€ 21,99 bij ALTERNATE.nl

KlikAanKlikUit ZCTS-808 Draadloze Contactsensor Review

15 februari 2020, laatste update op 15 februari 2020, 2.548 views Rapporteer

Uitstekende sensor die goed detecteert of een deur of raam open staat. Is vrij eenvoudig te koppelen met een zigbee control station

Pluspunten

• compact
  • Zigbee HA compatible

Minpunten

• niet compatible met Zigbee LL (Philips Hue)

Deze sensor heb ik in huis gehaald om de lampen in de gang automatisch aan te zetten wanneer ik de voordeur open doe. Dat werkt uitstekend.

De sensor is vrij makkelijk aan het control station te koppelen, met de bijgeleverde metalen pen kun je de reset-knop indrukken.

Ik gebruik de Conbee II usb-stick i.c.m. deconz software, dit alles op een Synology 916+ nas. Die combinatie werkt uitstekend, na 2 pogingen was de sensor gekoppeld.

Ik heb het niet getest met de KlikAanKlikUit-app van Trust, maar ik verwacht dat dat goed combineert.

Het geheel is niet compatible met de Philips Hue Bridge, ondanks dat op beide producten Zigbee certified staat. Dat komt door de verschillende Zigbee-profielen die worden gebruikt (Zigbee Home Automation voor de sensor en Zigbee Light Link voor de Hue Bridge). De Conbee usb-stick ondersteunt beide, maar je hebt nog extra software nodig om het geheel te laten samenwerken (ik gebruik daarvoor dus deconz).

Heb jij ook een KlikAanKlikUit ZCTS-808 Draadloze Contactsensor?