MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X Review

17 december 2019, laatste update op 17 december 2019, 1.124 views Rapporteer

Mijn zoektocht naar een waardige vervanger voor mijn GeForce GTX 970 bracht mij uiteindelijk naar deze budgetvriendelijke én recente videokaart. Hij zal mijn twee 4K schermen perfect kunnen aansturen op 60Hz via DisplayPort.

Pluspunten

• Kwalitatief gebouwd
  • Lekker stil
  • Puike prestaties op 1080p
  • Ideaal voor gebruik 4K multi-monitor
  • Minder stroomverbruik

Minpunten

• RGB-verlichting uitschakelbaar via software
  • Geen gratis game(s)
  • Tot nu toe geen

Door de recente aankoop van een 2e computerscherm ASUS PB287Q was ik genoodzaakt om mijn bestaande grafische kaart MSI GeForce GTX 970 GAMING 4G te vervangen.

Waarom?
Stomweg omdat mijn 4K computerscherm twee (2) HDMI-aansluitingen heeft die maximaal 4K @ 30Hz en 1 DisplayPort @ 60Hz draaien. En natuurlijk heeft de 'oude' grafische kaart slechts 1 HDMI en 1 DisplayPort.

Ook wou ik het grafisch geweld van mijn PC opkrikken met het vooruitzicht van de nieuwst Flight Simulator 2020. Huidig speel ik meer games op mijn PS4, maar de PC gebruik ik graag nog voor FlightSim's zoals nu XPlane v11.

Met de recentste release van nieuwe grafische kaarten van de merken AMD en NVIDIA en de diverse subcategorieën was het soms moeilijk de juiste videokaart te kiezen.

Ik wou wel een recente videokaart, maar dit mocht niet ten koste gaan van mijn budget. Na veel YouTube-films, online-reviews gelezen te hebben, ben ik uitgekomen op de MSI GeForce GTX 1660 SUPER GAMING X 6G grafische kaart.

Ik ben ervan overtuigd dat deze een perfecte combo zal passen met mijn bestaande MSI-moederbord Z170A GAMING M5 en hoop dat de 6G aan videogeheugen voldoende zal zijn om straks de virtuele wolken te halen.

Heb jij ook een MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X?