Honor Sport Bluetooth Earphones (Zwart) Review

31 januari 2020, laatste update op 31 januari 2020, 393 views Rapporteer

Eerste bluetoothpaar aangeschaft om te kijken of ik het wat vond. Betaalbaar, geluidskwaliteit is prima voor de prijs, oortjes blijven goed zitten, zijn helaas minder geschikt voor alle genres. Wel een zeer goede batterijduur

Pluspunten

• Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
  • Batterij gaat zeer lang mee
  • In lengte verstelbaar
  • Oortjes blijven goed zitten (verschillende maten meegeleverd)
  • ANC
  • Magnetisch aan elkaar te bevestigen
  • Verbinden gaat makkelijk

Minpunten

• Niet geschikt voor metal
  • Draadje voelt fragiel aan
  • ANC geeft lichte ruis
  • Werkt niet icm Quad DAC
  • Onduidelijk hoeveel accu er nog inzit

Ik ben geen audio-expert, maar ik deel graag mijn ervaringen :)

Ik heb deze oortjes een paar maanden geleden aangeschaft om een bluetooth uit te proberen. Ik heb goede recensies gelezen en besloot deze dus eens te proberen. Ik heb het zelf niet enorm breed (studente), maar voor deze prijs is het geluid verrassend goed.

De batgerij gaat heel lang mee, hier heb ik ook op gelet. Waar andere varianten maar een paar uur meegaan en dan weer moeten opladen, luister ik nu elke dag muziek tijdens het reizen en heb ze al een paar dagen niet op hoeven te laden. Wel is het mij opgevallen dat mijn telefoon altijd vindt dat ze 100% opgeladen zijn als ik ze verbind, maar dat kan ook aan mijn telefoon zelf liggen.

Wel is het lastig om de geluidskwaliteit goed te vergelijken tov bedrade oortjes, omdat ik nu geen gebruik kan maken van de Quad DAC van mijn telefoon. Maar ze klinken erg helder, en voor de meeste genres muziek is er niks op aan te merken. Wel zou de bas wat harder mogen.

Wat wel een minpuntje is, os dat de oortjes niet al mijn muziek trekken. Heavy metal en death metal raad ik niet aan om naar te lusiteren met deze oortjes.

De oortjes zelf komen met een doosje om makkelijk te vervoeren en ter beschermjng vab de oortjes zelf. Dit is ook wel nodig, het draadje voelt wat dun en fragiel aan. Wel is de lengte van het sboer verstelbaar.

Aan het snoertje zitten 2 plastic stukken. Aan 1 kant zit het bedieningspaneel (deze reageert goed, maar bij aanzetten moet je wel hard drukken) en de accu. Hier laad je je oortjes ook op via micro-usb. Aan de andere kant zit een tegengewichtje. Dir is erg prettig als je deze om je nek hangt.

De oortjes kun je aan elkaar bevestigen met magneetjes. Deze gaan niet zomaar los, wat erg prettig is.

Het aanzetten duurt wel lang, net als het uitzetten. Je moet het bedieningspaneel best wel lang indrukken. Erg prettig is dat er lichtjes zijn en dat er stemgebruik is, waarmee je weet of je orotjes aangaan, uitgaan, of verbonden zijn.

De ANC vind ik zelf wat irritant met lcihte ruis, maar het werkt wel. Ook lijken de oortjes passieve NC te hebben, omdag ze goed afsluiten. Erg prettig bij het reizen.

Kortom, voor de prijs prima oortjes dus, geluidskwaliteit is prima, helaas niet geschikt voor alle genres, en ze blijven prima zitten. Ben er erg tevreden over, vooral de lange batterijduur heeft mij in laten zien dat niet alle bluetoothheadsets vreselijk zijn. Voor veel reizen (lange stukken achter elkaar) zijn deze echt heel erg pretrig

Eventuele aanvullkngen komen later :)

Heb jij ook een Honor Sport Bluetooth Earphones (Zwart)?