Gekocht voor aansluiten op Hue bridge, eerder Osram Smart+ schakelaars gekocht. Ik vergelijk de Hue smart plug dan ook met de Osram Smart+ smart plug
- Hue plug is iets compacter (9mm in hoogte/breedte, even diep)
- Maximaal 2200 watt (10A) t.o.v. 3680 (16A) voor de Osram plug
- Hue plug heeft bluetooth
- Hue plug ondersteunt Apple Homekit, getest op iPad
Beide geven een (even) luide klik bij het schakelen. Aansluiten op de Hue bridge en bedienen met de Hue app en schakelaars gelijkwaardig vergeleken met de Osram Smart+. Wel geeft de Hue app voor de Smart+ regelmatig de melding 'unavailable', waarbij de schakelaar wel gewoon werkt en de status correct weergeeft. Dit heb ik voor de Hue smart plug nog niet gezien. Zelfde probleem voor de Smart+ in Home Assistant aangesloten via de Hue bridge.
De Hue smart plug is twee keer de prijs van de Smart+. Voor gebruik met alleen de Hue app en hue schakelaars of een ander Zigbee systeem dan Hue is de Osram Smart+ een betere koop. Voor integratie met Homekit via de Hue bridge lijkt tussen deze twee de smart plug de beste oplossing. Als de schakelaar voor verlichting is en je ook wilt dimmen is de schakelaar niet geschikt.
Plan is ter vergelijking ook een IKEA TRÅDFRI schakelaar te kopen, ik zal de review dan aanpassen