€ 29,95 bij 123led.nl

Philips Hue smart plug - EU, per stuk Review

27 december 2019, laatste update op 27 december 2019, 2.524 views Rapporteer

Compacte Hue compatible schakelaar die doet wat het moet doen. De Osram Smart+ Zigbee schakelaar is voor de helft van de prijs te krijgen maar mist Homekit support.

Pluspunten

• compact
  • bluetooth
  • Homekit integratie

Minpunten

• prijs
  • max 2200 watt

Gekocht voor aansluiten op Hue bridge, eerder Osram Smart+ schakelaars gekocht. Ik vergelijk de Hue smart plug dan ook met de Osram Smart+ smart plug
  • Hue plug is iets compacter (9mm in hoogte/breedte, even diep)
  • Maximaal 2200 watt (10A) t.o.v. 3680 (16A) voor de Osram plug
  • Hue plug heeft bluetooth
  • Hue plug ondersteunt Apple Homekit, getest op iPad
Beide geven een (even) luide klik bij het schakelen. Aansluiten op de Hue bridge en bedienen met de Hue app en schakelaars gelijkwaardig vergeleken met de Osram Smart+. Wel geeft de Hue app voor de Smart+ regelmatig de melding 'unavailable', waarbij de schakelaar wel gewoon werkt en de status correct weergeeft. Dit heb ik voor de Hue smart plug nog niet gezien. Zelfde probleem voor de Smart+ in Home Assistant aangesloten via de Hue bridge.

De Hue smart plug is twee keer de prijs van de Smart+. Voor gebruik met alleen de Hue app en hue schakelaars of een ander Zigbee systeem dan Hue is de Osram Smart+ een betere koop. Voor integratie met Homekit via de Hue bridge lijkt tussen deze twee de smart plug de beste oplossing. Als de schakelaar voor verlichting is en je ook wilt dimmen is de schakelaar niet geschikt.

Plan is ter vergelijking ook een IKEA TRÅDFRI schakelaar te kopen, ik zal de review dan aanpassen

Heb jij ook een Philips Hue smart plug - EU, per stuk?

Goede review, herken me in alle punten! Ben wel benieuwd welk apparaat je wil aansluiten dat meer dan 2200 watt is?
Elektrisch kacheltje dat door de smart plug aangezet moet worden bij activiteit als sensor lage temperatuur meet. Opgave verbruik is 2100 watt dus het zal waarschijnlijk geen probleem zijn voor de smart plug maar heb nog niet gemeten wat piekgebruik is. Mijn plus- en minpunten zijn overigens naar aanleiding van vergelijking met de Osram Smart+
Misschien een gekke vraag, maar denk je dat de smart plug het aan kan om een verdeeldoos met 2 lampen en een telefoonoplader (de nieuwe fast-charger van de iPhone 11 Pro) van stroom te voorzien?
Dat durf ik zo niet te zeggen en zal ook liggen aan het aantal watt van de lampen en oplader. Philips zelf benadrukt dat er alleen lampen op aangesloten mogen worden... Echter mijn verwarming werkt al minimaal een half jaar als een zonnetje.
Ok. Dank voor je antwoord!