Denon AVR-S650H Review

Fonsz
26 januari 2020, laatste update op 3 maart 2020, 2.567 views Product gekocht

Denon AVR-S650H

Mooie receiver van Denon met een goede prijs kwaliteitsverhouding

Pluspunten

• Aansluitmogelijkheden
  • Automatische setup via tv
  • Geluidskwaliteit
  • Energie spaar modus

Minpunten

• Nog niet tegen gekomen

https://tweakers.net/i/HgtP0pKOoH7ji-gIuOAW5F27RM8=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/505243/1J97Qy1qgwCTAAUXd1LFnnBKxyzVBUjMutzcPPi4U1TjuBOJSK?f=620xautoOmdat mijn 9 jaar oude Yamaha RX-V367 receiver steeds meer problemen gaf (HDMI werkte niet meer, en bij aanzetten pas na 3 minuten geluid) op zoek gegaan naar een nieuwe receiver van rond de €300. Na enig zoeken bij de AVR-S650H uitgekomen. Op vrijdagavond besteld en op de maandag daarop ontvangen.

Na het uitpakken van de receiver deze aangesloten op mijn thuisnetwerk en de tv. Dit kan via wifi of via de ethernet poort achter op het apparaat.
Bij het eerste keer aanzetten wordt automatisch het setupmenu gestart. Dit loopt volledig via de tv. Stap voor stap worden de aansluitingen van apparatuur en speakers doorlopen en vervolgens worden deze getest. De receiver is voorzien van het Denon audyssey systeem, waarmee je je speakers automatisch kunt laten kalibreren door middel van de bijgeleverde microfoon en standaard. Deze standaard is overigens van karton en niet heel erg stevig. Na het plaatsen van de microfoon + standaard start het kalibratie proces. Als het systeem het idee heeft dat een speaker niet op de juiste manier is aangesloten, dan krijg je daar een melding van op het scherm. Het apparaat is gekoppeld aan mijn Klipsch HD 500 home Theater set. Dit geeft een prima geluidskwaliteit. Het is overigens ook mogelijk om een 2e subwoofer aan te sluiten indien gewenst.

De receiver is naast de bijgeleverde afstandsbediening ook te bedienen met de Denon AVR app. Deze app heb je ook nodig in combinatie met de HEOS app als je gebruik wilt maken van de netwerk mogelijkheden van de receiver. Om gebruik te maken van tune in internet radio is een actief HEOS account noodzakelijk. Overigens werkt dit allemaal naar behoren en relatief eenvoudig. Vanuit de spotify app op je telefoon kun je rechtstreeks contact leggen met de receiver om je muziek af te spelen.https://tweakers.net/i/3xAscGDSSxhlX6srZ_B4U2Ixl8k=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/505243/1J97rohTUlaCBaw0iyuZtK3c3SWwVEFGsXFaRSKf8BLMFo5ndO?f=620xauto

De receiver biedt de mogelijkheid om 4K content door te geven. Omdat mijn tv toestel een HD toestel is , heb ik dit niet kunnen testen.

Het apparaat heeft een energie spaar modus. Onder een bepaald geluidsniveau gebruikt de receiver minder energie. Als je vervolgens het geluidsniveau flink verhoogd, hoor je een klein klikje, dan schakelt het toestel uit de spaarmodus. Deze feature is overigens uitschakelbaar.

Heb jij ook een Denon AVR-S650H?

Welke meerwaarde hebben die apps? Tov webinterface of TV-interface+afstandsbediening.

Ik heb maar één internetradiostation: ESPN.
Wat heb ik nodig om meer te ontvangen?
Heb iets gelezen over vtuner http://www.radiodenon.com.../asp/AuthLogin/SignIn.asp
Het kost $3/jaar en "Please enter the ID for your DENON Product"
Maar (hoe) werkt dat op dit Denon-model? Welke ID moet ik ingeven?
En kan het zonder smartphone?

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 26 juli 2024 20:50]

Met de Denon AVR app kun je de Reciever bedienen, maar dat kan natuurlijk ook op de manieren die jij noemt, alhoewel ik de webinterface zelf nog niet heb bekeken. Ik vind de app vooral handig in combinatie met de HEOS app. Zo maken mijn gezinsleden allemaal gebruik van het apparaat en kunnen dan meteen hun favoriete Spotify playlist afspelen of andere muziek die op hun device staat.

Voor zover ik kan nagaan kan je alleen met de HEOS app + account gebruik maken van internetradio, podcasts, lokale muziekservers, Spotify enzovoorts. Ik heb aan de review drie screenshots toegevoegd uit de HEOS app. Dit zijn de mogelijkheden die je krijgt. Als je vervolgens kiest voor "Tune In" (afbeelding boven) krijg je de middelste afbeelding te zien met allerlei categorieën internet radio Hier zitten heel veel radiostations tussen. Als je bijvoorbeeld "lokale radio" kiest krijg je de bekende Nederlandse zenders (afbeelding onder).

Het Vtuner systeem zoals jij dat noemt ken ik niet. De zenders die ik tot nu heb beluisterd waren allemaal gratis.

[Reactie gewijzigd door Fonsz op 26 juli 2024 20:50]

Ik heb het er op gewaagd om een emailadres en wachtwoord in de setup in te vullen. Dat is het hele "HEOSaccount"gedoe.
Krijg nu de TuneIn service.
Eindelijk doet ie wat ik er van verwacht heb: internetradio ontvangen.
Mijn review heb ik daarom aangepast.

[Reactie gewijzigd door Bruin Poeper op 26 juli 2024 20:50]

Heb alles geïnstalleerd maar ik krijg geen geluid als ik naar Netflix kijk heeft iemand hier ervaring mee?