Acer Nitro VG271UP Zwart Review
18 december 2019, laatste update op 18 december 2019, 1.541 views
Rapporteer
Product gekocht
Heb deze monitor nu 2 maanden voor gaming/productivity.
Op dit prijspunt is hij fantastisch. Heb hem gekalibreerd, de kleuren zijn uitstekend. Hij heeft Freesync en werkt met G-Sync, een grote plus. Vorige paneel was 1ms TN; de motionblur IS aanwezig, maar zeker niet storend. HDR400 doet HDR geen eer aan.
Pluspunten
- Kleuren
- Free&G-Sync
- Prijs
- Vesa compatible
- Interne powersupply
- Onscreen Controls
- Joystick Controls
Minpunten
- Standaard (je kan hem beter vesa mounten)
- 'HDR'
- Geen DP kabel meegeleverd
- Positie van de knoppen (rechterzijkant)
Ik gebruik deze monitor nu 2-3 maanden, als mijn primaire beeldscherm voor gaming/productivity. Op dit prijspunt is hij fantastisch. Ik heb hem gekalibreerd met een profiel van een hardware kalibrator, de kleuren zijn uitstekend. Ik had in de review van rtings.com gelezen dat hun scherm veel last had van de zwart uniformiteit; Mijn exemplaar heeft echter uitstekende uniformiteit.
Het paneel heeft Freesync en werkt met G-Sync, voor zowel AMD als Nvidia kaarten. Deze features zijn extra handig gezien de 1440p resolutie van het scherm. Mijn GTX 1080 haalt niet altijd de volle 144fps, dan is sync erg fijn. Hij heeft functies als ACM, Blue light filter, VRB (variable black frame insertion) en ultra low latency. VRB en ULL zijn helaas niet te combineren met Free/G-Sync. Ook heeft hij een Crosshair en andere gaming functies.
Mijn vorige paneel was een Acer 144hz 1ms TN; de motionblur is aanwezig op deze monitor, maar zeker niet tot storend niveau. De HDR400 certificatie doet HDR geen eer aan. Als je een echte HDR ervaring wil, zal je moeten kijken naar een HDR tv of monitor uit hogere prijsklasse.
De speakers zijn naar mijn mening acceptabel; dat wil zeggen, ze zijn luid genoeg voor als je een keer geen andere mogelijkheid hebt om geluid af te spelen. Ik verwacht dat de meeste mensen met het budget voor deze monitor, genoeg geld hebben om een koptelefoon of speakerset aan te schaffen.
De onscreen instellingen zijn een goede toevoeging, maar het programma heeft bij het wisselen tussen profielen soms een fout. Dan reset hij het profiel. Voor mij niet zo'n punt, ik gebruik standaard de gekalibreerde waarden.
Mijn enige irritatie met dit scherm is de positie van de aan/uit- en navigatieknoppen. Deze zijn om een of andere domme reden aan de rechterachterzijde geplaatst. Onhandig voor dualmonitor setups.
Het standaard is 'goed genoeg'; Wil je meer flexibiliteit? koop dan een Vesa arm om hem aan je bureau te monteren. Als je liever een standaard hebt met meer flexibiliteit kan je het beste kijken naar de LG UltraGear 27GL850 of de Gigabyte Aorus FI27Q.
Deze schermen zijn echter wel rond de 500 euro.