Lenovo ThinkPad T580 20L90022MH Review

23 december 2019, laatste update op 4 juni 2020, 528 views Rapporteer
Product gekocht 0

Gekocht omdat ik Thunderbolt3 en lange accuduur wou. Voornamelijk in gebruik voor prog/script werk.

Pluspunten

• accuduur (onder Windows)
  • m2 nvme is snel
  • blijft schoon ivm weinig randjes

Minpunten

• bij snel optillen wil het scherm openklappen
  • buitenkant scherm is vingerprint magneet
  • ctrl en FN toets volgorde (switchbaar in BIOS maar de tekst is dan fout)
  • scrollpad uitgezet omdat ik die vaak perongeluk raak
  • Scherm mag verticaal meer pixels

Gekozen voor een Lenovo laptop omdat ik deze het meest flexibel kon samenstellen.
Over het algemeen ben ik best tevreden maar ik had net wat minder negatieve punten verwacht.
Zeker omdat het design al meer dan 10 jaar hetzelfde is gebleven.

+ stil (fan draait alleen bij zwaar gebruik)
+ Gaat lang mee op beide accu's (vooral onder Windows. Linux loopt heel snel leeg)
+ linux draait over het algemeen prima op de hardware
+ lang support op firmware (ik gebruik Vantage op Windows partitie hiervoor)

- Dit zijn zakelijke laptops. Waarom in hemelsnaam geen scherm met meer hoogte (16:10?)
- Klep is snel smerig (fingerprints) omdat ze hier een andere kunststof gebruiken. Ook moeilijk schoon te krijgen. Vooral de zijkanten blijven donkerder. Heel slecht.
- Kan maar niet wennen aan de "pijltjes". Ik druk blind regelmatig de verkeerde in. Vaak op "PgDn" omdat deze wat meer uitsteken dan de "boven + onder"
- Als ik de laptop normaal optil dan gaat het scherm snel horizontaal.
- Ik leunde vaak per ongeluk op de touchpad waardoor mijn cursur alle kanten op schoot (toetsenbord niet in midden vanwege numpad?). Opgelost door deze uit te schakelen.
- Ctrl/FN volgorde is heel vreemd gekozen. Nou kan je dit omdraaien in het BIOS maar dan is het tekstueel op de toetsen nog steeds fout.
- zelf gekozen zonder vingerafdruk scanner. Maar deze schijnt niet te werken onder Linux

Heb jij ook een Lenovo ThinkPad T580 20L90022MH?

Paar jaar verder en mijn algemene ervaringen met Lenovo op het Engelse forum gezet: https://forums.lenovo.com...-and-the-ugly/m-p/5157624