€ 23,- bij bol Plaza
  2. Gebruikersreviews

Lenovo ThinkPad Ultra Dock 90W Review

3 februari 2020, laatste update op 3 februari 2020, 518 views Rapporteer

Doet wat het moet doen. Het 'docken' gaat soms lastig en ik heb het idee dat de laptop niet echt stevig staat. Dit maakt eigenlijk niet uit omdat je vervolgens al je externe apparatuur kan gebruiken. Temperaturen blijven goed ookal is de onderkant van de laptop afgesloten.

Pluspunten

• Veel aansluitingen
  • Bespaart me veel tijd met aansluiten apparatuur

Minpunten

• 'Docken' gaat niet makkelijk
  • Laptop zit niet echt stevig in de docking station

Docking station voor mijn Thinkpad t470 (Windows 10) aanschaft omdat het aansluiten en loskoppelen van kabels elke keer aardig wat tijd kostte. Dit docking station maakt dat in ieder geval een stuk sneller. Ook heeft dit docking station een hoop aansluitingen waarvan sommigen niet aanwezig zijn op mijn laptop.

Ik vind het 'docken' van de laptop alleen nogal onhandig gaan. Dit gaat het beste met het scherm gesloten, maar zelfs dan is het telkens weer even zoeken voordat de laptop goed staat. De indicator hiervoor is niet echt duidelijk. Dit was bij de 'thinkpad docking series 3' voor mijn Thinkpad t530 een stuk makkelijk. Ik heb ook het idee dat de laptop niet echt stevig in de docking station zit en ik denk ook niet dat dit voldoende is als antidiefstal-mechanisme (dit is wel wat Lenovo erin ziet aangezien je ook een sleutel erbij krijgt). Ik denk dat ik mijn laptop ook wel los kan krijgen door er aan te trekken. Tegelijkertijd raak ik de laptop niet meer aan wanneer deze in het docking station zit omdat ik een apart toetsenbord + muis gebruik. Ik neem aan dat iedereen dat doet wanneer ze een docking station gaan gebruiken.

Het docking station is zo gebouwd dat de luchttoevoer aan de zijkant van de laptop niet geblokkeerd wordt. Aan de onderkant van de laptop is er alleen ook een toevoer van lucht en die wordt volgens mij wel geblokkeerd. Het toetsenbord van de laptop voelt dan ook warmer aan. Na wat simpele metingen blijkt echter dat de laptop niet bepaald warm wordt (rond de 40 graden, note: ik gebruik de laptop niet onder zware loads). Dus dat zit wel goed.

Het docking station laadt de batterij ook niet verder op (meer dan 80%) dan ik heb ingesteld in Lenovo Vantage, ook niet wanneer de laptop uit staat. Is trouwens een aanrader voor mensen die de laptop lang in een docking station laten staan.

Al met al een aardige docking station wanneer de laptop erin zit. Het 'docken' gaat alleen een beetje onhandig en wanneer de laptop is 'gedocked' raad ik aan om alleen nog externe apparatuur te gebruiken. Dat is per slot waar dit apparaat voor gemaakt is.

Heb jij ook een Lenovo ThinkPad Ultra Dock 90W?