Gigabyte AORUS M5 Review
21 januari 2020, laatste update op 2 augustus 2022, 205 views
Rapporteer
Product gekocht
Mooi afgewerkte muis met agressieve uitstraling. Gevoeligheid en nauwkeurigheid zijn goed. Ligt lekker in de hand (ondanks mijn grote handen). Gewicht van de muis en de verdeling van het gewicht zijn eenvoudig aan te passen door de meegeleverde gewichtjes te (ver)plaatsen. RGB Fusion software kan voor grote problemen zorgen.
Pluspunten
- Hoge nauwkeurigheid/gevoeligheid
- Ligt lekker in de hand
- Gewicht aan te passen en te verdelen
- Solide design, mooi afgewerkt, agressieve uitstraling
Minpunten
- Niet draadloos
- Software is instabiel en kan grote problemen geven
- Afdekkapje onderzijde eenzijdig bevestigd met zwakke magneet
- Scrollwiel, DPI-switches en zij-buttons liggen (te) ver naar achteren
- Hoge prijs in zijn klasse
- Na 1 jaar: scrollwiel blokkeert regelmatig
- Na 2 jaar: switch kapot in linker muisknop
2 van 5 sterren (Slecht)
De muis komt in kleine verpakking, zonder onnodige toevoegingen. In de verpakking bevinden zich de muis, een setje gewichtjes (5x 2.5g), de productgids (tevens geschikt voor draadloze producten en headsets) en een extra setje schuifplakkertjes.
Door de vorm ziet deze muis er enigszins agressief uit. Tegelijkertijd heeft hij een luxe uitstraling door het geborstelde en geaonodiseerde Aluminium tussen de knoppen. Hij ligt lekker in de hand, mede door de vorm van de knoppen waar je vingers "in" liggen. Naar mijn idee zitten de backwards-knop en de Lower DPI-knop echter te ver naar achteren, waardoor je deze niet op natuurlijk wijze kunt indrukken. Uiteraard kan dit per gebruiker verschillen afhankelijk van vorm van de hand en houding. Zijkanten zijn voorzien van rubber, voor extra grip. De RGB-verlichting geeft de muis de gaming-look.
De muis is plug&play en was direct te gebruiken in Windows. De verlichting is dan echter zodanig afgesteld dat de muis zich thuis zou voelen op een kermis. Op de website van Aorus is de bijbehorende software te downloaden waarmee de verlichting instelbaar is/zou moeten zijn. Het eerste programma wat je hiervoor installeert is de Aorus Engine. Na herkenning van de muis door de software, wordt de installatie gestart van RGB Fusion 2.0. Helaas, bij het openen van dit programma werd niet mijn muis, maar mijn scherm... blauw!!! BSOD: critical process died. Windows herstellen was helaas niet mogelijk. Na Windows opnieuw geïnstalleerd te hebben was ik eigenwijs en probeerde ik het nog eens: helaas, het resultaat was hetzelfde.
Op dit moment gebruik ik de muis met veel plezier, ondanks dat ik de verlichting met mijn hand zoveel mogelijk probeer af te dekken. De muis is gevoelig, reageert goed en betrouwbaar. Ook het klikken van de knoppen en het scroll-wiel bevallen mij. Gewicht is volledig af te stemmen op de wensen van de gebruiker. Het is eenvoudig de meegeleverde gewichten in de onderzijde te plaatsen.
Mijn conclusie: indien de software beter compatible zou zijn met meerdere systemen, dan is deze muis zijn geld zeker waard. Zonder fix voor de software is het nog steeds een goede muis, maar wel zeer prijzig.