AimControllers PS4 controller Review

dutchtechnerd
22 december 2019, laatste update op 22 december 2019, 2.014 views

AimControllers PS4 controller

Een controller die erg premium aanvoelt en echt super werkt! Het customizen van de controller is echt een fluitje van een cent en er zijn meer dan genoeg aanpassingsmogelijkheden. De afwerking van de controller is super en er is echt niets op aan te merken.

Pluspunten

• Veel aanpassingsmogelijkheden
  • Levenslange garantie
  • Hoge bouwkwaliteit
  • Remapping feature
  • Afwerking

Minpunten

• Veel geld voor een controller

Inleiding
In deze review gaan we het hebben over de custom Playstation 4 controller van Aimcontrollers. Aimcontrollers is een bedrijf dat custom Playstation 4 en Xbox One controllers maakt.

Inhoud van de review
  • Uitpakken
  • De aanpassingsmogelijkheden
  • In gebruik
  • Het remappen van de knoppen
  • Conclusie
Uitpakken
Het pakket komt in een kartonnen doosje met het Aimcontrollers logo erop. Bij het openen van de doos valt meteen op dat de controller zelf is verpakt in een mooie en opvallende doos van Aimcontrollers. Mijn controller is geleverd met een 3 meter lange micro usb kabel, 8 reserve analoge sticks, een poetsdoekje, 2 armbandjes en een zuurstok (snoepgoed).

De controller zelf is stevig verpakt in een plastic 'houder' zodat de controller niet los in de doos ligt.

Bij het vastpakken van de controller valt mij direct op dat de controller heel mooi is afgewerkt en zeer 'premium' aanvoelt!

De aanpassingsmogelijkheden
Op de website van Aimcontrollers is een configurator te vinden waar je de controller compleet naar eigen wens kan aanpassen. Bij elke aanpassing is ook direct te zien wat het met de prijs doet, een erg handige feature!

De controller kan op alle mogelijke manieren worden aangepast. Er is keuze uit meerdere designs voor de "Front Shell Panel", zoals meerdere mat kleuren, carbon en meerdere camo patronen/kleuren. Alle knoppen zijn van kleur te veranderen. Je kan zelfs je eigen logo of tekst op de controller laten zetten.

Aimcontrollers biedt ook de keuze om 'Aim Paddles' te laten installeren. In feite heb je dan 4 knoppen aan de achterkant van je controller. Daarbij heb je nog keuze uit een vaste configuratie of een aanpasbare, remapping, configuratie. Bij de vaste configuratie moet je vooraf aangeven welke knoppen de Aim Paddles innemen, bijvoorbeeld de X, B, L1 en R1. Bij de remapping configuratie kan dit altijd worden aangepast. Verderop in deze review leg ik uit hoe het remappen precies werkt.

Om de controller helemaal naar wens te maken, is het ook mogelijk om de Aim Paddles helemaal of één setje verwijderen. Dit is gemakkelijk te doen door enkel een schroefje los te draaien.

Er is ook keuze uit Smart triggers en bumpers voor de controllers. Deze functie komt goed van pas bij FPS games. Met deze optie worden de L1, L2, R1 en R2 knoppen vervangen voor Smart knoppen. De smart knoppen hebben een snellere reactietijd dan de standaard knoppen.

Via de website van Aimcontrollers kan je ook verschillende soorten 'Aim sticks' bestellen. De Aim sticks zijn in feite normale PS4 of Xbox One analoge sticks, alleen passen ze op elke controller. Zo kan je Xbox One analoge sticks op een PS4 controller installeren. Persoonlijk vind ik de analoge sticks op de Xbox controllers fijner, dus heb ik gekozen voor deze optie.

Daarnaast is er ook nog keuze uit verschillende hoogtes voor de analoge sticks. Er is keuze uit small, medium en large.

Om de premium 'feel' van de controller af te maken, kan je kiezen voor Aim Grip. Dit is een rubberen textuur op de achterkant van de controller die het comfort van de controller verbetert. Bij het configureren twijfelde ik of ik hier voor zou kiezen, ik dacht in eerste instantie dat het weinig meerwaarde had. Uiteindelijk toch maar voor gekozen, en totaal geen spijt! De controller ligt echt heerlijk in de hand en het voelt toch net iets meer premium.

In gebruik
In gebruik is deze controller in principe net als elke andere PS4 controller met uitzondering van de Smart Triggers en Aim paddles. De Smart Triggers zijn echt van grote waarde bij FPS games en werken veel beter dan de normale triggers. Tijdens het gamen is het verschil echt goed te merken en de reactie tijd vele malen beter!

Ik heb gekozen voor de remapping Aim paddles omdat ik bij het bestellen nog niet goed wist welke knoppen ik precies op de plek van de Aim paddles wilde hebben. Uiteindelijk de juiste configuratie gevonden en ik merk dat het in veel games een toegevoegde waarde heeft. Voornamelijk in FPS games is het gemakkelijk om bepaalde knoppen aan de achterkant van de controller te hebben.

Het remappen van de knoppen
Het remappen van het de knoppen gaat snel en gemakkelijk. Het is letterlijk 30 seconde werk en het werkt als volgt:
  • Plug de USB kabel in.
  • Druk het touchpad in voor 5 seconde tot het ledje langzaam gaat knipperen.
  • Druk op de knop die je wilt remappen, het ledje knippert als de knop is geregistreerd.
  • Druk één van de vier Aim paddles in, het ledje knippert weer om aan te geven dat het remappen is gelukt.
  • Na het remappen, druk op het touchpad, het knipperen stopt.
De volgende knoppen kunnen geremapped worden:
X, Circle, Triangle, Square, Up (U),Down (D),Left (L),Right (R),L1,R1,Left Joy Stick Push Button (LJ),Right Joy Stick Push Button (RJ)

Al met al is het een controller die erg premium aanvoelt en echt super werkt! Het customizen van de controller is echt een fluitje van een cent met de mooie configurator op de website. Er zijn meer dan genoeg aanpassingsmogelijkheden, zodat je een controller kunt configureren die echt uniek is! De afwerking van de controller is super en er is echt niets op aan te merken. Met de levenslange garantie hoef je niet bang te zijn dat er wat gebeurt met je controller. De prijs is hoog voor een controller, maar in veel gevallen goedkoper dan de concurrenten.

Ben je op zoek naar een custom controller? Overweeg dan zeker Aimcontrollers!

Heb jij ook een AimControllers PS4 controller?