Scythe Mugen 5 Rev. B Review
Uitstekende koeler voor een scherpe prijs, doet goed z'n werk om mijn Ryzen 7 3700x goed koel te houden.
Pluspunten
- Uitstekende kwaliteit
- Goede koelprestaties
- Stil
- Makkelijk te installeren
Minpunten
- Koeler van groot formaat, goed nagaan of deze in je case past voordat je deze koopt
Scythe is bij mij altijd al een go-to merk geweest voor processorkoeling. Ooit had ik een Scythe Mugen PCGH 3 gekocht, en sindsdien heb ik meerdere CPU koelers gekocht van het merk.
Elke keer ben ik zeer te spreken over de kwaliteit, de koelprestaties, de lage geluidsproductie en dat alles toch voor een redelijk scherpe prijs. De Mugen 5 Rev is daar zeker geen uitzondering van.
Ik moet zeggen dat ook het installatiegemak flink omhoog is gegaan bij Scythe. Hoewel ik altijd al fan van was hun koelers, waren sommige toch best wel ongemakkelijk om te installeren. Echter heeft Scythe enorme slagen gemaakt in de laatste jaren, en zeker nagedacht om met nieuwe methoden te komen om het installeren zo soepel mogelijk te laten gaan. En dat blijkt, want het installeren van de koeler op mijn ASrock B450 Steel Legend moederbord met AMD Ryzen was een fluitje van een cent.
De Mugen 5 Rev zou ik zeker aanraden voor iemand die met high profile RAM te maken heeft, of een niet al te grote kast waarbij er niet veel ruimte is tussen de fan van de CPU koeler en de chassis fan...waarbij de Mugen 5 PCGH toch in de weg kan zitten voor de fans of de tweede fan te dicht op de chassis fan zit waardoor deze eigenlijk minimaal effect heeft op de airflow. Wat ik zeker aan zou raden is eerst te checken of deze wel daadwerkelijk in je case past. Voor mijn build gebruikte ik een Phanteks Eclipse PS400, en zelfs bij die ruime kast scheelde het niet heel veel of de kast kon niet dicht (zie foto).