MiraScreen G4 Wireless Dongle 1080P Review

Conjacq
26 januari 2020, laatste update op 26 januari 2020, 1.895 views Product gekocht

MiraScreen G4 Wireless Dongle 1080P

Ideaal om presentaties mee te geven als de locatie waar je zit geen vaste internetverbinding heeft. Zowel te gebruiken met iOS als Android. Je maakt verbinding met het wifi netwerk van deze Mirascreen. Zowel in iOS als Android kan je je 4G blijven gebruiken.

Pluspunten

• Werkt op iOS als Android
  • Geen vast internet of wifi nodig
  • Kleine instructiefilmpjes werken ok

Minpunten

• Moeilijk te resetten
  • Speelfilm afspelen hapert te veel

Ik heb dit via AliExpress gekocht, maar het is ook via Bol.com te krijgen (heeft net een andere naam, maar dezelfde EAN).
Presentaties met tablet op locatie zonder internet
Ik had het probleem dat ik presentaties met een tablet wil geven op een locatie waar geen vaste internetverbinding is. Deze tablet heeft wel een simkaart. Een Google Chromecast werkt niet/slecht, omdat het altijd een internetverbinding wil hebben.

Ik heb deze MiraScreen uitgeprobeerd met een iPhone 11 iOS 13.3, een Samsung Galaxy S6 Plus en een Samsung Tab A 10.1 (2019). Deze MiraScreen zendt zelf een wifi netwerk uit (begint met WifiDisplay). Je maakt verbinding met dit netwerk. Ondertussen kan je gewoon de 4G verbinding van je device blijven gebruiken.
Screenshots Android en iOS
In Android moet je de functie Smart View gebruiken: https://tweakers.net/i/5MaWgc6fbqRAEtaYwRszjz8Puko=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/276529/1IVIXl3XGioE6hABccK9GsKw12xNnLyAgfK24VNZPPziAPzNpS?f=620xauto
Je krijgt dan een scherm waar je de MiraScreen kunt selecteren: https://tweakers.net/i/Uv4zpN4JfhFkME1FNr6G4a8Kw20=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/276529/1IVIXld5pXBXgoKfr6esKLhbntObJ4Q1Cycmz1v3W1PaTCy40t?f=620xauto

In iOS selecteer je Synchrone Weergave:

Je ziet dat je nog van je 4G kan blijven gebruik maken, ondanks dat je op het wifi netwerk van de MiraScreen zit:
App EZMira
Er is een app EZMira waarmee je de instellingen van de MiraScreen kunt wijzigen. Dit is ook de enige manier om het te resetten naar de fabrieksinstellingen. Ik ben er nog niet achtergekomen hoe je de MiraScreen kunt resetten met de knop op de MiraScreen. Er is een repairtool op de website van de fabrikant te downloaden, maar het is me niet gelukt om daarmee verbinding met de MiraScreen te maken: https://mirascreen.com/pages/repair-tool-for-chip-8268-8252-products

Er is een optie 'Beeldscherm'. Daar kan je kiezen tussen 'spel' en 'video'. Ik heb geen idee wat beter werkt voor welke situaties. Standaard staat het op 'spel'.

Een andere optie is de resolutie. Je kunt kiezen tussen:
  • 720x480 (60p)
  • 1280x720 (60p)
  • 1920x1080 (60p)

De optie EZAir-modus kan je instellen op 'Alleen spiegelen' of 'Spiegelen + streamen'. Het afspelen van filmpjes gaat beter met 'Spiegelen + streamen', maar de MiraScreen heeft de neiging om dan overbelast te raken en niet meer te reageren. Ik laat de instelling op 'Alleen spiegelen' staan. Helaas hapert een filmpje dan wel af en toe.

Heb jij ook een MiraScreen G4 Wireless Dongle 1080P?