Deze bel 2 weken in gebruik gehad, boel gedoe mee gehad en uiteindelijk maar retour gestuurd en geannuleerd. Lees de uitgebreide review voor het stiekeme geheimpje van Ring!
Pluspunten
Design
Functionaliteit
Gemak
Meegeleverde installatiehulpmiddelen
Minpunten
Kwaliteit
WiFi-chip
Ondersteuning
Accu i.p.v. elco
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Slecht product en nog slechtere ondersteuning.
Product ging binnen 2 weken kaduuk.
Installatiehandleiding is redelijk gebrek. Je krijgt wel extra schroefjes erbij, handige schroevendraaier en een boortje.
Ik kwam er achter dat er stiekem in deze bel ook een heel klein accuutje zit. Die het na 2 jaar gewoon begeeft en dan is de bel kaduuk! Dit vond ik nog tot daar aan toe. Ik las dat je er zelf een nieuwe in zou kunnen solderen. Dit terwijl Ring voor hetzelfde doeleind volgens mij een elco had kunnen gebruiken.
Alleen dan bel je de klantenservice. Is het niet een 0800 maar 08800 (int) nummer. Ze laten je de bel loskoppelen, alles resetten etc. ben je een uurtje bezig. Belkosten (mobiel) 38 euro! Wat is er opgelost niets?
Ze doen ook verwijten: De WiFi, daar ligt het aan. Uw router is niet goed genoeg of te ver weg. Nighthawk op 4 meter afstand zeg ik. Reactie "oh nee u heeft te veel apparaten op uw netwerk". Ik ga er maar niet op in, maar dat zou wat zijn als ze mijn netwerk kunnen sniffen!
Het product zelf, als het werkt, is wel mooi. Het is een mooi ontworpen unit met leuke functies. De beeldkwaliteit is goed de audio kwaliteit hakkelt soms wat. De verbinding is sowieso hit or miss. Soms goed, soms duurt het erg lang voordat je verbinding kan maken met de bel en heeft het eigenlijk geen zin (persoon voor de deur is al vertrokken).
De Google Nest lijkt beter, maar heeft ook een zelfde soort accu ingebouwd en deze unit lijkt verlijmd (dus moeilijker tot onmogelijk te vervangen).
Bij mij zit de ring pro op 5GHz en achter de muur zit de acces point nog geen halve meter
Ik heb wifi van router uit, en 2 acces point in huis.
Als de wifi van de router wordt overbelast, kan de rest ook op kabel ook overbelast raken. ( hou er rekening mee dat de ring 24 uur aan staat per dag )
Uhu.. Ik snap je punt en dat de ring continu zo'n 1-2mbit aan bandbreedte nodig met een stabiele connectie. Alleen is bij veel mensen het probleem opgelost door een ring chime te plaatsen. Het lijkt dat de gebruikte WiFi-module erg veel restricties kent (waarschijnlijk budget component).