Huawei Freebuds 3 (Zwart) Review

27 december 2019, laatste update op 27 december 2019, 402 views Rapporteer

Huawei Freebuds 3 (Zwart)

Mooie, kwalitatieve true wireless bluetooth oortjes met een verbluffend goede geluidskwaliteit. Noise cancellation niet echt kunnen waarnemen, geen mogelijkheid tot volume aanpassing via de oortjes en zitcomfort is afhankelijk van persoon tot persoon.

Pluspunten

• True wireless
  • Geluidskwaliteit

Minpunten

• Noise cancellation niet gemerkt
  • Volume niet aanpasbaar op oortjes
  • Draagcomfort (verschillend persoon tot persoon)

Recentelijk kreeg ik de kans om de Huawei Freebuds 3 te testen. Aangezien ik zelf oortjes heb van een ander bekend merk en mijn jongste dochter een ‘goedkopere’ versie, hebben we de oortjes allebei getest.
Verpakking & oplaadcase:
De verpakking oogt zeer kwalitatief, wat ook wel mag voor deze in-ear true wireless headphones in de hogere prijsklasse. Een minpuntje: de zeer snel opladende case, waar je de oortjes ook in kan bewaren, wordt wel snel vuil – komt het door het gebruikte materiaal of de kleur (zwart)?
Software & snufjes:
De Huawei AI Life app, gratis te downloaden in ‘je bekende app store’, zorgt meteen voor een software update en laat je toe om de oortjes volledig aan je wensen in te stellen: een track verder spelen, start/pauze, noise cancellation inschakelen, … zowel het linkse als rechtse oortje kan door middel van 1 of 2x tikken op het oortje deze commando’s perfect uitvoeren.
De oortjes verbinden direct met je telefoon eens je de case opent. Het grote minpunt van deze oortjes, is dat je het volume enkel kan aanpassen via de smartphone, niet op de oortjes zelf. Niet handig dus als je True Wireless bent.
Geluidskwaliteit:
Nu, het belangrijkste aan de oortjes is natuurlijk de geluidskwaliteit… en deze is ECHT wel heel goed. Ook als je maar 1 van beide oortjes insteekt. Stevige bas waar het moet, hoge tonen die goed uitkomen, volume dat stevig gaat als het kan, …
Deze kwaliteit vergelijken met mijn dochters goedkope oortjes, is verbluffend.
Met de ‘bekende’ is de kwaliteit zeker vergelijkbaar. Knap Huawei!
Noise cancellation:
We hebben deze binnen- en buitenshuis getest, maar konden de geluidsonderdrukking niet echt waarnemen; ondanks dat het één van de features van deze oortjes zou zijn. Jammer!
Draagcomfort:
Hier komen we op een belangrijk punt van verschil: voor mijn dochter zitten ze zeer comfortabel en blijven goed in de oren tijdens het fietsen. Ikzelf heb er iets meer problemen mee – mogelijks omdat ik meestal de grootste oordopjes installeer en deze Huawei Freedbuds 3 ‘one size’ zijn  dit kan beter.
Conclusie:
Mooie, kwalitatieve oortjes met een verbluffend goede geluidskwaliteit. Noise cancellation niet echt kunnen waarnemen, geen mogelijkheid tot volume aanpassing via de oortjes en zitcomfort is afhankelijk van persoon tot persoon.

Heb jij ook een Huawei Freebuds 3 (Zwart)?

Heb je de noise cancellation wel geactiveerd? Standaard staat dit uit en kun je het activeren door 2x op het linker oortje te tappen of via de Huawei AI Life app.
Verbluffend geluid? Ik heb ze net overgenomen van een mede tweaker, maar het geluid is toch maar middelmatig. Niet genoeg bass, helderheid iets beter maar zeker niet verbluffend. Mijn bedrade hoofdtelefoon van een wappie merk klinkt 10x zo goed voor 1/3e van de prijs.