Inleiding
In deze review gaan we het hebben over de Arozzi Vernazza Soft Fabric. Deze stoel is te verkrijgen in vier verschillende kleuren, namelijk: Dark Grey, Light Grey, Blue en Ash.
Inhoud van deze review- Specificaties
Maximaal draagvermogen: 145 kg
Maximale kantelhoek rugleuning: 165 graden
Netto gewicht: 26 kg
Uitpakken
Tijd om de stoel uit pakken. De stoel is verpakt in een hele grote doos.
Op de doos zijn de specificaties, beschrijvingen en de kleur van de stoel te vinden.
Bij het openen van de doos is direct duidelijk dat alles zeer zorgvuldig is ingepakt en goed is beschermt door het gebruik van foam en plastic.
Alle inhoud van de doos:
Naast al het gebruikelijke (lees: onderdelen, handleiding en schroevendraaier) is er ook een setje handschoenen meegeleverd. Het is een leuke/grappige accessoire om mee te sturen maar het voegt niet veel toe naar mijn mening.
De eerste indruk is zeer goed. Alles is van hoge kwaliteit, goed verpakt en de armsteunen zijn al gemonteerd!
Assembleren
Het assembleren van de stoel is zeer eenvoudig. De
handleiding is heel duidelijk en de armsteunen en schroeven zijn al gemonteerd door Arozzi. Het is letterlijk een paar schroeven losdraaien en later weer vastdraaien.
Het wordt aangeraden om de stoel met 2 personen te assembleren. Het assembleren van de stoel is ongeveer 15 minuten werk.
Verstel mogelijkheden
Na het assembleren van de stoel was al snel duidelijk dat het op heel veel mogelijke manieren te verstellen is. De armsteun kan naar voren en achter, boven en onderen, maar ook naar binnen en buiten gekanteld worden.
De rugleuning kan tot 165 graden naar achteren versteld worden.
De zitting kan kantelen.
Daarnaast is de stoel echt tot heel hoog te verstellen, waardoor lange mensen gemakkelijk en comfortabel in deze stoel kunnen zitten.
Het rugkussen is ook in hoogte te verstellen.
In gebruik
Ik heb de stoel nu 10 dagen lang elke dag gebruikt en ik kan zeggen dat ik echt verkocht ben. De stoel zit heerlijk, is heel stevig en maakt weinig geluid bij het rollen. Het is helemaal naar wens in te stellen en het kussen in de nek is lekker zacht. Ik ben zelf geen fan van een kussen in de onderrug, dus deze gebruik ik zelf niet. Bij het weghalen van het nekkussentje blijft het Arozzi logo zichtbaar, dit vind ik een mooi detail.
De Vernazza Soft Fabric is een zeer comfortabele stoel waar lange tijd in gezeten kan worden zonder last te krijgen. Door de vele verstel mogelijkheden is de stoel compleet naar wens in te stellen. De stof voelt fijn aan en zweet niet, daarnaast maakt het geen geluid bij het bewegen. Het nekkussentje is lekker zacht, ik maak zelf geen gebruik van het rugkussentje maar deze voelt in mijn ogen net iets te hard aan. De stoel rolt rustig en maakt dus weinig lawaai.