Bose SoundLink Revolve+ Zwart Review

28 december 2019, laatste update op 28 december 2019, 950 views Rapporteer

De hoge prijs zeker waard. Ondanks het monogeluid geeft het een verbluffend goede sound dat alle kanten op hetzelfde klinkt. Accu gaat verrassend lang mee. Met app is gebruiksgemak echt super. Niet uitwisselbaar met systemen als Google Home/Sonos. Geen WiFi.

Pluspunten

• geluidskwaliteit
  • batterijduur
  • gebruiksgemak

Minpunten

• prijs
  • uitwisselbaarheid

Geluidskwaliteit
Het geluid is mono, maar klinkt uitstekend. Mooi fris en prima laag. Ik heb in de winkel ook vergeleken met het kleinere broertje (Revolve, zonder Plus), met verschillende muziek (ook klassiek) steeds heen en weer geschakeld en hoewel het anders klinkt, is het kleinere model niet persé slechter. Soms klinkt de Plus iets voller of rijker, maar dan weer verrast het kleintje met een verbluffend laag. In de winkel konden we het niet goed horen, maar we dachten dat deze het uiteindelijk toch op power ging winnen. Als je een keer lekker van volume wilt genieten. En toch ook op klank, maar niet met kop en schouders.
Ook bij laag volume luistert dit model gewoon fijn. Wel jammer dat het geen stereogeluid is, daarvoor kun je er twee kopen, maar als je persé stereogeluid wilt zijn er volgens mij betere oplossingen.
Gebruiksgemak
Hoewel ik altijd een hekel heb aan steeds weer ergens een app voor installeren heb ik het toch gedaan. Zonder app werkt het ook; je hebt dan wel het gebruikelijke gehannes met bluetooth koppelen en je ziet op tegen het moment dat je vanaf een ander device wilt afspelen, altijd gedoe. Als dat voor mij als techneut al zo voelt, dan moeten er minder technische mensen zijn die dit herkennen. Met de app is dit bijna probleemloos. Knap hoe Bose dit heeft gemaakt. Met de app kun je de Revolve op afstand aanzetten (uit dan weer niet). Je kunt tegelijk twee verbindingen maken, dus gelijktijdige bluetooth connecties vanaf twee devices. Alleen op één device mag de app open staan. Gelijktijdige connectie levert bij mij steeds haperend geluid op. Dus je gaat niet beiden de muziek bepalen. Het is vooral handig om de controle over te geven of te nemen. Stel device A speelt muziek en je wilt vanaf device B gaan afspelen. Als je op B de app opent kun je van daar uit de connectie met A verbreken. Zelfs weer aanzetten.
Accu
Met de app zie je ook hoe leeg de accu is (ik heb de speaker nu een week en nog geen 2e keer hoeven laden, nu 40% over.) Dus die 10 à 12 uur klopt zeker! Opladen doe je met een micro USB stekker (meegeleverd) of met een laad-plateautje waar je het ding op zet (niet meegeleverd).
Onmogelijkheden
Ik heb ook een Google Home en domotica. Vanaf de Home kan ik het ding niet bedienen. De multiroom functie is niet compatible met Google. De term soundlink geldt dan ook alleen voor Bose devices. Met meerdere Bose devices kun je eenvoudig multiroom spelen of stereo-paren maken (met de app). vanaf een PC (als die geen bluetooth heeft) kun je bijna niets beginnen. Ik stream nu Spotify vanaf mijn mobiel naar de Revolve en vanaf mijn PC kan ik dan weer de Spotify op mijn mobiel bedienen. Maar dus niet rechstreeks. De stembediening heeft geen ingebouwde intelligentie zoals bij Google Home, het is gewoon een microfoon op afstand van je mobiel. Dus met Apple krijg je Siri (niet geprobeerd, geen behoefte aan). Dus geen eigen Spotify of zo aan boord. Wij hebben de stem direct de nek omgedraaid. Voor ons moet hij zo min mogelijk piepjes geven en al helemaal niet gaan praten. Dat kan dus worden uitgezet met de app en dan hoor je alleen twee keer een piep als je aankoppelt, Bij uitzetten of afkoppelen is het ding (nu) stil.
Een fijne aankoop. Als je de 250 euro kan missen koop je een top ding waarmee je veel plezier gaat hebben. Denk je er over om er twee te gaan kopen, overweeg dan de kleine broer, vanwege de prijs en omdat die toch ook super klinkt.

Heb jij ook een Bose SoundLink Revolve+ Zwart?

zo schrijf je een review