Sony Bravia KDL-40WE660 Zwart Review

lazydog
7 januari 2020, laatste update op 7 januari 2020, 795 views Product gekocht

Sony Bravia KDL-40WE660 Zwart

Goed beeld dat prima past bij de prijs. Het geluid van deze TV is zeer teleurstellend. Niet Ziggo gecertificeerd: Een Ziggo CI+ module werkt daardoor niet. Krappe voldoende.

Pluspunten

• Beeld

Minpunten

• Geluid
  • Niet Ziggo CI+ gecertificeerd

3 van 5 sterren (Voldoende)
Begin december 2019 heb ik deze Sony TV KDL-40WE660 aangeschaft. Waar het allemaal om draait is natuurlijk het beeld: Out of the box was het schrikken door het fletse beeld. De beeldinstellingen zijn gelukkig prima naar smaak aan te passen, waardoor ik al vrij snel positief werd over het beeld. Dus al met al een goed beeld dat prima past bij de prijs (van nog net geen 400 euro). Geluid: Het geluid van deze TV is zeer teleurstellend. Blikkerig geluid met amper lage tonen. Zeer snel een ander geluidsysteempje aangesloten waardoor het is verbeterd.
Digitale TV: Een ander puntje is deze TV niet Ziggo CI+ gecertificeerd is en dat een CI+ module daardoor niet werkt. Het Ziggo kastje (zie eerste review van deze TV) is dus wel nodig. Niet onoverkomelijk, maar wel jammer dat je een digitale ontvanger via HDMI (bijv. Humax) moet aansluiten terwijl alle hardware aanwezig lijkt om een CI+ module werkend te krijgen. Netjes wegwerken van de benodigde randapparatuur in een TV-meubel o.i.d. is echter niet aan de orde omdat IR-extenders (2 stuks geprobeerd) niet werkend zijn te krijgen met deze Sony TV. Oorzaak heb ik niet kunnen achterhalen. Mogelijk interferentie. Al met al een krappe voldoende voor deze TV.

Heb jij ook een Sony Bravia KDL-40WE660 Zwart?

Niet dat ik fan ben van Ziggo, maar volgen hun website is deze TV wel geschikt voor digitale en interactieve TV
(bron: https://www.ziggo.nl/televisie/mediaboxen/ci-plus )
Maar misschien is dit nog regio-afhankelijk? Voormalig UPC gebied ofzo...

[Reactie gewijzigd door dlaoR op 25 juli 2024 11:01]

Klopt, volgens de website van Ziggo wel echter resulteert dit in een melding dat (behoudens Ned 1 t/m 3 en het eigen Ziggo kanaal) geen zenders worden doorgegeven.
Deze tv werkt bij mijn ouders gewoon prima met een CI+ interactieve module van Smith.

Dat een tv niet Ziggo gecertificeerd is betekend niet dat CI+ modules niet werken in de tv.