Rolfstone Neo (Zwart) Review

24 januari 2020, laatste update op 24 januari 2020, 1.638 views Rapporteer

De Rolfstone Neo zijn prettig oortjes voor een goede prijs, de prijs kwaliteitsverhouding zit wat mij betreft wel snor! Ze zitten comfortabel en hebben een indrukwekkende batterij duur. Voor meer informatie lees de volledige review!

Pluspunten

• Goede prijs / kwaliteit
  • Makkelijkste installatie
  • Mooie vormgeving
  • Indrukwekkende batterij duur

Minpunten

• Geen manier om volume harder of zachter te zetten
  • Geen touch maar een drukknop (maar dat vind ik persoonlijk niet echt een ramp)

Inleiding
https://tweakers.net/i/6i_nSII94VMJ1nzwK9jhrUn-85s=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/1106307/1IV0ktSTX987k6AzrVr16Jik1gWzRgovSsHY45WhWHPysBwKNd?f=620xauto https://tweakers.net/i/fpTaOfteZ0LTA2SusAXfvdzYI60=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/1106307/1IV0kt3ma8covFjfMTdrV9wUiRfvov9OhbOU4kZv7pbs4rbe2K?f=620xauto

In deze review ga ik het hebben over de volgende punten:
1. Specificaties
2. Installatie
3. Uiterlijk & comfort
4. Geluidskwaliteit
5. Batterijduur
6. Conclusie

Hoe ben ik bij deze oortjes uitgekomen?
Ik was opzoek naar kleine In-Ear oordopjes voor een “redelijke” prijs en met kwalitatief goed geluid. Na wat research en het lezen van vele reviews (ook over de Rolfstone Nova) uit eindelijk bij de Rolfstone Neo uit gekomen en tot op heden (5 werken in bezit) nog geen spijt van gehad!

Specificaties
Volledige opladen oplaadcase: 1 uur
Stand-by tijd: 30 uur
- Bluetooth
Versie: 5.0
Afspeel afstond: 15 meter (zonder obstakels)
- Compatibiliteit
Alle apparaten met Bluetooth
Apple Iphones, Ipad
Samsung Galaxy’s
- Microfoon
In beide oordopjes zit een microfoon
Beantwoord inkomende telefoon oproepen
Oordopjes: 23x12x14mm
Oplaadcase: 44x44x35mm
Gewicht oordopjes: 3,5 gram
Installatie
De installatie is vrij gemakkelijk en daar kan ik dan ook kort over zijn.
Zodra je ze uit de oplaadcase haalt gaan ze opzoek naar een bluetooth verbinding. Je hoeft dan ook geen knoppen een x aantal seconden in te houden of iets dergelijks, gewoon uit de case halen en met je telefoon, tablet of computer verbinden via het bluetooth interface van je apparaat.

Je kunt de oortjes ook los van elkaar gebruiken (dus 1 in de oplaad case), wat voor mij een erg belangrijk pluspunt is gezien ik ze op kantoor gebruik en dan maar 1 oortje in doe om mijn collega’s toch goed te kunnen verstaan .

Ik heb de oortjes getest met een Pocophone F1, Samsung tab A 10.1 2018 en desktop computer met bluetooth dongle.

Uiterlijk & Comfort
https://tweakers.net/i/QHtoJc8F1BTBH_fiCsof35Pq5WQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/1106307/1IV0ktYWbMQOf7g2f3aCL26TjgFYk1ObNCHFGiWzHEUquwswDg?f=620xauto https://tweakers.net/i/7SDqSiyPAgWHiT1PjsPg8FGd5SQ=/620x/filters:strip_icc():strip_exif()/m/1106307/1IV0ktsrpY01YYL50O7FgcPL9zppxgAcPKZi48OZasFkcfdIiu?f=620xauto

We kunnen op de foto natuurlijk allemaal zien hoe de oortjes er uit zien, maar toch zal ik in het kort proberen te omschrijven en mijn mening hier over delen. De oortjes hebben een soort van trechter vorm (beginnen smal en worden steeds breder) die op het eind afbuigt met een druk knop voor het opnemen, pauzeren en kiezen (volgende) van liedjes of filmpjes. Ze zijn verkrijgbaar in het zwart en in het wit maar persoonlijk heb ik voor de zwarte gekozen.

Persoonlijk vind ik de oortjes er netjes uit zien, ze zijn inderdaad vrij klein en met 3,5 gram erg licht!
In mijn oren steken ze niet te ver uit en dat vind ik echt een pluspunt. Natuurlijk zie je ze zitten en zeker als je me van voren aan kijkt maar als je van achter kijkt zul je ze niet zien zitten.

Ook qua draag comfort vind ik de oortjes prettig ook na een langere periode (heb in 1 oor wel eens 8u lang gedragen). Er zaten maar liefst 6 verschillende eartips bij (small, medium en large van elk 2 verschillende types) en hierdoor heb je een ruime keuzen om te kiezen uit een eartip die het best bij jou oren passen. Ik gebruik de oortjes vooral op kantoor om muziek te luisteren tijdens mijn werk, thuis af en toe een film of serie op de tablet (als mijn vrouw weer eens een “vrouwen” programma zit te kijken) en qua sport alleen met fitness voor mij blijven ze dan ook goed zitten maar ik kan me voorstellen dat bij mensen die een intensievere sport beoefenen (zoals bijv. hardlopen) ze niet altijd even goed blijven zitten.

Geluidskwaliteit
Laten we voorop stellen dat ik geen Audiofiel ben en verder niks met muziek en geluid heb behalve dat ik graag films kijk of naar muziek luister maar voor mij heeft de Rolfstone Neo een goed geluid waar ik persoonlijk niks op aan te merken heb (heb overigens verder niet echt vergelijkingsmateriaal behalve wat goedkope oortjes met draad maar dan klinkt de Neo echt stukken beter). Het geluid is mooi helder en er zit precies genoeg bas in.

Het geluidskwaliteit tijdens het bellen is ook meer dan prima, ik hoor de beller goed en duidelijk en ook de beller hoort mij luid en duidelijk ook hoort de beller geen echo wat je wel eens hoort als je d.m.v. oortjes belt.

Batterijduur
Volgens de fabrikant hebben de oortjes een afspeeltijd van 6u zonder bijladen en tot wel 24u inclusief bijladen (wat ook valt te lezen in de specificaties) en ik zal eerlijk toegeven, ik heb in de afgelopen 5 weken nog geen enkele keer beide oortjes 6u aan 1 stuk in gehad om muziek te luisteren.

Wat ik wel kan mededelen en waar ik ook echt van stond te kijken in positieve zin is dat als je 1 oortje gebruikt (dus de ander in de oplaadcase) om muziek te luisteren deze tot wel 8u mee gaat! Zoals ik al eerder vertelde gebruik ik de oortjes ook op kantoor waarbij ik 1 oortje in doe om muziek te luisteren en 1 oor vrij houd zodat ik mijn collega’s nog kan verstaan ik heb het geluid dan ook op half hard staan (wat voor mij meer dan voldoende is) en kreeg op deze manier een indrukwekkende +/- 8u speeltijd uit de oortjes geperst, ik zeg: knap gedaan Rolfstone!

Ja ik zou de Rolfstone Neo aanbevelen, In de jungle van draadloze oortjes zitten ze qua prijs (als je een beetje kwaliteit wil) aan de onderkant maar dat is niet te zien of te horen aan de kwaliteit van het product en het geluid dat deze produceert. Voor dagelijks gebruik, het luisteren van muziek of kijken van films zijn de oortjes echt een dikke prima. Ze blijven goed in je oor zitten en ook nog eens comfortabel en zelfs met een wat minder bewegelijke sport zijn ze goed te gebruiken en ik denk dat ik nog lang plezier ga hebben van deze oortjes!

Heb jij ook een Rolfstone Neo (Zwart)?

Jarno,

ik heb dit meteen even getest, maar bij mij werkt dit niet.
Een snelle blik op de website van Rolfstone geeft aan dat er een vernieuwde versie van de Rolfstone Neo is uitgekomen, wellicht heb jij dus een vernieuwde versie?
Vraag: Volgens Rolfstone kun je willekeurig de linker of rechterdop gebruiken en de andere in de case laten zitten. Bij mij werkt dat dus niet. De zonder dat ik de rechter uit de case heb, kan ik links niet gebruiken. Omgekeerd wel.

Herken je dit?
Cyrax,

Ik denk dat dit je probleem is:
Rechts is waarschijnlijk; ik noem het maar even het "hoofdstation" dus die verbind met je telefoon en is gekoppeld met links.
Als je rechts dus in de case doet valt links uit omdat de bluetooth verbinding van het hoofdstation weg valt en links dus is gekoppeld aan het "hoofdstation".

Je moet links dus apart koppelen aan je telefoon, ik heb in mijn telefoon dan ook 2 bluetooth connecties van de Rolfstone opgeslagen, 1x gekoppeld en 1x links (heb de naam ook letterlijk aangepast naar Rolfstone gekoppeld en / links)

Hoop dat dit je probleem verhelpt!
De oordopjes kun je wel harder of zachter zetten.
Harder is je rechter oortje ingedrukt houden, links visa versa.
Dit is een nieuwe update die van een half jaar geleden hebben dit nog niet.. ik ben persoonlijk niet tevreden over de neo. Ik vind t ruk.. ik hoop snel weer op JBL of iets dergelijks over te gaan.