HP Chromebook x360 14-da0500nd Review
26 januari 2020, laatste update op 8 februari 2020, 717 views
Rapporteer
Product gekocht
In juni 2019 heb ik er een gekocht voor mijn vrouw ter vervanging van haar Samsung tablet. Aangezien het allemaal heel goed werkte in combinatie met het touchscreen, heb ik besloten er in december 2019 ook een aan te schaffen. Kost wat, maar dan heb je ook wat, dacht ik.
Minpunten
- Touchscreen valt uit
- Geen ondersteuning van HP
2 van 5 sterren (Slecht)
Sinds begin januari valt bij beide chromebooks regelmatig het touchscreen uit. Het scherm is dan nog wel te zien en te bedienen door het touchpad, maar op aanraken wordt niet meer gereageerd. Contact gehad met HP en die vroegen de chromebook uit te schakelen en in te loggen met een ander account. Vreemd genoeg leek dit te werken, dus probleem opgelost.
Helaas had mijn chromebook de volgende dag weer last van uitvallend touchscreen. De andere blijft tot nu toe goed werken.
Op internet had ik gevonden dat een probleem met het touchscreen te maken had met een Chrome OS update en dat de oplossing een 'powerwash' zou kunnen zijn. Dit betekend dat alle gegevens verwijderd worden en dat je chromebook weer helemaal terug naar fabrieksinstellingen wordt gezet. Aangezien ik wel een goed werkend chromebook wil hebben, heb ik dit dan toch maar gedaan. Kost je weer een avondje om alles weer in te stellen, maar als het dan opgelost is heb ik dat er wel voor over.
Inderdaad leek het probleem de volgende dag weg, maar helaas kwam het de dag daarna weer terug. Dus maar weer contact opgenomen met HP.
Daar kreeg ik te horen dat het geen probleem met de hardware is, want anders zou het scherm helemaal niet meer werken, maar een probleem met Chrome OS. Ik moet zelf maar bij Google gaan navragen of ze een oplossing hebben?
Bij Chrome kun je inderdaad hulp vragen d.m.v. een aantal stappen te doorlopen. Als je aan het einde nog steeds problemen hebt, moet je contact opnemen met de leverancier. Dus de ene stuurt me naar de ander en de ander stuurt me naar de ene.
Natuurlijk ben ik er nog niet klaar mee, maar voor een apparaat van €600,- mag je toch wel wat meer service verwachten. Zelfs al zou het probleem Chrome OS zijn, hoef ik dit toch niet op te lossen? De ene identieke chromebook met dezelfde versie Chrome OS heeft dit probleem niet en de ander wel. Dan ligt het volgens mij toch aan de chromebook....
Slechte/geen service van HP dus!
Update 08-02-2020
Na het plaatsen van een review over de HP webshop werd er meteen actie ondernomen. Een dag later werd de chromebook opgehaald en ter reparatie meegenomen naar Hongarije, waar blijkbaar het reparatiecentrum zit.
Een week later werd de chromebook weer bezorgd en werkt hij weer zoals het hoort. Het scherm is vervangen, dus dat is niet iets dat ik zelf had kunnen doen, of aan Google vragen om dit op te lossen.
Wel jammer dat mijn screenprotector verdwenen is en dat de rubberstrips aan de onderkant nu los zitten......