Ubiquiti UniFi Video Camera G3 Dome Review

16 februari 2020, laatste update op 16 februari 2020, 1.799 views Rapporteer

Overdag prima kwaliteit, in donker door vervuiling lenskapje snel wazig beeld. Waardeloze app.

Pluspunten

• design
  • PoE makkelijk aanleggen
  • beeld bij licht

Minpunten

• beeld in het donker
  • afwerking (lenskapje is prutskwaliteit)
  • elke keer gedoe met updates
  • erg onhandig gepositioneerde reset knop

3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb 5 van deze domes in combinatie met de Cloud Key gen 2 plus. De camera's heb ik ter vervanging van een Nest gekocht waar je elke maand mag betalen voor je beelden. Daar had ik genoeg van. Ook is de Nest door de dikke usb snoer onhandig aan te leggen.

Dat zijn meteen de voordelen van deze Unifi camera. Dunne gaatjes waar je ethernetkabel door kan, plugje eraan en gaan. Alleen heb ik 2 van de 5 camera's wegens een DOA kunnen retourneren en daarna (inmiddels heb ik ze ruim half jaar) continu gedoe met upgrades die haperen, de camera opnieuw moet aanmelden etc. Dat is erg onhandig met een trap die dingen te bereiken.

Dat moet ik sowieso geregeld doen. De beeldkwaliteit is slecht in het donker door de vuilgevoelige lenskap. Dat is een erg fragiel dun plastic bolletje dat je bijna fijn knijpt als je te veel druk uitoefent. De bevestiging is echter ook fragiel. Ik kan dan dat kapje van binnen en buiten schoonmaken, erg vervelend.

De app van Unifi protect is ronduit waardeloos. Ik heb nu al maanden gedoe dat die niet werkt op 4G, alleen op wifi. ik heb de beta app gedownload in de hoop dat het beter was maar ondanks geregelde terugkoppeling is dit nog steeds niet gefixed. Je zou hopen als je het hele Unifi ecosysteem hebt dat dit juist maximaal zou moeten werken...

Kortom, mijn Nest is beduidend betrouwbaarder en heeft een betere beeldkwaliteit. Daar kan Unifi niet aan tippen. Daarvoor had ik ze wel gekocht maar toch wel teleurgesteld in geworden.

Heb jij ook een Ubiquiti UniFi Video Camera G3 Dome?

Dat het niet werkt op 4G ligt vooral aan je eigen configuratie denk ik?
Dit ding is niet in de markt gezet als een consumentenproduct, maar voor mensen die er verstand van hebben en professionele installateurs (of de tijd willen nemen om te prutsen).

Dingen als een app zijn daarin leuk, maar het gaat er vooral om dat je ergens je lokale opslag hebt voor bewijsmateriaal.

Dat je de lenskap regelmatig moet schoonmaken is wel een goed punt. Dat wil je niet constant hoeven doen. Is het echt zo erg? Bijvoorbeeld al je hem buiten hangt?

[Reactie gewijzigd door discy op 23 juli 2024 23:00]

Tja, ik weet niet waar jij je wijsheid vandaan haalt maar zo professioneel hoef je er echt niet voor te zijn om dit operationeel te krijgen, volgens mij is een app toch echt bedoeld dat je overal, onafhankelijk van WiFi kan kijken wat er voor de camera gebeurt en was het echt een programmeerfout van Unifi.
Het lenskapje is erg dun en kwetsbaar (scheurt makkelijk bij eraf draaien) en de camera‘s hangen onder een forse goot maar desondanks wordt het nachtzicht door het vuil behoorlijk verstoord.
Nou ja, die wijsheid baseer ik op dat het jou niet lukte via 4g en er duizenden van die dingen verkocht en geïnstalleerd zijn door installateurs bij bedrijven over de hele wereld. Deze installateurs werken veel vanuit de cloud (dus ook 4g) om meerdere klanten te kunnen bedienen vanuit een portal wat ze op hun eigen kantoor kunnen gebruiken. Of ze de app daar ook voor gebruiken buiten die wifi netwerken weet ik niet, lijkt me handiger via een browser - maar dan kom je weer terug bij dat het geen consumenten product is en de focus dus niet op gebruik van een mobiele app buiten het aangesloten netwerk ligt. Als je het via de browser ook niet aan de praat krijgt dan denk ik echt dat het 'm in je configuratie zit, want anders zou het voor een installateur ook onwerkbaar zijn en zouden ze er niet zoveel verkopen.

Bedankt voor de extra info over het kapje! Toch even verder kijken voor iets voor buiten.

[Reactie gewijzigd door discy op 23 juli 2024 23:00]

Nee deze werkt juist niet vanuit Cloud, maar ik heb de Cloud Connect 2+ als opslag. Je zou verwachten dat als je alles van Unifi hebt dit als ecosysteem zou werken. Integendeel, ondanks dat deze installatie door een professional (!!!!) is geïnstalleerd.
Unifi heeft de bug ook erkend in een mail en bedankt voor het sturen van logs om het te kunnen oplossen. Dus je conclusie over professional is echt veel te kort door de bocht en ook onduidelijk waarop je dat baseert.
Maar hoe kan het dan dat jij deze bug (al 4 maanden geleden) hebt moeten melden en dat er nog niks mee is gebeurd? Heeft niemand anders hier dan last van?

Nja heel simpel, kijk maar op hun site. Amplifi is hun consumentlijn. Unifi is voor bedrijven en techneuten/installateurs en daar valt deze camera onder. Die installateurs hebben andere eisen en beheren deze systemen voor hun klanten in tegenstelling tot consumenten die alles met een app willen kunnen fixen.

Ik zeg niet dat het niet alsnog had moeten werken. Je zit wel in een productlijn waar de hoofdgebruikers (installateurs bij bedrijven) andere behoeften hebben. Daarom kan zoiets als een app extern gebruiken lang duren omdat hier binnen de Unifi lijn minder aan valt te verdienen...

Wat je zelf zou kunnen doen is een VPN opzetten met je interne netwerk en via die weg de app vanaf overal vanuit je eigen netwerk gebruiken.

[Reactie gewijzigd door discy op 23 juli 2024 23:00]

Beste Discy, ik weet niet welk gelijk je probeert te halen. Dit is het laatste antwoord wat ik er over geef, maar er staat heel duidelijk bij Unifi dat het voor kantoren, bedrijven en huizen (homes) geschikt is. Er staat ook bij deze desbetreffende camera een iOS en Android app teken, én een smartphone afgebeeld. Er staat ook dat het eenvoudig te installeren is. Kijk gerust even op de link die je zelf stuurde. Amplifi zijn gewoon andere producten dan de Unifi serie. Deze camera’s heb ik gewoon bij de Mediamarkt gekocht, ook echt een winkel gericht op bedrijven en kantoren hè!
Ik had last van deze bug terwijl ik een iPhone XR heb, niet een hele bijzondere iPhone. Ik heb al tijdje last van verschillende bugs van de app, neem ook deel aan TestFlight en geef daarop feedback, maar kan me voorstellen dat niet iedereen daar zin in heeft. Daar waarschuw ik mensen in mijn review voor. Volgende keer zal ik bij mijn reviews vermelden dat alles wat ik zeg niet voor @discy bedoeld is om bovenstaande zinloze dialoog te voorkomen. Ik gun je graag je eigen mening, maar dring die niet op aan anderen als je wat onzin loopt te bazelen. Ga daarvoor op zoek naar forums van ander niveau...
Goed dat je ze waarschuwt dat je bij Unifi niet de verwachtingen moeten hebben die een consument heeft zoals dat een app vanaf overal werkt. Dat Mediamarkt het verkoopt zegt inderdaad niks over of een product is doorontwikkeld voor de consument zoals je daar zou verwachten. Dat blijkt maar weer. Hoe Ubiquiti dit in de markt gezet heeft is inderdaad misleidend.