Nikon D50 (6MP) Review
20 maart 2006, laatste update op 20 maart 2006, 1.308 views
Rapporteer
Ik heb lang getwijfeld of ik een Canon 350D of een Nikon D50 zou aanschaffen. Het voordeel voor de Canon is dat je er mee doodgegooid wordt, hij is namelijk bij vrijwel iedere computershop of electronicazaak te koop. De Nikon wordt alleen bij de wat gespecialiseerdere zaken aangeboden. En dat is erg jammer, want hij kan zich makkelijk meten met zijn rivaal, de 350D.
Pluspunten
- Instant startup
- Heldere LCD
- Ergonomie
- Bouwkwaliteit
Minpunten
- Kleine viewfinder
- TOP LCD is niet verlicht
- Minimaal ISO 200
De camera ligt zeer goed in de hand. De body is helemaal van kunststof, maar dat wil niet zeggen dat hij plastic aanvoelt. Het voelt allemaal erg stevig aan en je hebt daardoor het idee dat je een veel duurdere camera in de hand hebt. Deze camera is ook een stukje groter dan de 350D, wat er mede toe bijdraagt dat de camera ook beter in de hand ligt. Over de ergonomie is goed nagedacht. De knopjes zitten op de meest logische plaats. Het zijn er vooral niet te veel. Al zijn er wel een paar bij die naar mijn mening niet zo prominent aanwezig hadden hoeven zijn. Bijvoorbeeld een knopje voor de fotokwaliteit, die had wel in het menu gekund (je schiet toch altijd op de hoogste kwaliteit). Als je de camera aanzet kun je vrijwel meteen schieten. Ook is de respons van alle functies zeer snel. Het bladeren tussen de foto's gaat vrijwel zonder vertraging. Wat het grootse voordeel is met deze camera is dat de batterij ongelooflijk lang mee gaat. Vooral als je de picture review uitzet, zodat de camera de foto niet laat zien als je hem gemaakt hebt. Je kunt makkelijk een paar honderd foto's schieten zonder dat je batterij leeggaat. Het schempje is zeer helder en je kunt vrij goed zien of je gemaakte foto scherp is. De menustructuur is logisch opgebouwd. Al met al een heerlijke camera voor weinig geld. In mijn ogen een betere camera dan de 350D.