Ik was een jaar of 14 dat ik voor het eerst begon met het scheren van mijn baard. De Gillette Fusion was net uit en dat was al een hele verbetering dan de vorige generatie scheermessen. Ik heb een zeer gevoelige huid en dat zorgde toch dat ik na elke scheerbeurt mijn gezicht onder de uitslag zat. Toen de Mach 3 uitkwam, was dat weer een verbetering, maar voor mijn huid nog steeds niet het ideale scheermes. Ik ben dan toch overgestapt naar het elektrisch scheren, wat niet zo glad was als met het scheermes, maar ik had in ieder geval geen last meer van rode gevoelige plekken.
Ik mocht via Tweakers het scheermes proberen en er een review over schrijven. Sinds mijn 14e is er alleen het nodige veranderd. Mijn baard groei is er alleen maar erger op geworden, maar op mijn hoofd zit er niet veel haar meer. Ik gebruik dan voornamelijk het mes voor mijn hoofd, nek en keel.
Op dit moment gebruik ik een Gillette Mach 3. Fijn en licht scheermes, waar de prijs van de mesjes voor een doorslag was om deze te gebruiken. Met dit scheermes heb ik alleen wel het nadeel dat wanneer hij nieuw is, mijn hoofdhuid wel heel erg gevoelig wordt.
De verpakking
De GilletteLabs Heated Razor komt in een hele mooie verpakking. Voelt zeer solide aan en heeft nog het meeste weg van een smartphone doos. Het straalt klasse uit.
Op de sleeve staat wat informatie over het scheersysteem, de doos zelf is helemaal zwart.
Inhoud:
In de verpakking zit het scheermeshouder met mesje, de oplaadstandaard met een slimme stekker, een extra scheermes en een handleiding.
Wat direct opvalt, is dat de houder met mes een stuk zwaarder is. De mach 3 weegt ongeveer 28 gram, de GilletteLabs Heated Razor ongeveer 70 gram. Ook de oplaadstandaard is behoorlijk zwaar. Deze weegt rond de 260 gram. Het komt weer allemaal ten goede aan het premium gevoel wat deze scheerset uitstraalt.
De GilletteLabs Heated Razor is ongeveer 16 cm lang en het handvat op het dikste punt 2,1 cm.
Voor het eerste gebruik
Wat dit scheersysteem anders maakt dan gewone scheermesjes, is dat er een verwarmingsstrip voor de mesjes zit. Deze strip heeft stroom nodig, wat het gewicht van de scheermes houder verklaard en dat je hem eerst op de oplaadstandaard moet zetten om hem op te laden voordat je hem kan gebruiken. De standaard is dus voorzien van een slimme stekker. Dat houdt in dat hij voorzien is van een geïntegreerde extra laagspanningsbeveiliging. Wel fijn voor het gebruik in de badkamer.
Wanneer je de houder voor het op de standaard zet, dan gaan er op zowel de houder als standaard witte ronde leds aan. Deze pulseren langzaam. Ik vond dat er fantastisch uitzien!
:strip_exif()/m/352213/1IJlrO1wPk3RXGmsuTXEJhqInMADtmsXfOtVIsgNG7j5wD6vvO?f=620xauto)
Hier zie je goed de verwarmings strip die voor de 5 mesjes zitten
Scheren!
Wanneer de scheermes houder helemaal opgeladen is, stopt het pulserende witte licht en is hij klaar voor gebruik. De houder is waterdicht en kan dus goed afgespoeld worden onder de kraan, of gebruikt worden onder de douche. Het verwarmings element heeft 2 standen. De lage stand, geel licht, is voor wat gevoelige plekken zoals de boven lip. De hoge stand, oranje licht, voor de rest. De stand selecteer je door aan knop langer in te drukken. Na 8 minuten zet de scheermes houder zichzelf uit. Het verwarmings element zelf maakt geen enkel geluid en het aanzetten en verwarmen is binnen enkele seconden gebeurd.
Het scheren zelf vond ik heel fijn. Het warmte element voel je duidelijk en is zeker niet te warm. Of dit nu het gevoel van een warme handdoek moet creëren.. dat zeg ik niet, maar het voelt erg prettig aan. Na het scheren had ik geen last van geïrriteerde huid. Of dat door het element kwam, de 5 mesjes of een combinatie van de 2, dat durf ik niet te zeggen, maar ik ben er wel blij mee! Het scheer resultaat zelf vond ik ook erg goed. Met mijn andere scheermes ben ik duidelijk langer bezig voor hetzelfde resultaat.
Premium!
Aan al dit moois zit wel een stevige prijs. De scheerset zelf kost €199 en losse mesjes, 8 stuks voor €49,99. Het product is redelijk uniek. Geen enkel ander merk heeft dit systeem met verwarmings element in samenwerking met nat scheren. Maar de set ziet er ook fantastisch uit en zal er in elke badkamer super uitzien.
Conclusie:
Elke scheerbeurt is nu een feestje. Geen last van geïrriteerde huid en die warmte element die erg fijn aanvoelt. Of het de hoge prijs waard is, daar kan je over discussiëren. Er zijn veel premium artikelen van premium merken die veel geld kosten, maar die je voor zoveel minder ook al kan kopen. Dit is dan wel een uniek product, die ook heel geschikt is om cadeau te geven aan een vader, of partner of wie dan ook die zo’n mooi product wel kan waarderen. Ik wil niet meer terug naar mijn mach 3… en weet nu al wat ik voor mijn verjaardag kan vragen. Extra mesjes!