat is als de accu 1.5 jaar oud is).
beeldscherm en speakers: Het beeldscherm is een FHD IPS beeldscherm. de speakers zijn ingebouwd boven het toetsenbord waardoor ze goed hoorbaar zijn en tegelijk een redelijk goed geluid leveren. Een los speaker setje is natuurlijk altijd beter maar voor een laptop zijn het erg luidde en best goede speakers.
Tot slot de positieve en iets mindere punten:
positief:
-Ziet eruit als een normale laptop (kan ook een minpunt zijn);
-lange accu duur.
-goede prijs/kwaliteit
-1050-ti non mobile versie
-niet hoorbaar bij normaal gebruik (indien niet aangesloten op netstroom)
-krachtige laptop, geschikt voor zo goed als alles
mindere punten:
-zwaar, bijna 3,1 kg
-simpele afwerking, behuizing volledig van plastic
-blaast flink tijdens gamen (maar dit doet bijna elke laptop)
ps: mocht er iets in de review niet kloppen of heb je vragen laat het me dan gerust weten