Inmiddels ben ik in het bezit van de Formation Duo inclusief de vloerstaanders.
Ik hou nog steeds erg veel van de speakers, maar toch iets minder dan de eerste dag dat ik ze kocht. Bowers en Wilkins had namelijk voor Q1 2020 beloofd om een software update uit te brengen waardoor je meer functionaliteit zou krijgen, onder andere direct via Tidal streamen in plaats van via Roon of via AirPlay/Bluetooth.
Helaas heeft Bowers tot op heden nog steeds geen update uitgebracht, en als ik het nieuws lees zitten ze nu in de clinch met Eva Automation (ontwikkelaar software en eigenaar Bowers) waardoor de software update nog langer op zich zal laten wachten.
Inmiddels heb ik voor een jaar voor 130 dollar Roon moeten aanschaffen en een eigen server moeten opzetten voor Roon om muziek met hoge kwaliteit te kunnen streamen. Hou dus rekening met die extra kosten.
Pro:
- Draadloos en simpel
- Dikke bas
- Heldere tonen
- Realistische weergave van geluid (soundstage en toon)
- Twee monoblok versterkers die de speakers erg goed aandrijven
- Neemt weinig ruimte in
- Eyecatcher, gasten zien dat je iets bijzonders hebt in de woonkamer en zijn nieuwsgierig
Con:
- Erg duur, je betaalt een premium voor de exclusiviteit die je hebt bij aanschaf, namelijk echte draadloze audiofiele speakers van Bowers
- Software
- Speakers zijn niet gemaakt om zonder metalen grille te beluisteren, top ter bescherming tegen kids... maar daardoor verliest het geluid in mijn mening een bepaalde 'directheid' en worden de golven meer gepoeierd
Update: foto toegevoegd